Beberapa hari kebelakangan untuk mendaftar!

Untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran anda dalam hal ehwal antarabangsa dan diplomasi.

Yang Sarjana dalam Hal Ehwal Antarabangsa dan Diplomasi Membolehkan kedua-dua diplomat dan pelajar muda melengkapi dan meningkatkan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam hal ehwal antarabangsa dan diplomasi. Ijazah Sarjana ini akan menyediakan diplomat, pegawai kerajaan, pelajar dan pelakon utama bidang diplomatik dengan kemungkinan untuk meningkatkan pengajian dan latihan mereka dengan ijazah yang diiktiraf secara formal dengan menggabungkan pendidikan universiti terbaik dan latihan eksekutif PBB.

Universitat Oberta de Catalunya dengan senang hati menawarkan Master dalam Hal Ehwal Antarabangsa dan Diplomasi dengan kerjasama Institut Latihan dan Penyelidikan PBB (UNITAR). Program dalam talian kami menawarkan program akademik kepada diplomat dan pegawai kerajaan yang terlibat dalam urusan antarabangsa, serta sesiapa yang terlibat dalam hubungan antarabangsa dan mencari kerjaya masa depan dalam bidang ini. Dengan lebih daripada 20 tahun pengalaman sebagai universiti dalam talian, UOC telah mencapai reputasi yang mantap untuk kualiti pengajarannya menggunakan Teknologi Maklumat dan Komunikasi.

Universiti kami telah mengajar lebih dari 60,000 siswazah siswazah dan pascasiswazah dari 87 negara, yang menjadi penyumbang utama kepada skop global dan nilai kerja akademik kami. Kurikulum yang digariskan di dalam brosur ini bertujuan untuk memberi pelajar pengenalan umum kepada hal ehwal antarabangsa dan isu-isu geopolitik tertentu, serta untuk membangun dan mengukuhkan kemahiran diplomasi yang diperlukan untuk secara berkesan dan efisien menyokong kerajaan, organisasi sejagat dan serantau, pelakon bukan kerajaan dan Sektor swasta. Matlamat Ijazah Sarjana ini adalah untuk membangunkan pemimpin-pemimpin generasi akan datang dalam perkhidmatan awam antarabangsa, perniagaan dan organisasi bukan kerajaan.

Apabila berjaya menyelesaikan program UOC-UNITAR Guru, anda akan dapat menangani isu-isu yang berkaitan dengan penglibatan asing di pelbagai lokasi geografi melalui pelbagai disiplin akademik untuk memajukan kerjaya profesional anda. Kami sangat berharap anda dapat belajar dengan kami dan jangkaan akademik anda dipenuhi.

Objektif

  • Untuk membangunkan pemahaman kritikal mengenai isu dan konsep utama dalam dunia politik.
  • Untuk menunjukkan pengetahuan komprehensif, substantif dan praktikal hubungan antarabangsa dan diplomasi.
  • Untuk membangunkan kemahiran analisis dan pemikiran kritikal.
  • Untuk melaksanakan secara cekap dan berkesan dalam persekitaran kerja dua hala dan pelbagai hala dengan keyakinan yang meningkat.

profil

Yang Sarjana dalam Hal Ehwal Antarabangsa dan Diplomasi Ditujukan kepada diplomat junior yang berusaha mendapatkan pengetahuan dalam bidang mereka, serta organisasi kerajaan dan bukan kerajaan. Di samping itu, Ijazah Sarjana terbuka untuk pelajar siswazah, penyelidik muda dan ahli akademik lain yang berminat untuk memahami diplomasi dan hubungan antarabangsa, memperoleh kemahiran untuk cemerlang dalam kerjaya mereka.

Syarat kemasukan dan kelayakan

Untuk dipertimbangkan untuk Sarjana dalam Hal Ehwal Antarabangsa dan Diplomasi, calon mesti fasih berbahasa Inggeris, memiliki pasport yang sah atau kad pengenalan nasional dan telah menyelesaikan ijazah sarjana muda.

darjah

Sebaik sahaja proses penilaian keseluruhan telah selesai dengan jayanya, UOC akan mengeluarkan Diploma Sarjana / Siswazah Diploma / Sijil Pengkhususan kepada orang peserta yang mempunyai kelulusan universiti bertauliah yang sah di Sepanyol.

Sekiranya anda tidak mempunyai apa-apa kelayakan, Sijil akan dikeluarkan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 15 lagi program yang ditawarkan oleh UOC Universitat Oberta de Catalunya »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan