Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Sains dalam Penjagaan Anak Awal

Sarjana Sains dalam Penjagaan Anak Awal di Texas Tech (disenaraikan sebagai Pendidikan Awal Kanak-kanak di sebuah Persatuan Mudah Alih di laman web GPIDEA) menyediakan anda untuk bekerja dalam tetapan awal kanak-kanak dengan anak-anak yang ahli keluarga mereka sangat mudah alih. Apabila anda melengkapkan program anda akan berkelayakan untuk bekerja dalam pelbagai program yang menawarkan penjagaan awal dan pendidikan untuk kanak-kanak kelahiran - umur 8 dan khususnya mereka yang mempunyai populasi yang sangat mudah alih seperti pemasangan tentera.

Mengenai Program

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Penjagaan Kanak-Kanak Awal menyediakan anda bekerja dalam suasana awal kanak-kanak dengan anak-anak yang ahli keluarga mereka adalah sangat mudah alih. Apabila anda melengkapkan program anda akan berkelayakan untuk bekerja dalam pelbagai program yang menawarkan penjagaan awal dan pendidikan untuk kanak-kanak kelahiran - umur 8 dan khususnya mereka yang mempunyai populasi yang sangat mudah alih seperti pemasangan tentera.

Penjagaan Awal dalam Masyarakat yang Sentiasa "Di Perjalanan"

Hari ini, kanak-kanak dan keluarga semakin mudah bergerak. Hal ini terutama berlaku untuk keluarga ketenteraan, keluarga imigran, keluarga yang mesti melakukan perjalanan untuk membuat keluarga, keluarga yang tidak berumah dan keluarga yang hidup dalam kemiskinan. Anak-anak muda dan keluarga mereka memerlukan sokongan profesional daripada individu yang berminat untuk bekerja dengan mereka dalam masyarakat yang sentiasa "dalam perjalanan". Orang itu boleh jadi anda.

Sarjana Sains dalam Penjagaan Anak Awal adalah program sarjana dalam talian yang disediakan oleh tujuh universiti yang bekerjasama. Program ijazah sarjana muda ini akan menyediakan anda untuk bekerja dalam suasana awal kanak-kanak dengan anak-anak muda, terutama yang ahli keluarga mereka adalah sangat mudah alih. Apabila anda melengkapkan program anda akan layak untuk bekerja dalam pelbagai program yang menawarkan penjagaan awal dan pendidikan dalam masyarakat dan pemasangan tentera. Beberapa program ini adalah:

 • Pusat penjagaan kanak-kanak dan rumah
 • Kanak-kanak / kanak-kanak dan program prasekolah
 • Program Permulaan Ketua
 • Program sebelum dan selepas sekolah untuk kanak-kanak berumur lapan tahun.

Apabila berjaya menyelesaikan program ijazah Sarjana Muda Early Child Care, anda akan dapat:

 • gunakan pemahaman anda terhadap ciri-ciri dan keperluan anak-anak muda, dan pelbagai pengaruh interaksi terhadap perkembangan dan pembelajaran kanak-kanak, untuk mewujudkan persekitaran yang sihat, menghormati, menyokong, dan mencabar untuk setiap kanak-kanak;
 • memahami betapa berjaya pendidikan awal kanak-kanak bergantung kepada perkongsian dengan keluarga dan masyarakat kanak-kanak dan menghargai kepentingan dan ciri-ciri kompleks keluarga dan komuniti kanak-kanak;
 • menggunakan pemerhatian kanak-kanak, dokumentasi, dan lain-lain bentuk penilaian, dalam perkongsian dengan keluarga dan profesional lain, untuk mempengaruhi secara positif pembangunan setiap kanak-kanak;
 • gunakan pengetahuan anda tentang disiplin akademik untuk merancang, melaksanakan, dan menilai pengalaman yang menggalakkan perkembangan dan pembelajaran positif bagi setiap anak muda;
 • mengenal pasti dan menjalankan diri anda sebagai ahli profesion awal kanak-kanak, menggunakan garis panduan etika dan piawaian profesional lain yang berkaitan dengan amalan awal kanak-kanak; dan
 • tunjukkan, melalui pengalaman praktikum yang berurutan dan amalan klinikal pengetahuan, kemahiran dan kecenderungan profesional yang diperlukan untuk mempromosikan perkembangan dan pembelajaran anak-anak muda di seluruh zaman perkembangan zaman kanak-kanak.

Faedah Kursus Dalam Talian

Format kursus dalam talian adalah fleksibel dan mudah dan membolehkan pelajar pendidikan jarak jauh mengambil kursus yang sesuai dengan jadual kerja dan rumah mereka. Pengajar akan merangkumi pengalaman pembelajaran interaktif, seperti e-mel, berbual dalam talian, dan perbincangan berulir. *

* Juga dikenali sebagai "web-talk asynchronous," perbincangan berulir adalah satu bentuk perbincangan-masa yang membolehkan pelajar untuk membangunkan kemahiran berfikir kritis, mencerminkan soalan dengan lebih berhati-hati, dan bertindak balas dengan cara yang tegas dan bijaksana.

Institusi Penyertaan

Sebagai tambahan kepada Texas Tech University, institusi IDEA Great Plains yang berikut mengambil bahagian dalam program ini: Iowa State University, Michigan State University, University of Missouri, dan Universiti Nebraska-Lincoln. Pelajar boleh dimasukkan ke program di mana-mana universiti yang mengambil bahagian. Universiti ini menjadi universiti "rumah" (pemberian ijazah) pelajar. Pelajar akan mendaftar untuk semua kursus di institusi rumah, walaupun fakulti siswazah di mana-mana institusi anggota boleh mengajar kursus.

Kurikulum

Kurikulum Penjagaan Anak Awal

Kursus Blok Satu:

 • Ini mesti diambil sebelum mendaftar dalam kursus Blok Dua
 • Pembangunan Kanak-kanak - Kelahiran hingga 3 (Bayi / Kanak-kanak)
 • Pembangunan Kanak-kanak - 4 hingga 8 (Awal Kanak-kanak)
 • Pembangunan Profesional
 • Bimbingan Kanak-kanak dan Persekitaran Bilik Darjah
 • Kesihatan, Keselamatan, dan Pemakanan
 • Praktikum Saya hanya boleh diambil selepas kursus Blok Satu berjaya diselesaikan

Block Two Courses:

 • Pembangunan Kurikulum untuk Kanak-kanak Berusia 3 tahun
 • Pembangunan Kurikulum untuk Kanak-kanak Berusia 4 hingga 8
 • Memahami dan Menyesuaikan Perbezaan Pembangunan
 • Menilai Kanak-Kanak Muda dan Persekitarannya untuk Meningkatkan Pembangunan
 • Praktikum II hanya boleh diambil selepas kursus Blok Satu, Kursus Dua Blok, dan Praktikum berjaya dilaksanakan

Kursus Latar Belakang Tambahan:

 • Kursus-kursus yang diperlukan ini boleh diambil pada bila-bila masa semasa program.
 • Pentadbiran dan Pengawasan dalam Pengaturan Awal Kanak-kanak
 • Teknologi dan Kanak-kanak Muda
 • Kepelbagaian dalam Kehidupan Anak-Anak dan Keluarga Muda
 • Bekerja dengan Keluarga

Blok Tiga / Pengalaman Capstone:

 • Praktikum III - hanya boleh diambil setelah berjaya menyelesaikan semua kursus lain

Gelaran darjah dan kursus akan berbeza mengikut institusi. Program ijazah ini tidak membawa kepada lesen guru.

Keperluan Teknikal

Anda memerlukan komputer yang memenuhi spesifikasi minimum, keupayaan untuk mengakses dan memuat turun bahan dari Internet dan penyemak imbas yang bersamaan dengan Netscape / Explorer 6.0 atau lebih baru. Alamat e-mel adalah penting serta akses kepada VCR (VHS) dan FAX. Untuk mengakses kelas, anda mesti menyediakan alamat e-mel menggunakan sistem e-mel di setiap institusi pengajar. Sebagai contoh, jika anda mengambil kursus yang diajar di Iowa State, ahli fakulti akan menghantar e-mel ke akaun e-mel Negeri Iowa anda, bukan ke alamat Texas Tech (disebut: "e-Raider") atau perkhidmatan Internet setempat menyediakan akaun ( iaitu AOL, Yahoo, atau Hotmail).

Keperluan Permohonan

Untuk dimasukkan, anda mesti telah menyelesaikan sekurang-kurangnya 30 kredit (terpakai untuk keperluan pengijazahan) yang memperoleh sekurang-kurangnya purata mata gred 2.5 (IPK). Waktu-waktu ini mesti termasuk kursus Pembangunan Manusia Manusia. Berikutan kemasukan anda ke program Early Child Care, anda akan melengkapkan 51 jam kredit dalam 12 kursus teras dan tiga praktik melalui IDEA Great Plains ditambah dengan sebarang jam kredit yang diperlukan oleh institusi pengakuan untuk menyelesaikan ijazah sarjana muda. Setiap kursus anda akan diajar sepenuhnya oleh institusi rakan kongsi. Program Penjagaan Anak Awal dirancang untuk memastikan bahawa anda akan memenuhi piawaian penyediaan profesional yang disahkan oleh Persatuan Kebangsaan untuk Pendidikan Anak-Anak Muda (NAEYC; 2011)

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lanjut, sila hubungi Penyelaras kampus IDEA Great Plains atau Penasihat Penjagaan Kanak-Kanak Antarabangsa.

Bantuan kewangan

Untuk memenuhi syarat untuk bantuan kewangan, semua pelajar siswazah mestilah mendaftar sebagai pelajar sepenuh masa pada musim gugur, musim semi (6 jam) dan musim panas (5 jam) semester.

Borang FAFSA mesti diisi untuk semua program pinjaman kerajaan. Borang ini menggunakan pendapatan tahun lepas. Sekiranya anda mempunyai perubahan dalam keadaan (iaitu, berhenti kerja untuk pergi ke sekolah, mempunyai perbelanjaan bergerak atau perubatan yang besar) hubungi Pejabat Bantuan Kewangan Texas Tech. Mereka mungkin dapat menyesuaikan pakej bantuan anda berdasarkan maklumat ini yang tidak dapat disampaikan kepada borang tersebut.

Tuisyen dan Yuran

Pelajar yang dimasukkan ke program di Texas Tech University mendaftar di TTU untuk semua kursus, sama ada mereka diajar di TTU atau universiti yang mengambil bahagian. Semua kursus akan mempunyai harga biasa $ 530 setiap jam kredit untuk kursus siswazah dan $ 380 setiap jam kredit untuk kursus siswazah *. Tiada tuisyen dalam negeri atau luar negara. Harga ini akan meliputi semua kos kursus kecuali buku teks atau pembelian paket kursus.

* Kadar tuisyen biasa yang ditetapkan oleh Lembaga Pengarah IDEA Great Plains berkaitan dan kerjasama dengan institusi yang mengambil bahagian.

Pendaftaran Kursus

Pelajar mendaftar untuk semua kursus melalui institusi rumah mereka dengan menghubungi Penyelaras IDEA Great Plains. Pelajar hanya akan mempunyai satu proses pendaftaran untuk diselesaikan dan satu cek untuk menulis. Semua kerja kursus selesai akan dirakamkan di transkrip institusi rumah anda.

Pelajar yang belum dimasukkan ke program Great Plains IDEA boleh mendaftar dalam kursus sekiranya ada ruang. Setiap kursus mempunyai pendaftaran maksimum; dan mereka yang telah dimasukkan ke dalam program ijazah di salah sebuah universiti yang mengambil bahagian akan diberi keutamaan.

Arahan Kelas

Kursus diajar secara dalam talian menggunakan sistem pengurusan kursus yang diakses melalui penyemak imbas web anda. Sesetengah kursus mempunyai bahan tambahan pada video atau CD dan yang lain memerlukan persidangan telefon.

Format kursus dalam talian adalah fleksibel dan mudah dan membolehkan pelajar pendidikan jarak jauh mengambil kursus yang sesuai dengan tugas dan jadual mereka. Pengajar akan merangkumi pengalaman pembelajaran interaktif, seperti e-mel, berbual dalam talian, dan perbincangan yang berulang yang membolehkan pelajar mengembangkan kemahiran pemikiran kritikal, mencerminkan soalan dengan lebih teliti, dan bertindak balas dengan cara yang tegas dan bijaksana.

Bahan Kursus

Seperti yang berlaku untuk kursus lain, buku teks dan bahan tambahan yang diperlukan untuk setiap kursus adalah tanggungjawab para pelajar.

Program diajar dalam:
English
Texas Tech University Worldwide eLearning

Lihat 65 lagi program yang ditawarkan oleh Texas Tech University Worldwide eLearning »

Tarikh Akhir Kemaskini April 24, 2018
This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date