Sarjana Komunikasi Korporat

Ekonomi persekitaran sosial dan perniagaan, berubah dengan pesat. Krisis semasa, platform komunikasi digital yang baru, globalisasi, antara trend lain, menimbulkan cabaran baru dalam cara organisasi berkomunikasi adalah pemegang kepentingan anda. Ini paradigma komunikasi baru menentukan abad ini. Syarikat-syarikat dan jabatan komunikasi mereka tidak lagi menguasai mesej untuk membawa kepada perbincangan dan dialog dengan pelanggan dan pengguna. Serta platform baru digital: blog, rangkaian sosial, mesej microblogging penyebaran dan pendapat dalam masa sebenar dan dengan jangkauan global. Ini menyebabkan kedua-dua imej jenama, kredibiliti dan reputasi organisasi lebih terdedah berbanding sebelum ini. Organisasi perlu lebih telus dan tangkas dalam persekitaran yang tidak lagi menguasai.Semua ini merupakan satu cara yang sama sekali berbeza daripada memahami komunikasi seperti yang kita tahu sehingga kini. Untuk rajah di atas Pengarah Komunikasi (DirCom) ia menjadi semakin penting dalam carta organisasi korporat. Ia telah meninggalkan Jabatan Pemasaran untuk kerja berpasukan dalam pengurusan kanan. The DirCom difahami sebagai komunikasi bersepadu dalam aktiviti operasi proses organisasi. Dan komunikasi ini adalah aliran dwiarah dan interaktif. Keupayaan untuk mendengar, menghantar dan mempengaruhi pihak-pihak berkepentingan untuk menambah nilai kepada organisasi diperlukan. Pada masa yang sama anda mesti mempunyai pemahaman yang mendalam tentang metrik keputusan dan aktiviti mereka. Program ini direka supaya anda menamatkan program ini dengan keupayaan dan lebih kuat ketika datang untuk membina kemahiran prestasi profesional mereka.Sebagai seorang pelajar, anda akan mengukuhkan kecekapan selaras dengan trend dalam permintaan pasaran buruh global dan keperluan yang dituntut oleh syarikat-syarikat utama yang mencari profil pakar komunikasi.

Peluang kerjaya

Beberapa pilihan kerjaya yang anda boleh memilih untuk, antara lain, adalah:
 • Pengarah Komunikasi bagi Perusahaan Besar dan PKS
 • Komunikasi Profesional dalam Advertising Agencies
 • Komunikasi Profesional dalam Consultants Komunikasi
 • Komunikasi Profesional dalam Agensi Komunikasi
 • Komunikasi Profesional dan Pemasaran Jabatan Perhubungan Awam (PR) Enterprises besar

Objektif Sarjana dalam Komunikasi Korporat

Apa matlamat akan dapat?
 • Memahami persekitaran yang baru di mana strategi komunikasi yang dibangunkan.
 • Memberi sokongan kepada objektif Pemasaran, mengukuhkan kedudukan produk dan jenama.
 • Membina dan mengurus imej dan reputasi korporat secara sinergi dengan objektif keseluruhan mana-mana organisasi.
 • Mengetahui model organisasi untuk menyesuaikan diri komunikasi.
 • Dapatkan pengetahuan teori dan praktikal teknik dan alat untuk menguruskan komunikasi dengan set yang luas dan pelbagai pihak berkepentingan.
 • Mengembangkan kemahiran pengurusan dan teknik pengurusan krisis melalui perhubungan awam untuk membina kredibiliti dan kepercayaan di khalayak ramai yang berbeza, kedua-dua dalaman dan luaran.
 • Peserta kereta api dalam pembangunan dan penciptaan Rancangan Komunikasi Bersepadu.
 • Keretapi PR pengurus untuk menjana keupayaan baru untuk mencapai kejayaan perniagaan melalui kempen reaktif dan proaktif, sentiasa dengan asas yang kukuh dalam memahami analisis dalaman yang dihasilkan oleh syarikat itu.

Kurikulum Sarjana dalam Komunikasi Korporat

Sarjana dalam Komunikasi Korporat berkembang lebih dua belas bulan, dengan menggariskan sepuluh modul yang sesuai dengan mata pelajaran serta Projek Akhir yang membangunkan sepanjang tahun.

Keperluan Sarjana Komunikasi Korporat

Matlamat asas proses kemasukan kami adalah untuk memastikan kesesuaian calon. Semua peserta perlu mendapatkan yang terbaik daripada pengalaman pembelajaran ini, melalui konteks di mana ia adalah mungkin untuk mengembangkan hubungan jangka panjang dengan rakan sekelas, guru dan alumni. Ini adalah peringkat proses kemasukan: 1. Syarat-syarat untuk kemasukan Kemasukan Jawatankuasa 2. 3. 4. temu bual peribadi surat Cover 5. Kemasukan Penilaian pada bulan Jun.Matrikulasi

Ijazah Sarjana dalam Komunikasi Korporat

Orang yang lulus penilaian program dan memenuhi keperluan akademik yang ditubuhkan oleh UB, UB akan mendapatkan tajuk (University of Barcelona). Di samping itu, semua orang yang lulus ujian akan menerima ijazah EAE Business School. Untuk mendapatkan pensijilan UB mesti mempunyai Ijazah Universiti (Ijazah Kejuruteraan atau Diploma). Kegagalan untuk mempunyai ijazah universiti, sekali lulus penilaian yang berbeza, diploma lanjutan universiti UB akan diperolehi.

Bantuan Kewangan Sarjana Komunikasi Korporat

OBS menawarkan calon program biasiswa untuk menggalakkan pendidikan berterusan bagi golongan profesional, usahawan dan pengurus.Untuk memohon satu geran ini, yang membiayai sebahagian daripada program ini, calon-calon harus diterima untuk program ini dan memenuhi syarat-syarat yang dinyatakan. Kemasukan dan Biasiswa Jawatankuasa akan menilai kecukupan profil dan kerjaya calon-calon, alasan yang diberikan dalam surat permohonan biasiswa dan cadangan profesional dan akademik calon.
Program diajar dalam:
 • Sepanyol

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh OBS Business School »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
12 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
6,500 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh