Sarjana Keilahiran (M.Div.)

Umum

Penerangan Program

Sediakan untuk Perkhidmatan Penuh Penuh dengan Master of Divinity (M.Div.) Dalam talian Liberty University

Master of Divinity (MDiv) 100% dalam talian di Liberty University direka untuk membantu lelaki dan wanita mempersiapkan diri untuk kementerian Kristian profesional di organisasi gereja tempatan dan parachurch. Liberty's M.Div. dalam talian menyediakan kajian mendalam dan menyeluruh dalam disiplin klasik seperti Sejarah Gereja, Pengajian Alkitabiah, dan Teologi sambil menyediakan kemahiran kementerian praktikal. Tidak peduli apa bidang yang dimaksudkan anda, Masters dalam Divine dalam talian akan menyediakan Pathway untuk kesediaan dalam semua aspek kementerian, pemuridan, dan pentadbiran Kristian. Melalui M.Div Liberty. program dalam talian, anda boleh memilih bidang pengajian yang sesuai dengan semangat anda supaya anda boleh menumpukan pengajian anda pada bidang pengajian khusus anda. Ketuanan Ketuhanan dalam talian mereka akan memastikan bahawa anda mempunyai nilai-nilai, pengetahuan, dan kemahiran yang diperlukan untuk melayani Kristus dan seterusnya Kerajaan-Nya.

Kenapa Pilih Program Sarjana Terbitan Kebebasan Liberty?

Liberty University 's M.Div. Program dalam talian menyediakan cara yang fleksibel untuk mendapatkan pengetahuan dan kemahiran yang anda perlukan untuk memenuhi cabaran kementerian semasa anda atau menerapkan peranan sepenuh masa dalam kepimpinan kementerian. Pelajar dengan pengalaman kementerian terdahulu, mereka yang mempunyai kajian peribadi yang luas, atau bahkan mereka yang pernah mengejar sarjana seminari yang tidak akreditasi mungkin dapat menerima kredit kursus untuk program Master of Divinity melalui penilaian pemindahan dan Ujian Cabaran Institusi. Mereka yang datang ke kementerian setelah menyelesaikan gelar sarjana muda bukan kementerian yang berkaitan akan mendapati semua kajian asas yang diperlukan untuk kementerian yang berjaya. Sekiranya anda merasa tidak dapat memenuhi cabaran dalam peranan kementerian semasa atau mahu beralih ke kementerian profesional sepenuh masa, Masters dalam Divinity online akan menjadi program yang sangat baik untuk anda.

Apakah Faedah Melatih Master of Divinity Online?

 • Master of Divinity Liberty adalah program seminari peringkat sarjana paling komprehensif yang disediakan untuk para menteri, mubaligh, dan profesional kementerian.
 • Mereka yang mempunyai ijazah seminari peringkat sarjana yang lebih pendek mungkin mendapati bahawa kebanyakan atau semua kursus kursus terdahulu akan dipindahkan ke M.Div. program dalam talian.
 • Gelar sarjana kementerian dalam talian Liberty telah menerima anugerah Best Online BestColleges.com di Kementerian Kementerian untuk tahun 2018.
 • Tidak seperti banyak kolej atau seminari Bible, Liberty University diiktiraf oleh Persatuan Kolej Selatan dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej (SACSCOC) untuk mengagih pangkat, sarjana, sarjana, pakar, dan kedoktoran.
 • Ujian Cabaran Institusi (ICE) boleh didapati untuk menguji kandungan kajian alkitabiah dan teologi untuk M.Div dalam talian. program.

121190_Divinity.jpg

Apakah yang akan Anda pelajari dalam Program Gelaran Dalam Talian Master Liberty?

Master of Divinity Liberty boleh diselesaikan 100% secara dalam talian dengan pilihan intensif di kampus dan mempunyai banyak bidang pengajian khusus untuk memastikan keperluan khusus bidang anda dipenuhi. Inti M.Div dalam talian mereka. menyampaikan kajian kandungan asas dalam penulisan dan penyelidikan kementerian, kajian Old and New Testament, Apologetics, Evangelism, dan Ministry of Discipleship. Untuk meningkatkan pemahaman alkitabiah anda, Master of Divinity akan melatih anda dalam penggunaan alat bahasa umum untuk kajian kata dan penyelidikan mendalam. Anda juga boleh menyelam teks-teks Yunani dan Ibrani asal melalui kursus khusus bahasa. Dengan mengejar M.Div. ijazah dalam talian, anda boleh memilih bidang pengajian yang mencerminkan keperluan kementerian khusus anda dan mempunyai kelonggaran dalam pelan ijazah anda untuk memastikan pendidikan anda adalah bulat dan berpusatkan Kristus.

Pengkhususan

Setiap pengkhususan adalah 75 jam kredit kecuali dinyatakan sebaliknya.

 • Pengajian Alkitab
  Master of Divinity dalam talian 100% dalam Pengajaran Alkitabiah - Pengajian Alkitabiah di Liberty University akan menyediakan anda kerjaya dalam pelbagai jemaat dan kementerian dengan memberikan anda kajian mendalam tentang konteks sejarah dan teologi buku-buku individu dalam Alkitab.
 • Bahasa Bible
  Master of Divinity dalam talian 100% dari Liberty University - Bahasa Alkitabiah akan memberikan anda pengetahuan yang kuat mengenai bahasa asal yang digunakan dalam Alkitab untuk kajian alkitabiah yang mendalam. Anda akan diberikan alat untuk menafsirkan Kitab Suci untuk mengajar dalam suasana akademik dan mengajar di gereja setempat dengan penuh keyakinan.
 • Bahasa Alkitab (90 jam)
  Liberty University 's 100% secara online Sarjana Teologi - Alkitab Bahasa 90 Jam Track akan menyediakan anda dengan kepakaran maju dalam bahasa asal Kitab Suci untuk kajian Alkitab dengan lebih mendalam. Anda akan diberikan alat untuk menafsirkan Kitab Suci untuk mengajar dalam suasana akademik dan mengajar di gereja setempat dengan penuh keyakinan.
 • Chaplaincy
  Master of Divinity dalam talian 100% di Liberty University - Chaplaincy direka untuk memberikan anda kajian mendalam tentang Kitab Suci, prinsip dan strategi kepimpinan Alkitab, dan doktrin-doktrin penting dalam iman Kristian. Anda akan meneroka isu-isu teologi dan budaya yang berkaitan dengan tetapan kastlaini rasmi dan tidak formal semasa belajar untuk melayani khalayak yang pelbagai.
 • Apologetik Kristian
  Master of Divinity dalam talian 100% di Liberty University - Christian Apologetics akan menyediakan anda latihan lanjutan untuk menjawab persoalan yang dibangkitkan oleh jemaah mengenai kebenaran agama Kristian. Ijazah ini akan melengkapkan anda dengan pemahaman dan kemahiran yang diperlukan untuk menjelaskan dan mengukuhkan Kekristianan melalui kajian apologetik.
 • Kepimpinan Kristian
 • Kementerian Kristian
  Master of Divinity dalam talian 100% dari Liberty University - Kementerian Kristian direka untuk memenuhi keperluan yang semakin meningkat untuk pemimpin kementerian di gereja. Program ini dimaksudkan untuk mereka yang mencari latihan khusus di bidang pemuridan. Melalui program ini, anda akan mendapat pemahaman yang kuat mengenai prinsip dan strategi kepimpinan alkitabiah yang spesifik kepada tetapan kelompok kecil untuk melatih murid di gereja setempat.
 • Sejarah Gereja
  Master of Divinity dalam talian 100% dari Liberty University - Sejarah Gereja akan memberikan anda gambaran mendalam mengenai pembentukan gereja Kristian untuk tujuan melengkapkan anda untuk peluang kementerian masa depan. Pemahaman anda akan dipertingkatkan melalui kursus-kursus yang berakar dalam Alkitab dan pemahaman tentang sejarah gereja dari Reformasi kepada dunia moden.
 • Komuniti Chaplaincy (Bukan Tesis, 93 jam)
  Master of Divinity dalam talian 100% di Liberty University - Komuniti Chaplaincy akan menyediakan anda untuk menyediakan bimbingan pastoral dan bimbingan alkitabiah kepada mereka yang berkhidmat di tentera Amerika Syarikat, kementerian parachurch, syarikat besar, serta individu di rumah rehat. Anda akan menerima alat praktikal yang anda perlukan untuk berkhidmat dengan berkesan dalam pelbagai tetapan.
 • Komuniti Chaplaincy (Tesis, 93 jam)
  Master of Divinity dalam talian 100% di Liberty University - Komuniti Chaplaincy akan menyediakan anda untuk menyediakan bimbingan pastoral dan bimbingan alkitabiah melalui pendeta dengan memberi anda alat praktikal untuk menasihati mereka yang berkhidmat di kementerian tentera Amerika Syarikat, kementerian parachurch, syarikat besar, serta individu dalam rumah rehat.
 • Kementerian Pelajaran
  Master of Divinity 100% dalam talian di Liberty University - Kementerian Pemuridan direka untuk memperkenalkan anda kepada asas kementerian dan pemuridan dengan memperkenalkan anda kepada pelbagai peluang dalam gereja. Program ini akan memberi anda kursus-kursus yang mengkaji dinamika pemuridan keluarga, membina kementerian-kementerian kumpulan kecil yang berkesan, dan perincian pentadbiran gereja yang berstruktur.
 • Ketua
  Master of Divinity dalam talian 100% Master of Liberty University - direka untuk memberikan anda tulang belakang program ketuhanan yang sangat baik dengan fleksibiliti dan kebebasan untuk memilih sejumlah besar pilihan. Tanpa pengkhususan khusus, anda boleh mencampur dan mencocokkan, mewujudkan program ijazah peribadi yang sesuai dengan semangat anda.
 • Kajian Global
  Master of Divinity dalam talian 100% dari Liberty University - Pengajian Global direka untuk meningkatkan pengetahuan dan semangat anda untuk berkhidmat di gereja di seluruh dunia dengan memberikan anda asas dalam kajian budaya, kementerian dan teknik ibadah, dan kajian intensif Kitab Suci.
 • Healthcare Chaplaincy (Bukan Tesis, 93 jam)
  Master of Divinity 100% dalam talian di Liberty University - Healthcare Chaplaincy direka untuk menyediakan anda untuk memenuhi keperluan pesakit dalam pelbagai penjagaan kesihatan. Melalui program ini, anda akan mengkaji isu-isu teologi dan budaya yang berkaitan dengan tetapan chaplaincy, dan belajar untuk menyokong pesakit dan keluarga mereka dengan kebenaran rohani.
 • Kesihatan Chaplaincy (Tesis, 93 Jam)
  Master of Divinity 100% dalam talian di Liberty University - Healthcare Chaplaincy direka untuk menyediakan anda untuk memenuhi keperluan pesakit dalam pelbagai penjagaan kesihatan. Melalui program ini, anda akan mengkaji isu-isu teologi dan budaya yang berkaitan dengan tetapan chaplaincy, dan belajar untuk menyokong pesakit dan keluarga mereka dengan kebenaran rohani.
 • Homiletik
  Master of Divinity dalam talian 100% di Liberty University - Homiletik akan memberikan anda asas yang kukuh untuk berkhotbah dan menteri dengan memberikan anda alat dan kemahiran untuk mempersiapkan dan memberi khotbah. Anda akan mendapat asas yang luas dalam asas-asas agama Kristian yang akan membolehkan anda membina sebuah kementerian yang mantap.
 • Kepimpinan
  Master of Divinity dalam talian 100% Master of Liberty University - Kepimpinan secara unik direka untuk individu yang berminat dalam peluang kepimpinan dalam gereja atau organisasi parachurch. Anda akan mendapat pemahaman asas-asas pentadbiran dan kementerian gereja melalui pelbagai kursus yang akan mencabar anda untuk menerajui dengan cara yang paling berkesan.
 • Chaplaincy Tentera (Bukan Tesis, 93 jam)
  Liberty University 's 100% secara online Sarjana Teologi - Military Chaplaincy direka untuk meningkatkan keupayaan anda untuk steward Injil dengan membangunkan lagi kemahiran kementerian anda dan watak Kristian. Melalui program ini, anda akan mengkaji isu-isu teologi dan budaya yang berkaitan dengan populasi ketenteraan, serta belajar bagaimana untuk melayani keperluan unik mereka yang mengalami trauma berkaitan dengan pertempuran.
 • Chaplaincy Tentera (Tesis, 93 Jam)
  Liberty University 's 100% secara online Sarjana Teologi - Military Chaplaincy direka untuk meningkatkan keupayaan anda untuk steward Injil dengan membangunkan lagi kemahiran kementerian anda dan watak Kristian. Melalui program ini, anda akan mengkaji isu-isu teologi dan budaya yang berkaitan dengan populasi ketenteraan, serta belajar bagaimana untuk melayani keperluan unik mereka yang mengalami trauma berkaitan dengan pertempuran.
 • Kaunseling Pastoral
  Master of Divinity 100% dalam talian - Konseling Pastoral dalam Liberty University akan memberi anda asas yang kukuh dalam teori psikologi dan teknik kaunseling yang diperlukan untuk memberikan nasihat Individu kepada Tuhan. Anda akan menerima arahan mengenai integrasi psikologi dengan teologi, terapi perkawinan dan perkahwinan, dan kerohanian dalam kaunseling.
 • Teologi
  Master of Divinity dalam talian 100% di Liberty University - Teologi direka untuk meningkatkan kefahaman anda tentang teologi kerana ia berkaitan dengan kementerian, kepimpinan, dan kehidupan rohani. Ini adalah tahap yang komprehensif yang penting untuk memperoleh pemahaman yang mendalam tentang kebenaran Alkitab dan kebenaran alkitabiah.
 • Kementerian Belia dan Keluarga
  Master of Divinity dalam talian 100% dari Liberty University - Kementerian Belia dan Keluarga direka untuk meningkatkan kefahaman anda tentang kementerian belia kerana ia berkaitan dengan unit keluarga, kepimpinan, dan kehidupan rohani. Ia adalah tahap yang komprehensif yang penting untuk mendapatkan pemahaman mendalam mengenai kepimpinan dan kementerian untuk generasi akan datang.

sky, clouds, clouds formgeralt / Pixabay

Sorotan

 • Dengan mendapatkan Master of Divinity anda dalam talian dari sebuah universiti bukan keuntungan yang program dalam talian diduduki dalam 1% teratas lebih daripada 2,100 kolej dan universiti dalam talian untuk kualiti akademik, kemampuan, dan kebolehaksesan, anda akan diasingkan dari orang lain di lapangan.
 • Tuisyen untuk M.Div Liberty. Program dalam talian tidak meningkat dalam empat tahun berturut-turut. Walaupun banyak kolej dalam talian lain telah menaikkan tuisyen, Liberty telah dapat menanggung kos rendah sebagai universiti nirlaba.
 • Belajar di bawah ahli teologi dan mubaligh dengan pengalaman dunia nyata dalam kandungan web berasaskan web M.Div. Yang dibangunkan oleh Rawlings School of Divinity di Liberty University .
 • Pilih antara 75- dan 93- bidang pengajian jam kredit untuk menyesuaikan M.Div anda. ijazah dalam talian untuk peranan atau medan tertentu.
 • Pilih salah satu lagu chaplaincy Master of Divinity Liberty untuk mendapatkan latihan chaplaincy khusus yang akan mempersiapkan anda untuk menjadi Komuniti, Penjagaan Kesihatan, atau Chaplain Ketenteraan.
 • Kandungan lengkap untuk M.Div Liberty. program 100% secara dalam talian, atau mengambil kesempatan daripada intensiti di kampus pilihan dan berjumpa dengan rakan dan profesor anda semasa anda mendapat latihan praktikal berharga.

Maklumat Ijazah

 • 100% dalam talian dengan intensiti pilihan.
 • 75, 90 atau 93 jam.
 • Maksimum 50% jam program boleh dipindahkan ke Liberty jika diluluskan.
 • Program ini berada di bawah Rawlings School of Divinity.

Faedah Ketenteraan

Liberty University didedikasikan untuk menyediakan pengalaman pendidikan bertaraf dunia kepada para pelajar tentera dari seluruh dunia. Sama ada anda seorang anggota perkhidmatan semasa, dilepaskan atau bersara daripada perkhidmatan, atau pasangan ahli perkhidmatan atau veteran, Liberty berada di sini untuk menyokong anda setiap langkah perjalanan. Sebagai ucapan terima kasih atas dedikasi dan perkhidmatan anda ke negara kita, Liberty dihormati untuk berkhidmat dan menyokong anda dalam mengejar pendidikan dalam talian dengan menawarkan faedah berikut:

 • Kadar tuisyen diskaun sebanyak $ 275 (setiap jam kredit untuk pendaftaran separuh masa)
 • Kadar Blok Divinity Diskaun: $ 2,475 (setiap semester - hanya $ 165 / kredit pada 15 jam kredit! *)
 • Diskaun tambahan untuk veteran yang berkhidmat dalam kapasiti awam sebagai Responden Pertama (kurang daripada $ 625 setiap kursus)

* Kredit yang diambil di atas 15 jam kredit untuk Masters of Divinity Online dikenakan pada kadar sambilan.

Syarat Kemasukan

Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf di peringkat serantau atau negara dengan IPad gabungan kumulatif 2.0 atau ke atas diperlukan untuk kemasukan dengan baik. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Semua pemohon hendaklah mengemukakan perkara berikut:

 • Permohonan Kemasukan
 • Bayaran permohonan*
 • Soal Selidik Sekolah Persinggahan
 • Maklumat Hubungan Syor Pastoral
 • Transkrip kolej tidak rasmi boleh diterima dengan borang permintaan transkrip rasmi yang lengkap **
 • Transkrip kolej rasmi, jika ada
 • Bukti penguasaan bahasa Inggeris

* Tiada bayaran pendahuluan; Walau bagaimanapun, yuran permohonan tertunda $ 50 akan dinilai semasa daftar masuk kewangan. Yuran ini dikecualikan untuk ahli khidmat yang layak, veteran, dan pasangan tentera - dokumentasi yang mengesahkan status tentera diperlukan.
** Transkrip rasmi diperlukan dalam tempoh 60 hari penerimaan atau sebelum jatuh kehadiran untuk kelas pertama kelas matrikulasi, yang mana lebih awal.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Liberty University provides a world-class education with a solid Christian foundation, equipping men and women with the values, knowledge, and skills essential for success in every aspect of life. Wit ... Baca lebih lanjut

Liberty University provides a world-class education with a solid Christian foundation, equipping men and women with the values, knowledge, and skills essential for success in every aspect of life. With more than 500 degrees and certificates, Liberty offers programs in fields such as medicine, religion, law, aviation, cinematic arts, psychology, business, and more. All of Liberty’s courses are taught from a Christian worldview by professors who regard teaching as more than a job — it’s their calling. Baca Ringkas