Sarjana muda pengurusan sumber manusia

Umum

Penerangan Program

bachelor01

Program Objektif

Program Ijazah Sarjana Muda membangunkan alat dan kemahiran yang pelajar akan perlu untuk menguruskan cabaran yang semakin meningkat dalam dunia perniagaan dan, khususnya, bidang pengurusan am. Setelah tamat program ini, pelajar mempunyai asas dan kemahiran untuk membangunkan kerjaya yang berjaya apabila memasuki tenaga kerja.

Penerangan Program

Program Ijazah Sarjana Muda dalam menyediakan asas pengetahuan am dalam bahasa, matematik dan sains sosial untuk memperluas dan meningkatkan penghayatan terhadap isu-isu yang memberi kesan kepada kehidupan pelajar dan yang boleh memberi kesan laluan kerjaya masa depan atau pembangunan. Selain itu, program ini menyediakan pelajar untuk menganalisis dan mengembangkan pemahaman tentang banyak faktor yang mempengaruhi keadaan perniagaan dan menyediakan alat untuk mencadangkan penyelesaian kepada masalah dan peluang pekerjaan. Program ini membangunkan kemahiran dalam bidang perakaunan, kewangan, pemasaran, operasi, sumber manusia dan ekonomi antara lain di samping membina kemahiran berkomunikasi dan beroperasi dalam rangka kerja undang-undang dan etika.

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sumber Manusia program memberi penekanan khas dalam fungsi pengurusan sumber manusia dan juga pengetahuan am tentang pengurusan operasi, psikologi dan undang-undang buruh di kalangan orang lain.

Semua program Sarjana Muda memerlukan 120 jam kredit untuk bergraduat. Pelajar dijangka mendaftar dalam 12 hingga 15 jam kredit setiap semester yang akan membolehkan selesai semua keperluan di dalam kira-kira 3 tahun kalendar jika mendaftar secara berterusan.

Kos tuisyen untuk program adalah $ 9600.

Kepekatan Ijazah

Bilangan kursus Tajuk kursus Jam kredit
- Pengurusan Sumber Manusia - 66 Jam Kredit -
HRM 3100 Keselamatan Sosial 3
HRM 3200 Perhubungan Buruh Saya 3
HRM 3300 Pengurusan Sumber Manusia 3
OPM 3100 Kawalan Kualiti Saya 3
OPM 3500 Pengurusan pengeluaran 3
HRM 3400 Pengurusan Prestasi 3
ACC 3200 Perakaunan Pertengahan 3
FIN 3300 Pengurusan Kewangan I 3
HRM 3500 Pengurusan perubahan 3
MAN 3300 Pengurusan Strategik Saya 3
HRM 3600 Gaji & Compensation Management 3
HRM 3700 Pentadbiran Sumber Manusia 3
MAN 3800 KEPIMPINAN PERNIAGAAN 3
MAN 4200 Dasar Perniagaan 3
HRM 4200 Psikologi umum 3
HRM 4300 Psikologi Industri 3
HRM 4400 Teknik Penyeliaan Saya 3
HRM 4500 Sosiologi Tempat Kerja 3
HRM 4600 Kesihatan & Keselamatan Pekerjaan 3
OPM 4100 Organisasi & Kaedah 3
MAN 4300 Perancangan & Kawalan 3
HRM 4700 Kepimpinan pengurusan 3
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

UTH Florida University employs a webpage as its global portal or main access point to the online delivery educational system. To this effect, UTH Florida University has developed an easy access, dynam ... Baca lebih lanjut

UTH Florida University employs a webpage as its global portal or main access point to the online delivery educational system. To this effect, UTH Florida University has developed an easy access, dynamic e-learning portal that will enable students to receive their classes in a secure and professional environment. UTH Florida University will provide all learning resources and materials to students and faculty via the e-learning platform. Baca Ringkas