Baca keterangan rasmi

Objektif utama program ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan ialah pemindahan pengetahuan, metodologi analisis masalah, pengetahuan dan alat berfungsi yang dianggap perlu dalam bidang pengurusan perniagaan dan organisasi moden.

Penyediaan pengetahuan ini berdasarkan kepada permohonan mereka baik untuk proses pengambilan keputusan dan untuk fungsi perusahaan dan organisasi yang lebih baik secara umum.

Kurikulum ini bertujuan untuk calon pelajar, yang:

Mereka memegang sijil sekolah menengah (atau setaraf) dan bertujuan untuk bekerja sebagai eksekutif dalam syarikat dan / atau organisasi. Biasanya ia bertujuan untuk orang yang ingin memahami kerumitan kawasan perniagaan dan organisasi dan ingin belajar dan / atau memperkaya pengetahuan mereka di sekitar bidang ini dengan menggabungkan pengetahuan teoretikal dan praktikal yang diperlukan untuk pengurusan perusahaan dan organisasi moden , kedua-dua pihak swasta dan awam.

Graduan dapat mencari pekerjaan dalam pelbagai subjek yang berkaitan dengan sektor Perniagaan dan Organisasi umum, seperti:

 • Pemasaran
 • Pengurusan
 • Pengurusan Kewangan
 • Perakaunan Perniagaan
 • Analisis Kuantitatif dan Membuat Keputusan Pentadbiran
 • Penyelidikan Operasi
 • Pengurusan Pengeluaran, dsb.

Cara Mengajar

Self-study berpandu melalui:

 • Panduan Pengajian, Penilaian Sendiri dan Latihan Pendidikan dengan jadual dan tonggak yang jelas
 • Kertas bertulis, yang menyumbang kepada pendekatan kritis terhadap perkara
 • Eksploitasi kemungkinan komunikasi dan penyebaran bahan pendidikan melalui platform tele-pendidikan yang tidak segerak dari Open University of Cyprus
 • E-kursus dan seminar melalui platform e-pembelajaran merentas platform

Struktur Program

Siswazah (BSc) memerlukan 24 unit tematik yang berjaya diikuti.

Setiap pelajar boleh memilih sehingga tiga (3) Modul Tema setiap semester (tahun akademik dibahagikan kepada 2 semester) .

Pilihan (3) daripada tiga unit tematik setiap semester bersamaan dengan kehadiran sepenuh masa , manakala pilihan satu (1) atau dua (2) dianggap paruh waktu . Pada akhir setiap semester, ujian bertulis akhir dijalankan.

Pelajar, di bawah pengawasan dan bimbingan guru, mesti menyediakan di setiap sekolah. dua (2) tugasan bertulis dan, sebaik sahaja mereka memperoleh markah yang dikehendaki, melayakkan mereka mengambil bahagian dalam peperiksaan akhir.

Program Pentadbiran Perniagaan Sarjana Muda dirancang dengan kerjasama Pusat Latihan, Penilaian dan Pembangunan Saintifik (KEPEAA) dari Universiti Cyprus.

Keperluan kemasukan

Untuk kemasukan ke program ijazah, perlu mempunyai sijil sekolah menengah pendidikan menengah dan menengah serta pengetahuan asas komputer, e-mel dan internet. Pengetahuan bahasa Inggeris adalah wajar.

Permohonan

Permohonan kemasukan ke tahun akademik 2017-2018 boleh dikemukakan oleh pihak yang berminat dari 6 Julai hingga 5 September 2017 . Aplikasi hanya dikemukakan secara elektronik, melalui laman web Universiti, dengan mengikuti pautan https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EL.

Program diajar dalam:
Greek

Lihat 22 lagi program yang ditawarkan oleh Open University Of Cyprus »

Tarikh Akhir Kemaskini July 8, 2018
This course is Online
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
8,400 EUR
Dengan persatuan topik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan