Baca keterangan rasmi

Sarjana Kejuruteraan Industri

Ijazah Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Industri, yang ditawarkan oleh Jabatan Kejuruteraan Industri, menyediakan jurutera industri yang kompeten dan pengurus kejuruteraan untuk industri, perundingan, pengajaran dan penyelidikan universiti.

Gambaran Keseluruhan Program

Jurutera industri Red Raider mendapat pengalaman dalam bidang aplikasi kejuruteraan tradisional untuk pengoptimuman aplikasi, pengurusan kejuruteraan, rantaian bekalan dan logistik, pengangkutan, biofuel, dan ergonomi dan faktor manusia, tetapi membina pengetahuan itu untuk menggabungkan sistem sokongan keputusan dan kemahiran yang diperoleh melalui projek kursus, projek kanan, dan keusahawanan unik jabatan. Jabatan ini juga sedang membangunkan penyelidikan dan kursus di kawasan baru yang maju dan bersifat tambahan yang menggunakan pendekatan sistem.

Graduan menduduki jawatan kepimpinan dalam akademik, kerajaan dan tentera, dan ramai yang menjadi CEO dan presiden organisasi besar.

Program lepasan kami secara seragam disenaraikan di antara program-program teratas di negara ini, dan program-program Pengurusan Sistem dan Kejuruteraan menawarkan peringkat tertinggi Sarjana Sains dan Ph.D. darjah mengikut jarak.

Proses permohonan

Walaupun tidak ada tarikh akhir permohonan, calon pelajar digalakkan untuk menyerahkan semua bahan permohonan sekurang-kurangnya tiga bulan sebelum memproses pendaftaran awal.

1. Terimakasih ke Sekolah Siswazah Texas Tech University.

 • Selesaikan permohonan Graduate.
  • Yuran permohonan awal $ 60 atau $ 50 untuk setiap permohonan berikutnya (termasuk perubahan tarikh kemasukan, menambah / menukar permintaan program, atau permintaan kemasukan semula).
  • Pelajar yang merancang untuk mengikuti ijazah sarjana sangat digalakkan untuk mengemukakan markah Gred Records Graduate (GRE) ke Sekolah Siswazah. Skor mestilah kurang daripada lima tahun pada masa permohonan.
   • Purata skor GRE pelajar siswazah dalam program kejuruteraan adalah sekitar 1100 pada bahagian matematik dan lisan, apabila digabungkan.
 • Pelajar antarabangsa juga perlu mengemukakan Ujian Bahasa Inggeris sebagai mata pelajaran Bahasa Asing (TOEFL) ke Sekolah Siswazah. Skor mestilah kurang dari dua tahun pada masa permohonan.

2. Hubungi Penyelaras Program.

 • Sahkan skor ujian yang diperlukan atau bahan kemasukan yang diperlukan dengan penasihat program yang menarik minat anda.

3. Memohon bantuan kewangan dan / atau biasiswa.

 • Bantuan kewangan diedarkan berdasarkan pendaftaran sepenuh masa dan beberapa keperluan kelayakan lain. Waktu mendaftar anda pada hari ke 12 kelas pada semester musim gugur dan musim semi menentukan status pendaftaran anda untuk semester, dan bantuan kewangan dikeluarkan dengan sewajarnya. Menghadiri kurang daripada sepenuh masa boleh bermakna pengurangan bantuan.

4. Semak status kemasukan anda. Texas Tech University akan memaklumkan anda tentang status kemasukan anda dengan mengemas kini tab Aplikasi di Raiderlink anda.

Keperluan Program

Prasyarat: Ijazah Sarjana Muda

Dengan nasihat penasihat siswazah, pelajar dijangka merancang program akademik individu. Program peringkat tuan terdiri daripada dua pilihan: (1) pilihan tesis 30 jam, termasuk 6 jam penyelidikan tesis kredit, dan (2) pilihan bukan tesis 30 jam. Pemilihan kursus mungkin termasuk kecil di kawasan luar kejuruteraan industri.

 • Program tuan jam 30 jam dengan atau tanpa tesis
 • 6 jam kredit penyelidikan tesis untuk pilihan tesis.
 • Pelajar tidak perlu mendaftarkan diri dalam beberapa kursus setiap semester, jadi masa penyelesaiannya berbeza mengikut individu.
 • Kursus berasaskan semester sejajar dengan Kalendar Akademik Texas Tech University. Pelajar baru boleh mendaftar pada permulaan mana-mana satu daripada empat semester sepanjang tahun.

Program ini menggabungkan kursus-kursus yang diambil di setiap lima bidang khusus di bawah.

 • Pengurusan Kejuruteraan: teori sistem, teori keputusan, analisis kos industri, ekonomi kejuruteraan lanjutan, peningkatan prestasi dalam organisasi, pengurusan projek, dan pengurusan produktiviti.
 • Kejuruteraan Ergonomik dan Manusia: biomekanik pekerjaan, fisiologi kerja, ergonomi industri, kebersihan alam sekitar, kejuruteraan kognitif, prestasi manusia, interaksi komputer manusia, dan keselamatan pekerjaan.
 • Pembuatan dan Jaminan Kualiti: Kejuruteraan pembuatan dan rekabentuk, pembuatan bersepadu komputer / CAD / CAM, analisis proses dan ekonomi, perancangan pembuatan dan proses automatik, sistem kawalan boleh diprogram.
 • Penyelidikan Operasi: Pemodelan simulasi, penjadualan dan penjujukan, sistem pengeluaran tepat pada masanya, kawalan inventori dan pengeluaran, pengaturcaraan linier dan tidak linear, analisis rangkaian, kecerdasan buatan dan sistem pakar.
 • Statistik dan Jaminan Kualiti: Rekabentuk eksperimen, analisis data statistik, kebolehpercayaan dan pemeliharaan, jaminan kualiti dalam talian dan luar talian, dan jumlah jaminan kualiti.
Program diajar dalam:
English
Texas Tech University Worldwide eLearning

Lihat 65 lagi program yang ditawarkan oleh Texas Tech University Worldwide eLearning »

Tarikh Akhir Kemaskini April 24, 2018
This course is Online
Start Date
Jun 2019
Julai 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jun 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan

Jun 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date