UC Berkeley School of Information menawarkan Master of Information and Cybersecurity (MICS) dalam talian , yang direka untuk melatih para pelajar dengan pengalaman profesional untuk kerjaya dalam cybersecurity. Pelajar MICS membuat hubungan yang berharga dengan rakan-rakan dan fakulti dan mendapat manfaat daripada sumber Sekolah I dan jarak dekat UC Berkeley ke Silicon Valley. GMAT / GRE dikehendaki mendaftar.

Program MICS mempunyai kelas hidup yang diajar oleh fakulti Berkeley yang berpengalaman, melibatkan kandungan kursus, projek batu kapur, dan rendaman di kampus untuk memberi pelajar pemahaman holistik mengenai prinsip keselamatan siber kompleks.

Program MICS direka untuk para profesional kerjaya dengan latar belakang sains komputer, teknologi maklumat, kejuruteraan elektrik dan komputer, atau bidang yang berkaitan. Dibangunkan dengan kerjasama fakulti dari Kolej Kejuruteraan UC Berkeley, kurikulum MICS bertujuan untuk memaklumkan pemimpin yang terus bekerja sama ada syarikat teknologi sektor swasta atau organisasi kerajaan dan tentera.

Sejak penubuhannya pada tahun 1994, misi Sekolah Saya adalah untuk membangunkan cara yang mampan untuk menganjurkan dan memahami banyak maklumat dalam masyarakat moden. Program MICS akan menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang diperlukan untuk memastikan keselamatan dan privasi dalam masa amalan teknologi dan keselamatan siber. Mereka akan belajar bagaimana untuk mendekati ancaman keselamatan dari pelbagai perspektif dan penyelesaian jurutera strategik. Program multidisiplin ini membolehkan pelajar MICS menerapkan kemahiran yang dikembangkan di dalam kelas kepada peranan kepimpinan dalam pelbagai bidang.

Kurikulum MICS merangkumi mata pelajaran berikut:

 • pengekodan selamat
 • rangkaian dan keselamatan web
 • keselamatan sistem operasi
 • undang-undang, etika, dan privasi
 • kesalahan siber dan pertahanan siber
 • kerajaan dan keselamatan negara
 • ekonomi keselamatan siber
 • kriptografi

Kedekatan Sekolah Saya ke Silicon Valley juga meletakkan pelajar dan fakulti di barisan hadapan hub inovasi teknologi dunia. Pusat Cybersecurity Jangka Panjang (CLTC) adalah sumber lain yang dapat diakses oleh pelajar dalam talian. CLTC adalah pusat penyelidikan dan kerjasama dalam Sekolah I, yang memberi tumpuan kepada cabaran dan penyelesaian masa depan dalam maklumat dan keselamatan.

Pengalaman MICS melibatkan peluang untuk membuat sambungan yang berkekalan dengan profesional keselamatan siber lain yang bercita-cita tinggi. Kelas-kelas hidup menyediakan dialog dan perbincangan antara pelajar dan fakulti. Pelajar MICS juga boleh membentuk kumpulan belajar dan sosial dengan rakan-rakan dan menghadiri jam pengajar di luar kelas hidup.

Kerja kursus adalah menarik dan interaktif, diakses di mana saja dengan sambungan Internet. Program MICS boleh diselesaikan dalam masa 20 bulan dalam talian, memberikan pengalaman UC Berkeley kepada pelajar di mana sahaja mereka berada.

UC Berkeley I School menyediakan sokongan luas kepada pelajar MICS sebelum, sepanjang, dan bahkan selepas program. Kaunselor Pengambilan Dedicated bekerja dengan pelajar yang terdaftar dan bakal datang untuk menjawab sebarang pertanyaan, serta menawarkan sokongan teknologi. Selepas tamat pengajian dari program MICS, anda akan terus mengakses rangkaian alumni besar sekolah I profesional teknologi semasa anda maju dalam kerjaya anda.

Faedah

 • Lengkapkan jurusan online anda dalam masa 20 bulan
 • Dapatkan wawasan tentang pengetahuan terbaru dari ahli cybersecurity di UC Berkeley
 • Mengalami program dalam talian yang mendalam dengan kelas hidup, projek capstone, dan rendaman peribadi
 • Membangunkan pemahaman mengenai amalan dan prinsip keselamatan siber strategik dalam konteks perniagaan, politik, dan undang-undang
 • Buat sambungan yang berharga dengan profesional teknologi di California dan seluruh dunia
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh UC Berkeley School of Information »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 6, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Contact school
Duration
20 
Sepenuh masa
Price
Contact school
Deadline
Contact school
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Tarikh tutup permohonan
Contact school

Contact school

Location
Tarikh tutup permohonan
Contact school
End Date
Contact school