Read the Official Description

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Penerbangan (BAvMan) dengan pembelajaran jarak jauh (anjuran bersama Universiti Massey, New Zealand)

PROGRAM TINJAUAN

Yang Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Penerbangan (BAvMan) menyediakan anda dengan pengetahuan yang penting dalam perniagaan dan pengurusan sumber dengan merujuk khusus untuk penerbangan. Penekanan khusus diberikan terhadap perbincangan mengenai konsep-konsep utama dan isu-isu dalam pengurusan, faktor manusia dan teknologi dan permohonan mereka untuk penerbangan.

STRUKTUR PROGRAM

Setiap kertas diperuntukkan bernilai 15 kredit, yang memberikan petunjuk jumlah masa yang anda perlu untuk melengkapkan keperluan penilaian kira-kira minimum 10 jam kajian minggu setiap kertas. Kertas kerja ini dibahagikan kepada 3 tahap-100, 200 dan 300 kertas tahap (100 peringkat yang paling mudah, 300 peringkat menjadi yang paling sukar).

Terdapat 3 semester setahun dan anda boleh mengambil maksimum 4 kertas kerja dalam semester 1 dan 2 dan maksimum 2 kertas untuk semester 3. Masa sebenar yang diambil untuk melengkapkan ijazah bergantung kepada berapa banyak kertas yang anda ambil setiap semester.

Setiap kertas dikenal pasti melalui rujukan 6-nombor seperti 190,216. 1 3 digit (190) merujuk kepada jabatan dalam Universiti yang mengajar kertas dalam kes ini, 190 adalah Sekolah Aviation. 3 nombor terakhir (216) menunjukkan tahap kertas dan nombor di dalam jabatan. Sebagai contoh, tahun 1 (kertas 100-tahap) mempunyai nombor seperti 190,109, tahun ke-2 (kertas 200-tahap) mempunyai nombor seperti 190,216, dan tahun-3 (kertas 300-tahap) mempunyai nombor seperti 190,313.

Keperluan kursus

Kursus pengajian terdiri daripada 360 kredit (24 kertas dengan nilai 15 kredit setiap satu). Ini terdiri daripada 10 kertas wajib, 8 kertas penerbangan elektif dan 6 lagi kertas sama ada daripada School of Aviation atau Kolej elektif Perniagaan.

SYARAT KEMASUKAN

Keperluan akademik

Anda mesti mempunyai 1 daripada yang berikut:

  • Mendapat sekurang-kurangnya 2 H2 pas dan lulus 3 di H1 atau H2 tahap, ditambah sekurang-kurangnya Gred E dalam N-tahap / O-level Matematik atau Matematik Tambahan;
  • Pra-2006: GCE A-peringkat dengan 3 pas dan sekurang-kurangnya 1 di C Grade;
  • peperiksaan tahap maju daripada mana-mana di UK memeriksa papan. Semua pas tahap maju mesti mendapat pada persidangan yang sama;
  • A Diploma daripada institusi yang diiktiraf; atau
  • Kelayakan antarabangsa bersamaan (contohnya Baccalaureate)

Keperluan Bahasa Inggeris

Anda mesti mempunyai 1 daripada yang berikut:

  • Test minimum bahasa Inggeris sebagai skor Bahasa Asing (TOEFL) 550 dan ke atas;
  • gred C6 minimum bagi GCE O-level bahasa Inggeris;
  • Sistem Ujian Bahasa Inggeris Minimum Antarabangsa (IELTS) Perincian 6.0 (tanpa band lebih rendah daripada 5.5); atau
  • Kelayakan yang setaraf dengannya.

Nota: Kecuali keputusan O-level GCE, semua keputusan lain bertarikh lebih daripada 2 tahun sebelum tarikh permohonan tidak akan diterima.

KREDIT CROSS

Massey Universiti boleh mempertimbangkan beberapa kelayakan profesional sebagai sama dengan kertas kerja terpilih untuk BAvMan. Bilangan dan tahap kredit silang yang akan diberikan akan ditentukan selepas permohonan. Kredit silang boleh digunakan untuk memenuhi ditetapkan 360 kredit yang diperlukan untuk pencapaian BAvMan, tertakluk kepada terma dan syarat yang ditetapkan untuk kejayaan menyiapkan keseluruhan program.

Bilangan maksimum kredit silang yang boleh diberikan untuk pembelajaran terdahulu ialah 120 kredit (8 kertas). Secara umumnya, juruterbang profesional dan pengawal trafik udara dan mereka yang mempunyai diploma daripada institusi yang diiktiraf boleh mendapatkan sehingga 120 kredit kredit silang. Semua kelayakan penerbangan lain dan pengalaman akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes.

Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Singapore Aviation Academy »

This course is Online
Start Date
Julai 2019
Nov. 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
1,450 NZD
setiap kertas.
By locations
By date
Start Date
Nov. 2019
Application deadline
Start Date
Feb. 2020
Application deadline
Start Date
Julai 2019
Application deadline

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date

Nov. 2019

Location
Application deadline
End Date

Feb. 2020

Location
Application deadline
End Date