Sarjana Keilahian (Dalam Talian)

Umum

Penerangan Program

Ijazah Sarjana dalam talian Clarks Summit University direka dengan pelajar dewasa dalam fikiran. Tata letak kursus CSU dan sesi lapan minggu membolehkan pelajar memperoleh Ijazah Sarjana sambil mengejar apa yang Tuhan miliki untuk mereka sekarang. Setiap kelas akan membolehkan anda melibatkan diri dengan kursus dan rakan sebaya anda apabila anda membuat keputusan untuk membenarkan kelonggaran anda untuk mengawal jadual anda.

Pelajar siswazah akan mendapat manfaat daripada nilai teras pernyataan misi CSU kerana mereka bersedia untuk sama ada maju dalam pekerjaan mereka semasa atau peralihan ke dalam kementerian baru atau peluang kerjaya. Setiap teras program menyediakan kerangka pendidikan tinggi untuk semua pelajar kami. Ini akan menyediakan mereka untuk:

  • Kehidupan perkhidmatan penting kepada Yesus Kristus
  • Kehidupan mengukuhkan gereja tempatan
  • Kehidupan mempengaruhi dan memberi kesan kepada masyarakat

Bergantung pada pilihan ijazah, pelajar akan melanjutkan pengajian di Seminar Bible Baptist atau di Sekolah Siswazah CSU. Cari tahap yang menarik minat anda dan ambil langkah seterusnya untuk digunakan hari ini!

Master of Divinity

Program Master of Divinity dalam talian 87 kredit, Seminar Baptis Bible adalah gelaran kementerian profesional yang menyediakan lelaki dan wanita untuk kepemimpinan Kristian melalui pendidikan yang kukuh dan teologi secara tegas.

Lapan konsentrasi boleh dipilih untuk menyesuaikan pendidikan anda ke matlamat kementerian anda. Program M.Div mengimbangi kurikulum teras Greek, Ibrani, Teologi, Alkitab, dan Kepimpinan Gereja dengan kursus khusus dan pengalaman pertama untuk kepraktisan dan kecemerlangan maksimum dalam kementerian.

Konsentrasi disesuaikan dengan kepentingan anda dan tumpuan kementerian dengan bantuan penasihat akademik dan profesor veteran. Setiap tumpuan termasuk jam kredit 18 jam, magang gaji setahun, memberi anda pengalaman kementerian segera. Latihan magang mengasah kemahiran kepimpinan anda dalam persekitaran pengajaran yang ketara, kukuh, dan praktikal.

Keperluan

Untuk memasuki program Master of Divinity dalam talian, ijazah sarjana yang berkelayakan dengan IPK kumulatif diperlukan. Pengalaman pembelajaran terdahulu akan dipertimbangkan apabila merancang keperluan kurikulum peribadi pelajar.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

For more than 80 years, Clarks Summit University has prepared men and women for Christ-honoring careers and ministries across the globe.

For more than 80 years, Clarks Summit University has prepared men and women for Christ-honoring careers and ministries across the globe. Baca Ringkas
Scranton , USA Online + 1 Lagi Kurang