Baca keterangan rasmi

Sarjana Kejuruteraan

Sarjana Kejuruteraan dalam talian di Texas Tech University, yang ditawarkan oleh Edward E. Whitacre Jr. College of Engineering, adalah program sarjana disiplin yang direka untuk mengamalkan jurutera. Pelajar boleh memilih satu daripada beberapa trek dalam pelbagai disiplin kejuruteraan atau merekabentuk program pengajian mereka sendiri dengan menggabungkan kredit dari beberapa program kejuruteraan yang berbeza, memastikan bahawa pelajar memperoleh pengetahuan yang baik tentang bidang kejuruteraan.

Program yang membawa kepada ijazah Sarjana Kejuruteraan (MEN) adalah sarjana, bukan tesis yang disiplin. MEN direka terutamanya untuk mengamalkan jurutera. Bagi jurutera yang mengamalkan seperti itu, kredit bagi kerja kursus siswazah yang disiapkan di kediaman di sekolah siswazah yang lain yang diakreditasi boleh diterima selama 15 jam dari 36 jam semester keperluan untuk ijazah Sarjana Kejuruteraan. Semua kerja yang dikreditkan ke arah ijazah mestilah diselesaikan dalam tempoh sembilan tahun kalendar. Sebagai tambahan kepada peraturan yang mengawal kemasukan ke Sekolah Siswazah, ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan, atau yang bersamaan, diperlukan untuk masuk ke Program Sarjana Kejuruteraan.

Gambaran Keseluruhan Program

 • 36 jam kredit yang diselaraskan, peringkat siswazah, bukan kursus tesis.
 • Tidak lebih daripada 15 jam kredit boleh diambil dari mana-mana satu program kejuruteraan, misalnya Kejuruteraan Industri atau Kejuruteraan Perisian.
 • Kerja kursus selesai dalam talian.
 • Prasyarat: ijazah sarjana dalam kejuruteraan, atau setara
 • Pelajar mesti lulus peperiksaan yang komprehensif untuk melengkapkan program ini.
 • Pelajar tidak perlu mendaftarkan diri dalam beberapa kursus setiap semester, jadi masa penyelesaiannya berbeza mengikut individu.
 • Kursus berasaskan semester sejajar dengan Kalendar Akademik Texas Tech University. Pelajar baru boleh mendaftar pada permulaan mana-mana satu daripada empat semester sepanjang tahun.

Proses permohonan

Walaupun tidak ada tarikh akhir permohonan, calon pelajar digalakkan untuk menyerahkan semua bahan permohonan sekurang-kurangnya tiga bulan sebelum memproses pendaftaran awal.

1. Terimakasih ke Sekolah Siswazah Texas Tech University.

 • Selesaikan permohonan Graduate.
  • Yuran permohonan awal $ 60 atau $ 50 untuk setiap permohonan berikutnya (termasuk perubahan tarikh kemasukan, menambah / menukar permintaan program, atau permintaan kemasukan semula).
  • Pelajar yang merancang untuk mengikuti ijazah sarjana sangat digalakkan untuk mengemukakan markah Gred Records Graduate (GRE) ke Sekolah Siswazah. Skor mestilah kurang daripada lima tahun pada masa permohonan.
   • Purata skor GRE pelajar siswazah dalam program kejuruteraan adalah sekitar 1100 pada bahagian matematik dan lisan, apabila digabungkan.
 • Pelajar antarabangsa juga perlu mengemukakan Ujian Bahasa Inggeris sebagai mata pelajaran Bahasa Asing (TOEFL) ke Sekolah Siswazah. Skor mestilah kurang dari dua tahun pada masa permohonan.

2. Hubungi Penyelaras Program.

 • Sahkan skor ujian yang diperlukan atau bahan kemasukan yang diperlukan dengan penasihat program yang menarik minat anda.

3. Memohon bantuan kewangan dan / atau biasiswa.

 • Bantuan kewangan diedarkan berdasarkan pendaftaran sepenuh masa dan beberapa keperluan kelayakan lain. Waktu mendaftar anda pada hari ke 12 kelas pada semester musim gugur dan musim semi menentukan status pendaftaran anda untuk semester, dan bantuan kewangan dikeluarkan dengan sewajarnya. Menghadiri kurang daripada sepenuh masa boleh bermakna pengurangan bantuan.

4. Semak status kemasukan anda. Texas Tech University akan memaklumkan anda tentang status kemasukan anda dengan mengemas kini tab Aplikasi di Raiderlink anda.

Keperluan Ijazah

Pelajar dalam program Sarjana Kejuruteraan tertakluk kepada semua peraturan Ijazah Sarjana seperti yang digariskan dalam Katalog Siswazah. Oleh kerana sifat interdisiplinernya, program Master of Engineering tidak memerlukan subjek utama dan minor tertentu. Walau bagaimanapun, program itu membenarkan sehingga enam jam kerja kursus diambil di luar bidang kejuruteraan, apabila kelulusan penasihat siswazah. Pelajar dalam program Sarjana Kejuruteraan tidak mempunyai sebarang keperluan bahasa atau alat-alat. Setiap calon untuk Ijazah Sarjana diperlukan untuk lulus peperiksaan akhir yang lengkap. Pelajar akan menulis laporan dan menyelesaikan kursus selama 33 jam dan tiga jam kursus laporan.

Pemindahan Kursus

Sebagaimana dinyatakan di atas, pelajar dibenarkan untuk memindahkan kursus ke dalam program Sarjana Kejuruteraan setelah mendapat kelulusan penasihat siswazah mereka. Pelajar perlu mendapatkan kelulusan kursus pemindahan sebelum mendaftar kursus tersebut. Kursus yang diambil tanpa kelulusan terlebih dahulu dan sebelum mendaftarkan diri dalam program Sarjana Kejuruteraan akan diterima mengikut budi bicara penasihat siswazah. Semua kursus pemindahan tertakluk kepada batasan masa yang sama seperti kursus yang diambil dalam program ini (maksimum sembilan tahun dari kursus pertama dalam pelan pengajian sehingga tamat pengajian).

Kurikulum

Kurikulum untuk program Sarjana Kejuruteraan terdiri daripada 36 jam kredit semester kerja kursus lepasan sarjana yang diselaraskan. Tidak lebih daripada 15 jam kredit (5 kursus) boleh diambil dari mana-mana program kejuruteraan, contohnya Kejuruteraan Industri atau Kejuruteraan Perisian.

Kes Khas

Mana-mana pelajar yang tidak mempunyai ijazah sarjana dalam kejuruteraan dianggap sebagai kes khas. Untuk menyediakan pelajar dengan program yang kukuh dan untuk memastikan pelajar mempunyai latar belakang yang diperlukan untuk menyempurnakan program ini, Prasyarat yang berikut diperlukan:

 • Kimia I
 • Fizik I
 • Kalkulus I, II,
 • Persamaan Pembezaan
Program diajar dalam:
English
Texas Tech University Worldwide eLearning

Lihat 65 lagi program yang ditawarkan oleh Texas Tech University Worldwide eLearning »

This course is Online
Start Date
Jun 2019
Julai 2019
Duration
36 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jun 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan

Jun 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date