Baca keterangan rasmi

Penerangan kursus

Universiti La Trobe Sarjana Muda Teknologi Maklumat Gunaan menyediakan pendidikan yang sangat baik, umum dalam teknologi maklumat (IT), dan peluang untuk meneroka bidang tumpuan dalam sistem maklumat, pembangunan perisian, rangkaian komputer, dan pembangunan web.

Struktur pembelajaran membolehkan anda melengkapkan kursus anda sebagai pelajar dalam talian sepenuh masa, atau menggabungkan pengajian sambilan dalam talian dengan komitmen kerja.

Kursus ini mempunyai tumpuan yang diterapkan dan termasuk Pensijilan Vendor industri IT yang relevan dan wajar kepada bakal majikan. Graduan dengan kelayakan permohonan bukan sahaja memiliki kemahiran dan pengetahuan dari pendidikan universiti, tetapi pemikiran praktikal untuk menerapkannya dalam industri.

Tiga kelayakan dalam satu darjah

La Trobe University gelaran sarjana dalam talian memberikan anda peluang yang unik untuk mencapai sehingga tiga kualifikasi sepanjang tempoh pengajian anda. Tertakluk kepada menyelesaikan setiap bahagian kursus anda, anda akan dianugerahkan ijazah yang dipohon (akhir tahun 1), ijazah bersekutu yang dipohon (akhir tahun 2), dan ijazah sarjana muda yang diterapkan apabila anda melengkapkan semua tiga tahun. Kapasiti pendapatan berpotensi anda meningkat semasa anda maju melalui kursus anda.

Tahun 1

Selepas melengkapkan tahun 1 ijazah anda, anda akan dianugerahkan Diploma Gunaan, sekiranya anda membuat keputusan untuk keluar dari peringkat anda pada masa ini. Anda boleh menambah kelayakan ini ke resume anda dan bergerak maju dengan pelan kerjaya anda atau merangkul pilihan untuk meneruskan pengajian semasa anda bekerja.

Keluar dengan

Diploma Teknologi Maklumat Gunaan

Pendapatan yang dijangkakan

$ 50K-60K

Tahun 2

Penyelesaian yang berjaya tahun 2 akan meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan kedudukan yang lebih tinggi dengan kelayakan yang dicari oleh majikan. Bagaimanapun, anda kini lebih separuh daripada gelaran sarjana anda yang terpaksa jadi mengapa tidak terus belajar sambil tetap bekerja?

Keluar dengan

Ijazah Bersekutu Teknologi Maklumat Gunaan

Pendapatan yang dijangkakan

$ 60K- $ 80K

Tahun 3

Tahniah! Anda telah menyelesaikan kelayakan anda. Ijazah Sarjana Muda yang digunakan sangat meningkatkan peluang yang tersedia untuk anda. Kelayakan tahap ini sangat meningkatkan resume anda dan menyatakan banyak tentang anda. Bukan sahaja anda akan bersenjata dengan kemahiran dan pengetahuan siap sedia bahawa majikan sangat terdesak, tetapi anda juga menunjukkan bahawa anda tetap fokus untuk mencapai matlamat.

Keluar dengan

Sarjana Muda Teknologi Maklumat Gunaan

Pendapatan yang dijangkakan

$ 80K-120K

Hasil pembelajaran kursus

Kursus yang dimaksudkan dengan hasil pembelajaran (CILOs) adalah pernyataan ringkas yang mendefinisikan apa yang diharapkan pelajar untuk menunjukkan mereka tahu dan boleh lakukan pada akhir kursus.

 • Tulis laporan yang mengkomunikasikan keperluan teknikal dan perniagaan secara ringkas kepada rakan sebaya, pemegang kepentingan syarikat, dan komuniti perniagaan yang konsisten dengan piawaian profesional.
 • Melakukan pembentangan secara lisan yang jelas menyampaikan keperluan teknikal dan perniagaan kepada pelbagai penonton, termasuk rakan sekerja, dan pihak berkepentingan dalam kedua-dua IT dan komuniti umum.
 • Menganalisis dan menilai data berangka dan bukti dari laporan perniagaan dan saintifik dan jurnal untuk membuat saranan kepada penonton, saintifik dan bukan saintifik penonton yang selaras dengan piawaian profesional.
 • Menunjukkan kemahiran literasi penyelidikan dan maklumat untuk mencari, menyoal dan menilai kesusasteraan berkaitan perniagaan yang relevan untuk mengembangkan spesifikasi untuk projek sistem maklumat perniagaan.
 • Cadangkan dan analisa strategi untuk menyelesaikan masalah sistem perniagaan dan / atau cabaran kehidupan dalam bidang pengajian yang lain.
 • Melaksanakan dan menilai penyelesaian kepada masalah perniagaan dan teknikal yang tidak dikenali, dibina dan nyata sejajar dengan standard profesional.
 • Menyumbang secara membina dalam satu pasukan yang menggunakan pembinaan pasukan, penilaian diri, perundingan dan kemahiran komunikasi untuk menyelesaikan projek profesional.
 • Menunjukkan kesedaran tentang nilai-nilai sosial, undang-undang, dan etika yang sesuai yang membentuk kerja seorang profesional ICT.
 • Menggunakan konsep reka bentuk sistem asas dan teknik berasaskan komputer untuk menyelesaikan masalah perniagaan dan / atau berkaitan dalam bidang pengajian dan amalan yang dipilih.

Peluang kerjaya

Kursus ini telah direka dengan tumpuan pekerjaan yang tinggi di dunia IT yang menarik. Graduan akan memainkan peranan yang merapatkan jurang antara kakitangan teknikal dan pengurusan. Peluang kerjaya termasuk:

 • Sistem Analisis
 • Pengaturcara Penganalisis
 • Pengurus Pangkalan Data
 • Jurutera perisian
 • Strategi Perisian
 • Pemasar Sistem

Sekiranya anda memilih untuk keluar pada peringkat diploma (akhir tahun 1), anda akan mempunyai kemahiran peringkat kemasukan untuk memulakan kerja dalam peranan industri IT seperti Meja Bantuan dan Sokongan Web. Sekiranya anda keluar dari peringkat ijazah bersekutu (akhir tahun 2), anda akan mempunyai kemahiran industri bersertifikat tambahan.

Penyepaduan Pensijilan Vendor memberikan anda kemahiran industri yang diperlukan untuk menyokong pengetahuan teknikal yang mendasari.

Kos kursus

Yuran ijazah anda hanya $ 9,185 setahun jika anda memenuhi keperluan residensi HECS-HELP yang relevan, dan sedang belajar di Tempat Disokong Komanwel.

Kos Kursus Antarabangsa

Program diajar dalam:
English
La Trobe –Didasko

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh La Trobe –Didasko »

Tarikh Akhir Kemaskini October 2, 2018
This course is Online
Start Date
Jan 2020
Duration
1 - 3 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
20,000 AUD
Kos kursus antarabangsa setiap tahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date