Pemikiran anda adalah holistik dan anda terbuka kepada cabaran antara disiplin? Dalam kes ini, kursus pembelajaran jarak jauh " Kejuruteraan Industri - Sarjana Kejuruteraan " menawarkan peluang yang sangat baik untuk mengembangkan kekuatan peribadi anda dan bersedia untuk tugas kepimpinan. Kajian ini membekalkan anda dengan pengetahuan interdisipliner dari kejuruteraan, kejuruteraan dan pentadbiran perniagaan. Fleksibiliti dalam penggunaan dan pengendalian struktur dan proses kompleks adalah aset terbesar anda. Prospek optimum untuk kerjaya yang berjaya di sektor swasta!

Struktur Kursus anda

Program induknya " Kejuruteraan Industri " dibahagikan kepada empat semester berturut-turut. Sebagai jurutera perindustrian yang berkembang pesat, anda akan melalui kawasan yang berbeza, terutamanya informatika perniagaan dan pentadbiran perniagaan. Pada masa yang sama, anda akan memperoleh asas teknikal semasa dalam sains komputer, pengeluaran, kejuruteraan mekanikal serta logistik dan pengurusan. Ijazah dalam pembelajaran jarak jauh kejuruteraan industri menjadikan anda seorang ahli yang berpengalaman dengan ilmu pengetahuan interdisipliner.

 • Semester 1 dan 2 - Mencipta Asas: Dua semester ini mengajar anda asas-asas teknikal dan ekonomi. Berdasarkan latar belakang profesional anda yang sedia ada, kawasan subjek yang berbeza akan menjadi fokus anda dalam dua semester ini. Oleh itu, mereka menangani secara individu dan intensif dengan kejuruteraan kawalan, teknologi automasi, kerja projek teknikal ATAU pentadbiran perniagaan, pengeluaran dan pengurusan projek serta teori ekonomi.
 • Semester 3 - Mengukuhkan kaitan praktikal: Kejuruteraan Sistem adalah tumpuan semester ini. Mereka belajar komponen teknikal, ekonomi dan sosialnya. Dengan pengetahuan ini, projek kompleks boleh dibangunkan, dianjurkan dan dianalisis. Aspek prosedur mampan dan pengurusan proses yang cekap juga disertakan - untuk kejayaan pengurusan risiko dan kejuruteraan keperluan.
 • Semester 4 - Pengkhususan dan Aplikasi Bebas: Pada semester 4 anda mempunyai pilihan antara tiga pengkhususan:
  • Pembangunan Produk: Kawasan ini menguatkan kelayakan anda untuk bidang aplikasi Inovasi Pengurusan, Pengurusan Sumber dan Kejuruteraan Serentak. Mereka belajar penggunaan model kerjasama dan memanfaatkan tipologi pembekal dan pelanggan.
  • Pengeluaran: Semuanya berputar di sekitar prinsip-prinsip organisasi penting dalam proses pengeluaran. Mereka mempelajari kilang dimensi, merancang dan menggunakan kaedah terkini perancangan pengeluaran.
  • Rangkaian Bekalan: Ini mengenai logistik yang cekap dan bagaimana anda boleh mengendalikan halangan dalam rangkaian pengeluaran dan pengedaran. Di sini anda akan memperdalam pengetahuan anda dan membangunkan penyelesaian untuk isu-isu lintas industri.

Satu lagi campur: Untuk aplikasi anda sendiri dan hubungan rapat yang berterusan dengan amalan, pakej anda mengandungi perisian tambahan (contohnya "MATLAB", "Octave", "C #"), yang tersedia untuk anda secara percuma, sebagai tambahan kepada dokumen kajian.

Adakah anda tahu? Sebagai pelajar di Universiti AKAD, anda boleh mengambil bahagian dalam lawatan belajar tiga minggu ke Sacramento: Dengan Program AKAD California!

pengkhususan

 • Pembangunan produk PEW81
 • Pengeluaran PRD81
 • Rangkaian Bekalan SNW81

perspektif

Perspektif umum - dalam pembelajaran jarak jauh untuk menguasai kejuruteraan industri

Ekonomi global kami memerlukan pembawa pengetahuan dengan pemikiran yang terlatih akademik, pemahaman perniagaan dan pengetahuan kejuruteraan. Ijazah tuannya dalam " Kejuruteraan Industri " menjadikan anda jurutera perindustrian interdisipliner yang pengetahuannya tinggi. Kelayakan anda untuk kedudukan kepimpinan bebas industri dalam pengurusan membuka banyak pintu untuk anda. Anda menganggap fungsi antara muka dalam syarikat. Kombinasi teknologi, ekonomi, sosial dan ekologi mereka menjadikan anda mediator dan penyelesai masalah antara disiplin!

ijazah Sarjana di AKAD: digital, di mana sahaja, bila-bila masa

Dengan kampus AKAD digital paling cekap kepada tuan

Menggunakan sumber-sumber masa anda secara optimum dan menyokong gaya pembelajaran anda dengan unit kajian disesuaikan, perancangan audit fleksibel dan campuran yang tepat kendiri dan aktiviti belajar!

The AKAD Campus digital memudahkan pembelian sambilan ijazah sarjana universiti: Sebagai hab pusat dalam kajian pasaran maya ini menawarkan segala keperluan pengajian siswazah yang berjaya: Bila dan bagaimana anda mahu berdiri di sana bahan kajian Online perancangan audit yang disediakan adalah dilakukan dengan cekap dan mudah terus berhubung dengan rakan-rakan pelajar anda. Rascher, manakala pemerolehan pengetahuan yang berwibawa ke atas Kampus AKAD yang meningkatkan motivasi anda dan menunjukkan kejayaan pembelajaran anda dengan segera. Campus AKAD membolehkan anda untuk cara individu anda kepada Master:

 • Jarak Pembelajaran: praktikal, tepat pada masanya dan jelas berstruktur surat kajian - memahami unit yang datang dengan mudah ke rumah anda belajar!
 • Jarak e-learning: pembelajaran yang berkesan melalui latihan dalam talian, bimbingan dalam talian dan berasaskan web latihan - kebolehpercayaan, supaya kandungan adalah selamat!
 • Interaktif E-Learning: secara peribadi diselia oleh tutor dan pertukaran langsung dengan rakan-rakan pelajar - nilai pengetahuan ditambah dan ketersediaan langsung kandungan untuk meningkatkan motivasi!
 • Seminar (pilihan): sebagai tambahan kepada pembelajaran maya seminar di lokasi - menggunakan kaedah yang dipelajari dalam soalan konkrit serta-merta!

syarat kemasukan

Pada awal pengajian anda, anda mesti mempunyai ijazah universiti dengan latar belakang kejuruteraan atau ekonomi atau ijazah yang setara (khususnya ijazah dari kolej pembelajaran jarak jauh yang diiktiraf oleh negara atau akademi vokasional), maka anda boleh memulakan pengajian di AKAD dengan mudah. Di bawah syarat-syarat khas, kemasukan langsung ke kursus tiga semester juga mungkin. Kajian yang lengkap anda mesti merangkumi sekurang-kurangnya 210 kredit. Dalam kes darjah berganda dan berganda ini merujuk kepada jumlah yang berkaitan (kejuruteraan atau ekonomi) saham. Di samping itu, semasa menyiapkan pengajian, 30 kredit mestilah disalurkan dari segi sains perniagaan atau kejuruteraan.

Apa yang sebenarnya menanti anda dalam pembelajaran jarak jauh Kejuruteraan Industri - Sarjana Kejuruteraan?

Kami menghadapi sistem di mana-mana, contohnya dalam kehidupan seharian dalam sistem pengangkutan, pendidikan atau pendidikan. Tetapi orang-orang Yunani purba memahami idea kerjasama, keseluruhannya hebat. Dalam kursus ijazah sarjana "Kejuruteraan Industri " anda mendekati makna konsep sistem melalui teori sistem dan mempelajari bagaimana sistem ditakrifkan. Dalam surat kajian sampel ini dari AKAD University bacalah topik "Kelakuan Sistem": Apakah Pilihan Kelakuan untuk Sistem? Bagaimanakah mereka dapat disesuaikan dengan perubahan pengaruh alam sekitar?

Kursus pembelajaran jarak jauh "Kejuruteraan Industri - Sarjana Kejuruteraan" berurusan secara holistik dengan konsep sistem dalam surat kajian MA_Wirtschaftsingenieurwesen_AST811 . Pensyarah anda Christine Kammerer memberikan gambaran menyeluruh mengenai kandungan program pembelajaran jarak jauh anda.

Petikan dari surat kajian ini memberi gambaran tentang perkara-perkara berikut:

 • Apakah sistem?
 • Apakah bahagian sistem?
 • Apa yang menyerupai tingkah laku sistem?
 • Bagaimana anda boleh menyusun sistem?

Meyakinkan diri anda: Kampus AKAD dengan model pembelajaran yang fleksibel , individu dan cekap memudahkan anda mendapat akses kepada semua kandungan program induk "Kejuruteraan Industri": Kerana anda mengetahui di mana dan kapan anda inginkan dan menggabungkan pengajian tambahan anda dengan individu anda sebaik mungkin sumber duniawi - mengikut kehendak anda.

Meyakinkan diri sendiri: Uji pembelajaran jarak jauh Guru Anda di AKAD University 4 minggu secara percuma. Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan mengenai "kajian tambahan pekerjaan", jangan ragu untuk menghubungi khidmat nasihat pelajar AKAD yang ramah dan berkelayakan di 0711 81495-400 Kami berharap dapat mendengar daripada anda - dan membantu anda mencapai matlamat anda dengan cepat!

Program diajar dalam:
 • Jerman
AKAD University

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh AKAD University »

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 9, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
24 - 30 
Sambilan
Price
12,720 EUR
Jumlah yuran pengajian
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date