Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Aplikasi Komputer

Kelayakan:

  • Calon-calon yang telah lulus Kelas XII dalam mana-mana anak sungai atau
  • Calon-calon yang telah lulus Kelas X dan telah berjaya menamatkan tiga tahun kursus Diploma daripada kerajaan diiktiraf badan.

Kursus ini terdiri daripada 6 semester yang boleh diselesaikan dalam tempoh sekurang-kurangnya 3 tahun dan tempoh maksimum 6 tahun.

Penilaian Dalaman

Setiap kursus dalam program ini hendaklah mempunyai Penilaian Dalaman skor berdasarkan tugasan yang dihantar semasa kursus (dua per kursus), penyertaan kelas, perbincangan, dan ujian dalaman.

Peratusan minimum yang diperlukan dalam Penilaian Dalaman adalah 40% setiap kursus. Mana-mana pelajar mendapatkan kurang daripada 40% dalam sesuatu kursus tidak akan dipertimbangkan layak untuk menulis Peperiksaan Penggal Akhir bagi kursus itu dan hendaklah mempunyai untuk muncul semula untuk tugasan pada semester berikutnya.

Peperiksaan Luar

Peperiksaan akhir jangka akan dijalankan dua kali setahun oleh Universiti, serta dua Cycles Peperiksaan Tambahan. Peperiksaan dijalankan Online, menggunakan ProctorEd Web Proctored Online Peperiksaan Sistem.

Pelajar memberi peperiksaan mereka pada masa yang telah ditetapkan pilihan mereka, ketika sedang proctored talian ini dengan Universiti yang 's Proctoring Staf, menggunakan kamera Pelajar Web. Pelajar akan memerlukan PC / laptop dengan kamera web, mikrofon dan pembesar suara atau alat dengar, dan juga sambungan internet jalur lebar yang boleh dipercayai (512K / 1Mbps), untuk dapat menghadiri peperiksaan ini.

Peperiksaan Penggal Akhir hendaklah terdiri daripada Choice soalan Pelbagai dan lain-lain Objektif Soalan. dan peratusan minimum yang diperlukan untuk membersihkan peperiksaan adalah 40%.

Yuran tuisyen

Candidates- Rs India.48000 / - Luar Negara India 1375 USD / Asing Warganegara-1660 USD

&nbsp

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Don Bosco University »

This course is Online
Start Date
Julai 2019
Duration
Price
1,660 USD
Pelajar antarabangsa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date