Read the Official Description

Sarjana Muda Keadilan Jenayah

Sama ada anda sedang mencari untuk bergerak ke kedudukan baru, atau anda hanya ingin kepuasan menyelesaikan gelar anda, dan sebagainya. Ijazah Sarjana Muda dalam Keadilan Jenayah dalam talian boleh membantu anda mencapai matlamat anda!

Tarikh mula program seterusnya

 • 2 Julai 2018
 • 27 Ogos 2018
 • 22 Oktober 2018

Kenapa mendapat Ijazah Sarjana Muda Keadilan Jenayah di Universiti McMurry?

McMurry menawarkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Keadilan Jenayah kepada pelajar dewasa yang menyaksikan penyelesaian gelar sebagai asas untuk kemajuan kerjaya dan kepuasan peribadi. Program sarjana ini menawarkan kemudahan dan fleksibiliti untuk belajar dalam talian, dan komuniti pelajar dan pengajar yang berkongsi matlamat bersama: meningkatkan masyarakat melalui penguatkuasaan undang-undang di peringkat nasional, negeri dan tempatan.

Format dan Keperluan

Program Jenayah Keadilan dalam talian McMurry University memberikan anda fleksibiliti dan peluang untuk menyelesaikan pengajian anda bila-bila masa, di mana sahaja.

Format Program:

Pelajar baru diterima masuk ke dalam Sarjana Muda Sains dalam Program Keadilan Jenayah setiap 8 minggu. Setiap semester dibahagikan kepada dua istilah lapan minggu. Pelajar yang mencari status sepenuh masa akan mengambil dua kelas setiap istilah untuk empat kelas semester. Pelajar yang mendaftar sepenuh masa untuk ketiga-tiga semester ini boleh mendapat sehingga 36 jam kredit ke peringkat masing-masing tahun akademik.

Pemindahan kredit:

Terdapat pelbagai cara untuk memindahkan kredit ke McMurry University. Kursus-kursus yang layak untuk memindahkan kredit adalah kursus-kursus yang umumnya dianggap bersifat akademik; diambil untuk kredit kolej (tidak diperbaiki atau diambil khusus untuk penyertaan sukan) dengan gred sekurang-kurangnya C; dan dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau. Kredit kursus juga boleh dianugerahkan melalui peperiksaan, seperti CLEP atau peperiksaan jabatan.

Penasihat akademik anda akan dapat menyemak hasil penilaian transkrip anda dengan anda.

Sarjana Muda Sains dalam Keperluan Keadilan Jenayah

Kursus yang Diperlukan Utama: 33 Jam Kredit

 • CRJS 1311 Prinsip Keadilan Jenayah
 • Prosedur Jenayah CRJS 2311 I
 • Prosedur Jenayah CRJS 2321 II
 • CRJS 2361 Kepelbagaian dalam Keadilan Jenayah
 • CRJS 3341 Keadilan Juvana
 • CRJS 3361 Victimology
 • CRJS 3381 Keadilan Jenayah Salah
 • CRJS 4321 Keadilan Perbandingan
 • CRJS 4341 Killer Serial
 • CRJS 4361 Elite Crime
 • CRJS 4391 Etika dalam Keadilan Jenayah

Kepekatan Pengurusan Krisis: 12 Jam Kredit

 • CRJS 1313 Pengurusan Krisis
 • CRJS 3333 Keganasan dan Keganasan
 • CRJS 3343 Pengurusan Insiden Pengganas
 • CRJS 4353 Undang-undang Keselamatan Dalam Negeri dan Dasar Awam 12

Kepekatan Penguatkuasaan Undang-undang: 12 Jam Kredit

 • CRJS 1322 Pengenalan kepada Sains Forensik
 • CRJS 2332 Community Policing
 • Prinsip Pembetulan CRJS 3342
 • Pentadbiran Polis CRJS 4352

Kursus Sokongan: ACAD 1199 Orientasi kepada Pembelajaran Dalam Talian

Kursus Elektif Keadilan Jenayah: 12 Jam Kredit

 • Pilih 12 jam kursus CRJS-6 jam perlu maju

Keperluan Pendidikan Am: 39 Jam Kredit

 • ARTS 1300 Meneroka Seni Visual
 • Prinsip biologi BIOL 1401
 • COMM 1310 Prinsip Komunikasi
 • ENGL 1310 Bahasa Inggeris Komposisi dan retorik
 • ENGL 1320 Komposisi dan Sastera Bahasa Inggeris
 • ENGL 2330 Karya Kesusasteraan Dunia
 • HFIT 1200 Fitness for Living Modified
 • MATH 1315 Matematik Kontemporari
 • PSYC 1340 Psikologi Am
 • RELI 2330 Pengenalan kepada Perjanjian Lama
 • RELI 2350 Religions of the World
 • SOCI 1310 Pengenalan kepada Sosiologi
 • SRLD1300 Pengenalan kepada Etika

Waktu Elektif Tambahan Diperlukan: 7-15 Jam Kredit

7-15 jam elektif akan diperlukan untuk mencapai 120 jam yang diperlukan untuk tamat pengajian. Bilangan jam elektif berbeza-beza bergantung pada waktu bahasa asing yang diperlukan dan pemindahan. Jam Sijil TCOLE diberikan dalam bahagian ini.

Jumlah jam untuk memperoleh Ijazah: 120

Penerimaan akhir bagi kursus pemindahan, kesetaraan kursus, dan kredit yang diberikan kepada ijazah di McMurry adalah tertakluk kepada kelulusan Pendaftar.

Keperluan bahasa: Pelajar yang lulus dari sekolah menengah tanpa dua tahun belajar dalam satu bahasa asing mungkin diperlukan untuk mengambil 8 jam satu bahasa asing. Pelajar yang lulus lebih dari 10 tahun yang lalu dikecualikan daripada keperluan ini.

Peluang kerjaya

Peluang dalam bidang Keadilan Jenayah sangat luas, dan termasuk peluang tempatan, negeri, persekutuan dan antarabangsa.

Sarjana Muda Universiti McMurry dalam bidang Keadilan Jenayah mempersiapkan anda untuk pelbagai peluang dalam bidang Keadilan Jenayah yang menarik dan penting.

Peluang Kerjaya Keadilan Jenayah Termasuk:

 1. Agen CIA - Peranan utama Agensi Perisikan Pusat adalah mengumpulkan, menganalisis, menilai, dan menyebarkan kecerdasan asing untuk membantu anggota pemerintah AS membuat keputusan yang berkaitan dengan keselamatan negara. Ejen CIA boleh melaksanakan pelbagai peranan dalam beberapa kepakaran, termasuk bekerja di luar negara merekrut ejen asing, analisis kecerdasan, atau keselamatan.
 2. Penyiasat Forensik Komputer - Penyiasat forensik komputer mendedahkan dan menerangkan maklumat yang terdapat pada sistem komputer, cakera keras, CD, dan dokumen elektronik seperti e-mel dan imej JPEG. Mereka boleh bekerja di sektor kerajaan, atau dengan firma perakaunan, firma undang-undang, bank, atau syarikat pembangunan perisian.
 3. Pegawai Pembetulan - Pegawai pembetulan bekerja terutamanya di penjara dan penjara, menyelia dan membantu mereka yang didapati bersalah atas jenayah. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, tumpuan mereka telah beralih daripada "menjaga" tahanan untuk pemulihan melalui program rawatan semasa dipenjarakan.
 4. Penyiasat Pemandangan Jenayah - Penyiasat tempat kejadian jenayah bertanggungjawab untuk mengenal pasti, mengumpul dan menganalisis bukti dari adegan jenayah. Mereka boleh memproses adegan jenayah untuk keterangan, termasuk memotret, membungkus, melabel dan mengangkut keterangan, mendokumentasikan autopsi, penunjuk taklimat, menulis laporan, dan memberi keterangan di mahkamah.
 5. Agen FBI - Biro Penyiasatan Persekutuan mewakili pelbagai peranan dan kepakaran, termasuk latihan, sidik jari, perkhidmatan makmal, dan hal ehwal awam; mereka boleh bertindak sebagai penyelia atau pengurus. Ejen-ejen khas sentiasa memanggil untuk melindungi negara mereka, dan boleh dipindahkan pada bila-bila masa berdasarkan keperluan FBI.
 6. Warden Ikan dan Permainan - Warden ikan dan permainan adalah pegawai penguatkuasa undang-undang yang meronda tasik, sungai, pantai, tanah lembap, padang pasir, dan juga kawasan metropolitan. Mereka mungkin terlibat dalam operasi menyamar sahaja atau dalam pasukan. Banyak pegawai konservasi mempelajari masalah hidupan liar atau perikanan, atau menyiasat kawasan di mana pemburuan haram telah dilaporkan.
 7. Juruteknik Forensik Sains-Juruteknik sains forensik bekerja di makmal, agensi kerajaan, hospital, bilik sidang, dan tempat-tempat lain di mana keupayaan untuk membina semula peristiwa berdasarkan petunjuk saintifik seperti sampel rambut, bahan patah, dan cap jari diperlukan.
 8. Pegawai Polis - Peranan utama pegawai polis adalah untuk mengekalkan ketenteraman awam. Tugas-tugas tertentu berbeza-beza, dan seorang pegawai boleh ditugaskan untuk penipuan, pembunuhan, pengedaran dadah, atau perkosaan. Setiap unit mempunyai matlamat tertentu, dan pegawai-pegawai dalam unit tersebut terlatih semata-mata untuk tujuan itu. Mereka boleh mengendalikan mana-mana atau semua tugas penguatkuasaan undang-undang, dari pelanggaran trafik yang mudah kepada perlindungan kanak-kanak atau kes pembunuhan.
 9. Detektif Swasta - Penyiasat persendirian disewa oleh individu atau kumpulan untuk menjalankan perkhidmatan undang-undang penyiasatan. Pengesan swasta boleh bekerja untuk peguam dalam kes sivil dan jenayah, atau mengambil kes di dalam bidang swasta yang tidak melibatkan aspek jenayah, termasuk pemeriksaan latar belakang, maklumat yang berkaitan dengan kes perceraian, dan tuntutan pampasan pekerja.
 10. Pegawai Percubaan - Pegawai percubaan memantau orang yang dibebaskan daripada sistem pembetulan untuk memastikan bahawa mereka mematuhi terma percubaan mereka semasa membantu pembaharuan menyesuaikan diri dengan kehidupan selepas pembebasan menggunakan teknik rawatan khusus. Pegawai percubaan biasanya diberikan beban kes pembuangan parol dengan siapa mereka berinteraksi di rumah dan tempat kerja parol, serta di pejabat.
 11. Trooper Negara - Pasukan negara menghalang gangguan dan rusuhan, menyampaikan keterangan kepada detektif dan menyediakan kesaksian untuk penampilan mahkamah. Mereka juga boleh mendokumenkan bukti, membuat wawancara, dan mengambil gambar yang sesuai untuk adegan jenayah untuk penyiasatan jenayah yang berterusan. Mereka mengeluarkan petikan lalu lintas dan tiket, dan bekerja dengan perkhidmatan kecemasan di tempat kejadian kemalangan.
Program taught in:
English
Last updated May 22, 2018
This course is Online
Start Date
Julai 2019
Ogos. 2019
Duration
120 
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date