Baca keterangan rasmi

Program Bachelor of Arts dalam Pentadbiran Perniagaan (BBA) adalah ijazah berfokus secara profesional yang direka untuk menghasilkan graduan yang memiliki pengetahuan praktikal dan kemahiran pemikiran kritikal yang berkaitan yang dikehendaki dalam dunia perniagaan berdaya saing hari ini. Kerja kursus akan menyediakan pelajar untuk cabaran dan peluang profesional terkini; menggabungkan kerja akademik dengan kemahiran praktikal yang mudah digunakan dalam persekitaran perniagaan. Pelajar akan dibina dalam kajian perniagaan melalui kurikulum teras pengurusan, sistem maklumat, pemasaran, kewangan, perakaunan, ekonomi, dan strategi perniagaan.

Program ijazah dari Aston American University terutamanya direka untuk memenuhi keperluan pendidikan orang dewasa yang bekerja dengan fleksibiliti dan sokongan institusi dalam talian moden. Program BBA memberi kuasa kepada calon untuk memberi tumpuan kepada semangat mereka, memberi impak kepada masa depan mereka, dan mengubah dunia mereka. Graduan dari Sarjana Muda Sastera dalam Program Pentadbiran Perniagaan Aston American University akan diharapkan untuk menunjukkan pengetahuan mengenai:

  • Perkara-perkara subjek disiplin yang diwakili dalam kurikulum perniagaan;
  • Konsep utama dan prinsip asas perakaunan kewangan dan pengurusan;
  • Konsep asas dan prinsip ekonomi;
  • Konsep utama, prinsip asas, dan fakta asas dan peraturan yang berkaitan dengan persekitaran perniagaan;
  • Sejarah, teori, prinsip, dan fungsi proses pengurusan;
  • Konsep utama dan prinsip asas kewangan korporat dan pelaburan;
  • Konsep utama dan prinsip asas pemasaran dan penyelidikan pasaran;
  • Dimensi antarabangsa persekitaran perniagaan kontemporari; dan
  • Pengambilan keputusan dan kepimpinan perniagaan moral dan etika.

Keperluan Program

Sarjana Muda Sastera dalam program Pentadbiran Perniagaan
memerlukan 120 kredit lengkap: (40 kursus).

10 Kelas Pendidikan Am

FDN100

20 Kelas Teras

BUS305

10 Kelas Pilihan Raya Umum

BUS325

Pemindahan Kredit dari Sekolah Lain

Kredit akademik yang diperolehi di institusi lain yang diiktiraf dengan gred huruf "C" atau lebih baik boleh dipindahkan ke program ijazah Aston American University . Pejabat kemasukan Aston American University akan menilai transkrip pemohon dan rekod akademik untuk menentukan jumlah kredit yang boleh dipindahmilik diterima.

Kredit pemindahan boleh diberikan untuk kursus kursus akademik yang lengkap atau ketara pencapaian profesional yang penting, seperti kertas teknikal yang diterbitkan, projek utama yang telah siap, atau pencapaian profesional yang terdokumentasi dengan baik.

Pindahan maksimum ialah 40 kredit.

Kalendar Akademik

Program BBA Aston American University secara purata mengambil masa 18-24 bulan untuk disiapkan. Tahun akademik terdiri daripada empat (4) semester dengan dua hingga empat (2-4) kursus setiap semester. Kursus adalah berdasarkan struktur fleksibel dan pembelajaran kendiri untuk menampung setiap perniagaan dan tanggungjawab peribadi pelajar.

Sistem Peperiksaan dan Kursus Melewati

Pelajar dikehendaki lulus peperiksaan akhir pada setiap akhir kursus. Skor minimum 70% pada peperiksaan akhir diperlukan untuk berjaya melewati kursus.

Sistem E-Pembelajaran

Sistem e-pembelajaran adalah sistem pengurusan pendidikan dalam talian dengan bahan kursus khusus di mana pelajar dan pensyarah berinteraksi. Bahan kursus termasuk pembentangan, bacaan, video, tugasan, kuiz, dan peperiksaan akhir. Berikutan pendaftaran, nama pengguna dan kata laluan yang unik akan dikeluarkan untuk setiap pelajar untuk mengakses platform e-pembelajaran.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Aston American University »

Tarikh Akhir Kemaskini March 14, 2019
This course is Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
18 - 24 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
7,200 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date