Sarjana Industri dan Keusahawanan Bioteknologi

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program Johns Hopkins Master of Biotechnology Enterprise dan Keusahawanan bertujuan untuk para profesional bioteknologi yang menginginkan karier di luar makmal dalam organisasi bioteknologi yang ada atau bagi mereka yang bermimpi untuk memulakan perusahaan bioteknologi baru.


Program baru yang menarik ini menyatukan asas sains yang kuat dengan perusahaan bioteknologi dan keusahawanan, menyediakan tempat pendidikan yang unik untuk para saintis untuk lebih memahami keseluruhan perusahaan bioteknologi dan isu yang unik kepada industri.


Kurikulum ini akan memberi anda asas asas disiplin untuk menangani perusahaan dan cabaran-cabaran yang dihadapi organisasi dalam industri bioteknologi. Program ini melengkapkan saintis dengan alat dan pengetahuan yang diperlukan untuk mengkomersialkan idea produk mereka dan / atau mengurus organisasi bioteknologi. Graduan akan sangat sesuai untuk pelbagai peluang pekerjaan, terutamanya peranan pengurusan dan kepimpinan dalam bidang bioteknologi.


Pelajar mesti melengkapkan semua kerja akademik dalam ijazah sarjana atau program sijil dalam tempoh lima tahun.

Tempoh lima tahun dikira dari permulaan kursus pertama yang mengira ke tahap (termasuk masa yang digunakan untuk pendaftaran berterusan). Pendaftaran berterusan tidak berhenti atau memanjangkan keperluan batasan masa. Had masa ini termasuk mana-mana kursus yang diambil di sekolah / bahagian Johns Hopkins lain yang telah diluluskan untuk mengira ke tahap ijazah atau sijil.

Sekiranya perlu, pelajar boleh meminta dari jawatankuasa program mereka lanjutan masa untuk menyelesaikan program mereka melebihi had lima tahun. Jika lanjutan diberikan, ia akan dikomunikasikan dalam surat, dan had lima tahun meningkat mengikut masa yang dimasukkan dalam lanjutan. Lanjutan boleh diberikan semester sehingga satu tahun penuh, dan dalam keadaan yang jarang berlaku selama dua tahun.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1876, Johns Hopkins University, a top-tier research university with campus locations in Maryland and Washington, DC, has been dedicated to educating its students and cultivating their capac ... Baca lebih lanjut

Founded in 1876, Johns Hopkins University, a top-tier research university with campus locations in Maryland and Washington, DC, has been dedicated to educating its students and cultivating their capacity for life-long learning, to foster independent and original research, and to bring the benefits of discovery to the world. Baca Ringkas