Baca keterangan rasmi

Penerangan kursus

Universiti La Trobe Sarjana Teknologi Penerapan Awan telah dibina untuk sektor pengkomputeran awan, yang kini menikmati pertumbuhan pesat, dan menggabungkan 6 pensijilan industri yang sangat dihormati (4 di antaranya adalah Perkhidmatan Web Amazon) dalam kelayakan ijazah.

Kursus ini mengandungi pengetahuan dan kemahiran merentasi sistem maklumat, pembangunan web dan perisian, pembelajaran mesin, pangkalan data, dan data besar, penghalaan awan perusahaan, pembangunan aplikasi enterprise cloud, dan rangkaian komputer. Kursus ini diterapkan dalam fokusnya dan menyediakan pelajar untuk pensijilan vendor utama yang berkaitan dengan pekerjaan industri IT.

Kerjasama pertama dunia

Kelayakan ini telah dibangunkan dengan kerjasama Amazon Web Services (AWS). Kaedah penyerahan dalam talian 100% oleh Didasko membolehkan peserta sektor baru, pengurusi kerjaya dan pekerja IT yang sedia ada menjalankan pembelajaran dengan cara yang wajar dan mudah. Ia membolehkan anda menggabungkan kajian dalam talian dengan kemasukan awal ke dalam tenaga kerja dan / atau peningkatan kerjaya, sementara kajian dalam talian berterusan.

Apakah Teknologi Awan?

Kemahiran dan pengetahuan pengkomputeran awan adalah penting bagi syarikat untuk menyampaikan strategi transformasi digital mereka. Perkhidmatan awan menyediakan platform semulajadi untuk mengoptimumkan sistem IT sedia ada untuk meningkatkan kecekapan operasi semasa memandu ketangkasan dan pertumbuhan perniagaan. Teknologi awan telah mengubah cara rangkaian, penyimpanan data dan pemprosesan, pembangunan aplikasi dan penyediaan infrastruktur dicapai.

Dengan pertumbuhan pesat dalam pengkomputeran awan (lebih daripada perkhidmatan berasaskan awan bernilai AS $ 400 bilion pada tahun 2020), telah menjadi jelas bahawa ini adalah cara perniagaan di seluruh dunia akan beroperasi sekarang dan ke masa depan.

Tiga kelayakan dalam satu darjah

La Trobe University gelaran sarjana dalam talian memberikan anda peluang yang unik untuk mencapai sehingga tiga kualifikasi sepanjang tempoh pengajian anda. Tertakluk kepada menyelesaikan setiap bahagian kursus anda, anda akan dianugerahkan ijazah yang dipohon (akhir tahun 1), ijazah bersekutu yang dipohon (akhir tahun 2), dan ijazah sarjana muda yang diterapkan apabila anda melengkapkan semua tiga tahun. Kapasiti pendapatan berpotensi anda meningkat semasa anda maju melalui kursus anda.

Tahun 1

Selepas melengkapkan tahun 1 ijazah anda, anda akan dianugerahkan Diploma Gunaan, sekiranya anda membuat keputusan untuk keluar dari peringkat anda pada masa ini. Anda boleh menambah kelayakan ini ke resume anda dan bergerak maju dengan pelan kerjaya anda atau merangkul pilihan untuk meneruskan pengajian semasa anda bekerja.

Keluar dengan

Diploma Teknologi Awan Gunaan

Pendapatan yang dijangkakan

$ 50K-60K

Tahun 2

Penyelesaian yang berjaya tahun 2 akan meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan kedudukan yang lebih tinggi dengan kelayakan yang dicari oleh majikan. Walau bagaimanapun, anda kini lebih separuh darjah memohon ijazah sarjana sehingga kenapa tidak terus belajar semasa tinggal bekerja?

Keluar dengan

Ijazah Bersekutu Teknologi Awan Gunaan

Pendapatan yang dijangkakan

$ 60K- $ 80K

Tahun 3

Tahniah! Anda telah menyelesaikan kelayakan anda. Ijazah Sarjana Muda yang digunakan sangat meningkatkan peluang yang tersedia untuk anda. Kelayakan tahap ini sangat meningkatkan resume anda dan menyatakan banyak tentang anda. Bukan sahaja anda akan bersenjata dengan kemahiran dan pengetahuan siap sedia bahawa majikan sangat terdesak, tetapi anda juga menunjukkan bahawa anda tetap fokus untuk mencapai matlamat.

Keluar dengan

Sarjana Muda Teknologi Awan Gunaan

Pendapatan yang dijangkakan

$ 80K-120K

Hasil pembelajaran kursus

Kursus yang dimaksudkan dengan hasil pembelajaran (CILOs) adalah pernyataan ringkas yang mendefinisikan apa yang diharapkan pelajar untuk menunjukkan mereka tahu dan boleh lakukan pada akhir kursus.

 • Menghasilkan laporan yang menyatakan keperluan teknikal dan perniagaan secara ringkas kepada rakan sebaya, pemegang kepentingan syarikat, dan komuniti perniagaan yang konsisten dengan standard profesional dalam Teknologi Maklumat (IT).
 • Membangunkan persembahan lisan yang menyampaikan keperluan teknikal dan perniagaan kepada khalayak yang pelbagai, termasuk rakan sekerja dan pihak berkepentingan dalam IT dan masyarakat umum.
 • Menganalisis dan menilai secara kritikal data berangka dan bukti lain dari laporan perniagaan, teknikal dan saintifik untuk membuat pertimbangan yang bermaklumat dan membangunkan cadangan untuk rakan sebaya, saintifik dan penonton yang selaras dengan piawaian profesional dalam IT.
 • Cari, menyoal dan menilai kesusasteraan berkaitan perniagaan yang berkaitan untuk membangunkan spesifikasi IT untuk sistem perniagaan berasaskan awan.
 • Reka dan analisis strategi untuk menyelesaikan masalah sistem awan dan cabaran lain dalam teknologi awan.
 • Menilai masalah perniagaan dan masalah teknikal yang tidak biasa dan melaksanakan penyelesaian awan IT yang selaras dengan piawaian profesional.
 • Menyumbang secara membina kepada pasukan melalui pembinaan tim, penilaian diri, perundingan dan kemahiran komunikasi; untuk membolehkan projek profesional yang berjaya disiapkan dalam teknologi awan.
 • Menunjukkan kesedaran tentang nilai sosial, hukum dan etika yang sesuai yang membentuk kerja profesional teknologi awan.
 • Memohon konsep reka bentuk sistem maklumat dalam teknologi IT dan awan untuk menyelesaikan masalah perniagaan dan yang berkaitan.

Peluang kerjaya

Kursus ini telah direka dengan tumpuan pekerjaan yang tinggi di dunia IT yang menarik. Graduan akan memainkan peranan yang merapatkan jurang antara kakitangan teknikal dan pengurusan. Peluang kerjaya termasuk:

 • Sokongan Rangkaian dan Sistem Pengurusan Operasi
 • Jurutera Sokongan Awan
 • Jurutera sistem
 • Pemaju Pangkalan Data
 • Pemaju Web
 • Jurutera
 • Pentadbir Sistem Linux

Sekiranya anda memilih untuk keluar pada peringkat diploma (akhir tahun 1), anda akan mempunyai kemahiran peringkat kemasukan untuk memulakan kerja dalam peranan industri IT seperti Meja Bantuan dan Sokongan Web. Sekiranya anda keluar dari peringkat ijazah bersekutu (akhir tahun 2), anda akan mempunyai kemahiran industri bersertifikat tambahan.

Penyepaduan Pensijilan Vendor memberikan anda kemahiran industri yang diperlukan untuk menyokong pengetahuan teknikal yang mendasari.

Kos kursus

Yuran ijazah anda adalah $ 20,000 setahun.

Program diajar dalam:
English
La Trobe –Didasko

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh La Trobe –Didasko »

Tarikh Akhir Kemaskini April 16, 2019
This course is Online
Start Date
Jan 2020
Duration
1 - 3 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
20,000 AUD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date