Sarjana Muda E-Commerce

Umum

Penerangan Program

Sarjana Muda E-Commerce

Membeli-belah melalui peruncit dalam talian, aplikasi mudah alih atau saluran media sosial: perniagaan dalam talian semakin berkembang. Apabila internet berkembang dan kemajuan digital, perdagangan elektronik mengalami peningkatan yang ketara dan berterusan.

Cabaran untuk runcit bata-dan-mortar: mencari campuran saluran edaran yang optimum dari perniagaan luar talian dan dalam talian. Sementara itu, syarikat-syarikat yang telah menubuhkan diri mereka sebagai peruncit dalam talian berjuang untuk bahagian pasaran dan dengan itu ekonomi skala. Pada masa akan datang, pakar dan eksekutif akan dikehendaki yang dapat melaksanakan soalan pengurusan perniagaan secara teknikal mengikut kaedah pengurusan projek tangkas. Pembelajaran e-dagang jarak jauh kami mengambil pada keperluan ini dan menyediakan anda untuk kerjaya yang berjaya dengan ilmu pengetahuan perniagaan yang luas dan pengetahuan teknikal, seperti dalam pengaturcaraan web.

Bergantung pada pilihan pengkhususan anda, anda boleh meletakkan fokus peribadi anda pada pemasaran dalam talian, sains data dan analisis atau pengurusan runcit.

By the way: Semasa pengajian amalan ini tidak diabaikan. Dari semester keempat anda mempunyai peluang untuk merealisasikan projek anda sendiri, dengan mana anda secara beransur-ansur boleh mengisi portfolio dalam talian peribadi anda. Dasar yang sempurna untuk aplikasi anda selepas tamat pengajian.

Ijazah yang diiktiraf

Semua program semasa IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).

Akreditasi hanya dinyatakan jika program pengajian memenuhi semua keperluan kualitatif dari segi kandungan dan struktur.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik, yang memeriksa kualiti program Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi ini diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (tahun akreditasi) - jaminan kualiti pengajaran kami.

Untuk kursus yang luar biasa, FIBAA mengagihkan meterai premiumnya. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai istimewa ini. Oleh itu, IUBH merupakan salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih segel premium.

Kerjaya masa depan anda dalam e-dagang

Tidak ada halangan dalam perdagangan dalam talian: Membangun platform jualan yang canggih, membangunkan proses aliran wang pintar dan mewujudkan nilai tambah untuk pelanggan adalah cabaran utama dalam dunia e-dagang. Untuk reka bentuk, analisis dan penyelesaian inovatif untuk laman web komersial atau kedai dalam talian, syarikat mencari pakar dan eksekutif - dengan prospek masa depan yang sangat baik. Pengurus e-dagang yang terlatih secara akademik begitu banyak permintaan kerana mereka menduduki jawatan utama dalam syarikat: mereka menjejaki jualan, pemasaran, reka bentuk dan teknologi rangkaian, mengambil tugas teras dalam pemasaran dan jualan dan bertindak sebagai pelopor antara jabatan.

Gambaran Keseluruhan kursus

Sebagai tambahan kepada asas-asas perniagaan, terutamanya dalam pemasaran, kami mengajar anda dalam pembelajaran jarak jauh dasar-dasar teknikal penting e-commerce, termasuk dalam "Web programming" atau dalam "Webshop dan platform". Membina kecekapan khusus ini adalah fokus, contohnya "Kaedah Pembayaran dan Sistem" dan "Web Analytics". Sebagai sebahagian daripada pilihan pengkhususan anda, anda boleh menjadi salah satu yang paling dicari bidang pekerjaan "Pemasaran Online", "Sains Data

Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, terdapat kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

Pengkhususan dalam Pembelajaran Jarak Jauh E-Commerce

Pada semester kelima dan keenam, anda memilih tiga spesialisasi anda sebanyak 30 ECTS. Untuk ini, anda memilih dua pengkhususan pakar ("pengkhususan wajib") dalam bidang e-dagang dan pengkhususan fungsional dan sektor ("Wahlspezialisierung").

Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:

  • Penyelidikan pasaran dan tingkah laku pengguna
  • Psikologi pasaran
  • Pengurusan Antarabangsa
  • Pemasaran antarabangsa dan penjenamaan
  • Perundingan Perniagaan
  • ...

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.

Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.

Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka.

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai masa yang kurang daripada yang diharapkan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas