Baca keterangan rasmi

Dalam talian pendidikan Universiti Islam

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (B.Ed.)

"Sebaik-baik orang adalah mereka yang paling memberi manfaat kepada rakyat." (Al-Mujam Al-Awsat hadis, 5787) Sebagai seorang guru adalah kedudukan yang sangat mulia dan cemerlang. Ia adalah kedudukan yang mungkin mempunyai kesan yang besar pada masa depan seseorang. Islam telah memberikan perhatian yang besar kepada guru-guru kerana mereka adalah bata pertama dalam struktur pembangunan sosial. Mereka adalah punca membimbing dan membangunkan tingkah laku dan minda individu dan masyarakat. Mereka adalah antara orang yang paling bermanfaat dalam masyarakat dan dengan itu antara yang terbaik daripada orang.

Oleh itu, adalah penting bahawa guru akan mengikuti ajaran Islam yang sebenar dan memahami mereka dengan betul.

Secara amnya, seseorang yang mahu memahami dan bertindak atas agama ketika menjadi seorang pendidik perlu melakukan dua kajian berasingan; dalam pendidikan dan pengajian Islam. University Talian Islam menawarkan peluang yang hebat untuk menimba ilmu dalam pendidikan ketika sedang mengajar ajaran Islam yang sebenar.

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan dari Universiti Islam Online akan memberi manfaat kepada para pelajar di dunia dan di akhirat.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Islamic Online University »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Mac. 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- tuisyen percuma
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Mac. 2020
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Mac. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date