Sarjana Kejuruteraan dalam talian di Cybersecurity

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ditawarkan dengan kerjasama Jabatan Kejuruteraan Elektrik dan Komputer, Jabatan Sains Komputer, dan Maryland Cybersecurity Centre , program kejuruteraan keselamatan siber kami menggabungkan aplikasi kejuruteraan dengan prinsip sains komputer. Kejuruteraan siber kami Kejuruteraan dan menyediakan jurutera kemahiran dan pengetahuan bahawa mereka boleh memohon pekerjaan mereka dalam industri dan kerajaan.

Biro Statistik Buruh AS mencatat pertumbuhan 28% dalam pekerjaan AS untuk perunding keselamatan siber dari tahun 2016 hingga 2026. Kadar pertumbuhan ini jauh lebih tinggi daripada pertumbuhan pekerjaan purata. Memenuhi permintaan profesional keselamatan siber dengan mendapatkan ijazah sarjana dalam Cybersecurity di University of Maryland.

Keperluan Kemasukan

Kami menyedari bahawa pakar teknikal yang bekerja di Cybersecurity mempunyai latar belakang akademik dan profesional yang pelbagai. Oleh itu, keperluan kemasukan kami membolehkan kepelbagaian tetapi juga mesti memastikan bahawa pelajar yang berkelayakan bersedia untuk berjaya dalam program akademik yang sangat teknikal ini. Kami menawarkan tiga peringkat kemasukan bergantung kepada latar belakang akademik, prestasi akademik, dan pengalaman profesional pemohon.

  • SEMUA TAHAP: Semua pemohon dijangka telah berjaya menyelesaikan ENEE 150, Konsep Pemrograman Perantara untuk Jurutera atau kursus yang bersamaan sebelum masuk.
  • Kemasukan Penuh: Pemohon mesti mempunyai ijazah sarjana muda dalam Kejuruteraan, Sains Komputer, Matematik Gunaan atau Fizik, dari institusi yang diiktiraf, dengan IPK 3.0 atau lebih baik.
  • Kemasukan Sementara: Pemohon yang mempunyai ijazah dalam bidang pengajian yang berkait rapat (iaitu Teknologi Maklumat, Jaminan Maklumat, Sistem Maklumat Komputer), dan IPK 3.0 atau lebih baik juga mesti memiliki sekurang-kurangnya satu (1) sijil berikut: CompTIA Keselamatan, GIAC GSEC, atau pensijilan Perencat Etika Bersertifikat. Pemohon yang mengakui dengan Kemasukan Sementara perlu melengkapkan dua kursus teras dengan sekurang-kurangnya a B atau lebih baik dalam setiap kursus.
  • Bukan Gred-Mencari (GRAD): Pemohon mesti mempunyai ijazah sarjana muda, IPK 3.0 atau lebih baik, dalam bidang pengajian lain yang berkait rapat dengan teknologi maklumat, jaminan maklumat, atau sistem maklumat komputer, salah satu daripada sijil yang disebutkan di atas, dan kurangnya dua tahun pengalaman kerja pasca siswazah dalam IT atau bidang yang berkaitan. Untuk memenuhi syarat untuk kemasukan ini, pemohon perlu mengemukakan huraian terperinci mengenai pengalaman kerja teknikal mereka sebagai penyataan peribadi yang dilampirkan pada seksyen Permohonan Tambahan permohonan itu. Pilihan ini didasarkan pada aplikasi individu.
    Pemohon yang mengakui sebagai pelajar yang tidak memperolehi ijazah perlu melengkapkan dua kursus teras dengan sekurang-kurangnya satu B atau lebih baik dalam setiap kursus untuk dipertimbangkan untuk kemasukan sementara kemudian.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Maryland’s A. James Clark School of Engineering is a premier program, ranked among the top 25 in the world. Located just a few miles from Washington, D.C., the Clark School is at the ... Baca lebih lanjut

The University of Maryland’s A. James Clark School of Engineering is a premier program, ranked among the top 25 in the world. Located just a few miles from Washington, D.C., the Clark School is at the center of a constellation of high-tech companies and federal laboratories, offering students and faculty access to unique professional opportunities. Baca Ringkas