Read the Official Description

Gambaran keseluruhan

Bidang penjagaan kesihatan adalah salah satu industri yang paling stabil dan konsisten sekarang. Terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk para profesional penjagaan kesihatan yang mahir dengan latihan yang tepat untuk pentadbiran perniagaan yang berjaya. Yayasan pengetahuan yang kuat yang disediakan oleh pendidikan yang serba lengkap sangat penting bagi banyak majikan ketika mencari calon. Ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Penjagaan Kesihatan adalah pencapaian yang membezakan profesional mahir selain daripada bungkusan yang lain. Dengan program sarjana akreditasi California Intercontinental University , anda boleh mendapat kemahiran yang anda perlukan dari fakulti dengan pengalaman praktikal bertahun-tahun.

Ijazah Sarjana Muda dalam program Pentadbiran Kesihatan kami menawarkan maklumat dan teknik yang paling terkini untuk memahami asas-asas sistem penjagaan kesihatan dan institusi perubatan. Pelajar akan mempelajari prinsip analisis statistik dalam dasar dan pentadbiran kesihatan, bagaimana menafsirkan hasil kajian. Kerja kursus juga akan menerokai asas-asas bantuan perubatan, penyimpanan rekod dan pengebilan dalam keadaan klinikal, bersama dengan IT kerana ia berkaitan dengan profesion kesihatan. Pertubuhan dan Perilaku Pengurusan Penjagaan Kesihatan adalah berdasarkan kepada model perusahaan klinikal yang membentangkan situasi dan cabaran sebenar kepada pelajar. Kursus-kursus yang disasarkan ini memberi calon-calon dengan kepakaran yang berbeza yang diperlukan untuk memulakan atau memajukan kerjaya dalam operasi penjagaan kesihatan.

Tinjauan kerjaya untuk profesi penjagaan kesihatan secara konsisten positif. Kerjaya pentadbiran di hospital, klinik, dan makmal penyelidikan berada dalam permintaan tinggi, serta kerjaya dalam organisasi dan perancangan dan pentadbiran penjagaan kesihatan. Syarikat-syarikat penjagaan kesihatan mencari graduan terkemuka dengan kemahiran kepimpinan yang kuat dan motivasi untuk berjaya. Kurikulum untuk program California Intercontinental University membantu para graduan menjadi sangat berpotensi dalam landskap kerjaya yang kompetitif.

Program Kecekapan dan Objektif Pembelajaran

 • Menunjukkan penggunaan komunikasi komunikasi lisan dan bertulis yang berkesan dan persembahan profesional.
 • Terangkan kepentingan kepimpinan, budaya organisasi dan hubungan manusia dalam organisasi penjagaan kesihatan.
 • Mengenalpasti dan menganalisis keperluan maklumat pengurusan dan organisasi dan menggunakan teknologi maklumat yang sesuai untuk membantu dalam membuat keputusan perniagaan di dalam persekitaran penjagaan kesihatan
 • Memohon kemahiran kuantitatif dan kualitatif untuk menyelesaikan masalah perniagaan dan menghargai nilai teknik statistik dan teknologi maklumat dalam membuat keputusan perniagaan.
 • Memohon prinsip merancang, menganjurkan, dan mengetuai operasi penjagaan kesihatan.
 • Terangkan kepentingan integriti dan etika profesional dalam lingkungan penjagaan kesihatan.
 • Reka bentuk, membangunkan, dan melaksanakan strategi yang meningkatkan pemasaran produk dan perkhidmatan.
 • Tentukan mikro dan makroekonomi dan analisis kewangan serta membuat keputusan
 • Kenal pasti amalan pengurusan sumber manusia dan isu tingkah laku seperti motivasi dan kepelbagaian.

Kursus Penekanan

 • HCA 301 Dasar-dasar Sistem Penjagaan Kesihatan
 • HCA 315 Membantu Perubatan
 • HCA 337 Statistik untuk Dasar Penjagaan Kesihatan dan Pentadbiran
 • Pertubuhan dan Perilaku Pengurusan HCA 425
 • HCS 430 IT untuk Profesion Kesihatan

Jadual Kursus

Program Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan memerlukan penyiapan 120 unit kursus yang meliputi:

Kursus Pendidikan Am: 33 Unit / 11 Kursus

California Intercontinental University menggunakan elemen Kurikulum Perpindahan Pendidikan Am Intersegmental (IGETC) untuk menentukan keluasan keperluan untuk kursus pendidikan umum. Dalam membuat keputusan ini, kursus yang diiktiraf oleh IGETC yang tidak ditawarkan oleh California Intercontinental University boleh dipertimbangkan untuk pengecualian kursus Pendidikan Umum tertentu.

Pilihan Raya Umum:

Selaras dengan program Pendidikan Liberal dan Janji Amerika (LEAP), pelajar dapat menunjukkan pengetahuan pelbagai disiplin melalui pemindahan kursus atau pelajar juga boleh memilih untuk memenuhi mandat unit dengan mengambil Kursus Pilihan Raya Umum atau mana-mana kursus sarjana lain yang ditawarkan oleh CALUNIVERSITY

Kursus Asas Perniagaan: 72 Unit / 24 Kursus

Kursus Pengkhususan: 15 Unit / 5 Kursus

Keperluan Kemasukan

Sebagai tambahan kepada keperluan kemasukan awal, pemohon untuk program ijazah sarjana muda mesti mengemukakan dan memenuhi prasyarat kemasukan berikut:

 1. Transkrip rasmi menunjukkan penyelesaian diploma sekolah tinggi atau GED, (tanpa kerja peringkat kolej). Dokumen DD 214 yang menunjukkan Penyiapan Sekolah Tinggi boleh diterima sebagai bukti untuk pelajar tentera.
 2. Sekiranya pemohon telah melengkapkan beberapa kerja kolektif yang diluluskan, salinan transkrip rasmi akan diperlukan (tiada pengesahan penyempurnaan HS diperlukan dalam kes ini)
 3. Rekod akademik pemohon mesti menunjukkan purata titik gred minimum (GPA) C (2.0 pada skala 4.0) atau lebih tinggi

Keperluan Pengijazahan

Ijazah Sarjana Muda dianugerahkan kepada mereka yang telah memenuhi syarat-syarat berikut:

 1. Berjaya melengkapkan kursus GE, Diperlukan, dan Penekanan kurikulum yang bersesuaian (atau setaraf mereka) dan telah memenuhi Masa Pembelajaran yang diperlukan untuk setiap kursus dan program
 2. Bertemu keperluan residensi waktu pengajian untuk menyelesaikan gelar dan anugerah
 3. Mendapat sekurang-kurangnya 2.0 Gred Point Grade Kumulatif (CGPA) untuk semua kursus yang diambil di California Intercontinental University
 4. Dikosongkan semua hutang dan kewajipan lain kepada California Intercontinental University sebelum anugerah ijazah
 5. Disarankan untuk tamat pengajian oleh Fakulti dan Jabatan Akademik
Program taught in:
English
California Intercontinental University

See 18 more programs offered by California Intercontinental University »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Price
- $ 345 setiap kredit
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date