Sarjana Perbankan, Pasaran Kewangan dan Pengurusan Kekayaan

The Master dalam Perbankan, Pasaran Kewangan dan Pengurusan Aset bertujuan untuk melatih golongan profesional dalam khidmat nasihat kewangan dan kekayaan dengan kecekapan, kemahiran dan kebolehan untuk membangunkan aktiviti-aktiviti mereka dalam persekitaran global, pelbagai dan pelbagai disiplin. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pengurusan aset adalah salah satu bidang ekonomi yang telah melalui perubahan besar berdasarkan asas kepada tiga tonggak: bank-bank, dengan peningkatan yang besar dalam bekalan dan pelbagai produk kewangan di mana kita melabur, pasaran kewangan semakin kompleks, dengan hubungan yang rapat perkembangan geopolitik dan kelajuan di mana peristiwa terungkap dan akhirnya, orang-orang dengan budaya kewangan yang lebih besar yang menggalakkan penyertaan yang lebih aktif dan langsung dalam pengurusan warisan mereka.Kami menghadapi tahap kerumitan yang lebih tinggi dan keperluan untuk profesional yang sangat khusus. The Master dalam Perbankan, Pasaran Kewangan dan Pengurusan Aset OBS membolehkan anda untuk mendapatkan pelbagai pensijilan profesional untuk nasihat kewangan EFPA (Eropah Persatuan Perancangan Kewangan) pensijilan dan latihan menyediakan anda dengan visi antarabangsa, untuk maju berjaya dalam kerjaya anda dalam sektor kewangan, membolehkan anda secara komprehensif dalam perbankan dan dalam pengurusan portfolio dan aset, serta perkhidmatan yang berkaitan masing-masing.

Peluang kerjaya

Beberapa pilihan kerjaya yang anda boleh memilih untuk, antara lain, adalah:
 • Pengurusan dana
 • Butik nasihat kewangan
 • Pengurusan Kekayaan Perbankan Persendirian
 • Dana lindung nilai EAFI
 • Pengawal selia Pengurusan Aset
 • Pejabat keluarga Perniagaan Perbankan

Objektif Induk Perbankan, Pasaran Kewangan dan Pengurusan Kekayaan

Apa matlamat akan dapat?
 • Menentukan idiosinkrasi pelbagai pasaran kewangan di seluruh dunia, mengikut jenis mereka (pendapatan tetap, ekuiti dan mata wang).
 • Analisis disesuaikan pelanggan yang berpotensi dan parameter yang perlu dipertimbangkan, menyarankan pelaburan tertentu.
 • Pengetahuan tentang faktor-faktor ekonomi makro dan persekitaran geopolitik antarabangsa, mempengaruhi pasaran kewangan dan pengaruh definisi strategi pelaburan.
 • Mengenal pasti ciri-ciri utama, kebaikan dan keburukan alternatif pelaburan yang berbeza.
 • Kajian psikologi pelabur untuk memahami dan menilai motivasi peribadi dan keluarga yang mempengaruhi keputusan pelaburan mereka.
 • Dapatkan kedua diiktiraf oleh sekolah perniagaan yang paling terkenal di Sepanyol, EAE Business School, kerana kedudukan Merco (2014) dan kelayakan dijamin untuk universiti awam utama di Sepanyol, University of Barcelona (UB), dengan lebih daripada 560 Sejarah tahun.

Kurikulum Guru dalam Perbankan dan Kewangan Pasaran

Program ini berlangsung selama 12 bulan dan boleh bermula pada Mei atau November setiap bulan tahun. Ia terdiri daripada 10 modul, dibahagikan kepada 3 blok, dan projek akhir sedang dibangunkan bersama-sama Tuhan. Juga, beberapa aktiviti latihan tambahan seperti bengkel, seminar, bengkel, simulasi, yang melengkapkan kandungan akademik dengan situasi praktikal sebenar berkembang.

Keperluan Ijazah Sarjana Perbankan dan Pasaran Kewangan

Matlamat asas proses kemasukan kami adalah untuk memastikan kesesuaian calon. Semua peserta perlu mendapatkan yang terbaik daripada pengalaman pembelajaran ini, melalui konteks di mana ia adalah mungkin untuk mengembangkan hubungan jangka panjang dengan rakan sekelas, guru dan alumni. Ini adalah peringkat proses kemasukan: 1.Pra-syarat untuk kemasukan 2. Kemasukan 3. Temuduga Peribadi 4. Cover surat 5. Jawatankuasa Penilaian 6. Kemasukan Pendaftaran

Ijazah Sarjana dalam Perbankan dan Kewangan Pasaran

Orang yang lulus penilaian program dan memenuhi keperluan akademik yang ditubuhkan oleh UB, UB akan mendapatkan tajuk (University of Barcelona). Di samping itu, semua orang yang lulus ujian akan menerima ijazah EAE Business School. Untuk mendapatkan pensijilan UB mesti mempunyai Ijazah Universiti (Ijazah Kejuruteraan atau Diploma). Kegagalan untuk mempunyai ijazah universiti, sekali lulus penilaian yang berbeza, diploma lanjutan universiti UB akan diperolehi.

Bantuan Kewangan Sarjana Perbankan, Pasaran Kewangan dan Pengurusan Kekayaan

OBS menawarkan calon program biasiswa untuk menggalakkan pendidikan berterusan bagi golongan profesional, usahawan dan pengurus. Untuk memohon satu geran ini, yang membiayai sebahagian daripada program ini, calon-calon harus diterima untuk program ini dan memenuhi syarat-syarat yang dinyatakan. Kemasukan dan Biasiswa Jawatankuasa akan menilai kecukupan profil dan kerjaya calon-calon, alasan yang diberikan dalam surat permohonan biasiswa dan cadangan profesional dan akademik calon.
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh OBS Business School »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
12 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
6,500 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh