Sains Sosial BA (Kepujian)

Umum

Penerangan Program

Jimat £ 1,000 dengan mendaftar dalam program ini pada pengambilan bulan Julai! Harga akan meningkat bermula dengan pengambilan Oktober 2020. Pelajar yang mendaftar dalam kursus pembelajaran dalam talian ini akan meneroka pelbagai topik di seluruh Sains Sosial. Dari meneliti bagaimana kehidupan sosial kita dibina hingga faktor-faktor yang mempengaruhi bagaimana kita berinteraksi - misalnya, kelas, bangsa, jantina, agama, keluarga, kewarganegaraan dan bangsa - anda akan terbenam dalam membuat sains mengenai dunia sosial di sekeliling anda. Anda akan belajar mengumpulkan idea dari pelbagai perspektif yang akan dihargai oleh majikan - serta mengasah kemahiran anda dalam berfikir secara kritis dan analitik serta menilai data dan penyelidikan.

Gambaran Keseluruhan Kursus

Program Sains Sosial BA (Hons) Arden University akan menyediakan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk mengambil langkah profesional seterusnya dalam kerjaya anda. Ijazah Sarjana Muda ini memberikan asas yang kuat untuk memahami topik dalam sains sosial, termasuk undang-undang, psikologi, dan bidang profesional lain.

Mod kajian dalam talian yang fleksibel Arden membolehkan anda mengembangkan pengetahuan profesional anda berdasarkan komitmen sedia ada. Program ini akan melengkapkan anda dengan pemahaman mengenai pelbagai topik sosial, dan bagaimana hubungannya antara satu sama lain, membantu membawa anda lebih dekat dengan matlamat kerjaya anda.

Pelbagai program yang ditawarkan oleh Arden mempunyai fokus yang kuat pada kebolehkerjaan, kemahiran praktikal, dan kejayaan kerjaya. Program ini telah dirancang untuk mengembangkan pemahaman anda tentang pengaruh yang berbeza yang mempengaruhi masyarakat, dan mempersiapkan anda dengan kemahiran untuk pelbagai kerjaya.

arden-studyportals-header-1 (1).jpg

Kerjaya Cepat: Master Percuma

Di Arden University , kami berdedikasi untuk kesediaan anda untuk bekerja di masa depan, dan komited untuk membantu anda memperoleh kemahiran dan kelayakan yang anda perlukan semasa anda maju dalam kehidupan profesional anda. Janji Cepat Kerjaya Anda telah dibangunkan untuk membolehkan anda melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana dengan kami secara percuma setelah anda berjaya menamatkan kursus ijazah sarjana Arden anda.

Setelah berjaya menyelesaikan kursus sarjana muda anda, anda hanya boleh memohon ijazah sarjana Arden pilihan anda, sama ada melalui Pembelajaran Jarak Jauh (dalam talian) atau Blended Learning, dan anda kemudian dapat maju dengan pendidikan pascasiswazah anda sepenuhnya tanpa sebarang kursus tambahan yuran tuisyen. Satu-satunya syarat adalah anda memenuhi piawaian kemasukan untuk kursus sarjana pilihan anda, dan mendaftar dalam masa dua tahun setelah menamatkan ijazah sarjana muda anda.

HvT04xwX9iiyXhAFjvVbEOsQPiKm0wn4h_oqA1Sq0w3bsYM-s0YIcZ2jOxbuF3yP9Zo4zN0YZjehr4Ftr0EjdKK1kgEURV8_pBwVHJE8-exR1goi4dnqyw62wkUte5WK01pQHRLS

Modul Kursus

Tahap 4

Kemahiran untuk Kajian Interdisipliner
Membangunkan kemahiran anda sebagai pelajar dan melihat masalah dari perspektif yang berbeza. Selepas pengenalan kepada komuniti akademik dalam talian anda dan kemahiran utama yang diperlukan untuk program ini, anda akan meningkatkan kemahiran peribadi yang dicari oleh majikan.

Undang-undang & Etika
Modul ini memberi anda pelbagai masalah etika untuk ditangani dan akan memberi tumpuan kepada hak sivil dan hak asasi manusia, bagaimana anda harus memberi nasihat kepada pelanggan anda, dan mengetahui di mana tanggungjawab anda berada.

Pengenalan Psikologi Sosial dan Pembangunan
Cabang psikologi ini mengkaji perubahan yang berlaku sepanjang hayat manusia. Semasa modul ini, anda akan meliputi pelbagai teori, termasuk membentuk identiti, keperibadian, idea mengenai pemerolehan diri dan bahasa. Anda akan melihat bagaimana fikiran dan tingkah laku orang dipengaruhi oleh lensa psikologi sosial.

Pengenalan kepada Sosiologi
Modul ini memperkenalkan beberapa pemikir utama seperti Karl Marx, Max Weber, Michel Foucault, dan Anthony Giddens, yang menonjolkan teori pusat sosiologi mereka. Melalui idea-idea ini, digabungkan dengan aspek-aspek latar belakang kita, anda akan mula memahami bagaimana kita berinteraksi, dan bagaimana idea-idea kita biasa adalah satu set kompleks kod dan peraturan yang dipelajari.

Perubatan Diri
Dengan isu-isu kesihatan berita biasa, modul ini mempertimbangkan bagaimana tubuh manusia menjadi subjek kawalan dan pengawasan. Anda akan belajar tentang asal-usul negara kebajikan, dan mengetahui bagaimana tanggungjawab terhadap perubahan kebajikan manusia antara individu dan negara. Memeriksa etika kejuruteraan genetik, 'peraturan' masyarakat yang sihat, dan hak-hak mengenai akses penjagaan kesihatan.

Jenayah & Masyarakat
Dari tahun 1700-an hingga sekarang pemikiran mengenai jenayah dan keadilan jenayah, modul ini memperkenalkan kajian kriminologi. 'Disiplin pertemuan' ini menggabungkan sosiologi, psikologi, undang-undang, dan falsafah politik, dan anda akan menemui teori dan model yang berkaitan dengan jenayah dan keadilan jenayah. Modul ini juga meneroka faktor penjelasan seperti kelas dan pendidikan dan sub-cabang seperti korbanologi.

Tahap 5

Penyelidikan dan Etika dalam Tindakan
Modul ini memberi anda peluang untuk mempamerkan kebolehan anda melalui sekeping karya reka bentuk anda sendiri. Anda akan menentukan metodologi, mengembangkan pelbagai kemahiran, dan akan mempertimbangkan isu etika kerja yang anda lakukan. Kemudian, anda akan menyertakannya secara praktikal semasa anda bekerja ke arah projek akhir anda.

Kebebasan Sivil & Hak Asasi Manusia
Modul ini meneroka hak asasi manusia dengan lebih mendalam, melihat hubungan antara individu dan negara, hak dan kebebasan mana yang sebenarnya kita miliki, dan seberapa besar kekuatan yang dimiliki oleh polis.

Keperibadian dan Kepintaran
Belajar tentang pendekatan sejarah dan kontemporari untuk keperibadian dan kepintaran serta implikasinya untuk masyarakat dan pendidikan. Anda akan menemui peranan gen dan persekitaran, ujian psikometrik, dan kesan kebudayaan, dan dengan beberapa topik penting untuk terlibat, anda akan mendapat peluang untuk membahaskan aspek utama keperibadian dan kepintaran dalam modul ini - dari perilaku kepada biologi.

Psikologi sosial
Dapatkan pemahaman tentang tingkah laku manusia apabila anda meneroka isu-isu konseptual dan sejarah dalam psikologi sosial. Menggunakan kaedah penyelidikan tradisional dan kritikal, anda akan menggunakan pelbagai teori untuk isu dunia sebenar, dan meneroka pembinaan sosial, budaya, bahasa, dan identiti sosial, antara lain.

Debat Kontemporari dalam Kriminologi
Jenayah dan keadilan sering dibincangkan dalam media. Modul ini menganggap pelbagai topik semasa, dari jenayah benci, jenayah terancang dan keganasan global, usia jenayah, dan keganasan keadilan. Di bawah topik ini adalah isu-isu pengecualian sosial yang lebih mendalam, kebebasan sivil berbanding pengawasan dan integriti siasatan polis.

Komuniti Siber & Rangkaian Sosial
Modul ini akan mengajar anda untuk melucutkan idea komuniti dan mengkaji cara rangkaian berubah dengan kemajuan teknologi komunikasi. Anda akan melihat kesan kemajuan ini terhadap kebebasan bersuara, keselamatan, dan siapa yang akan mendapat keuntungan atau kerugian daripada kemajuan ini.

Tahap 6

Cybercrime
Modul ini meneroka perkembangan teknologi untuk membuat kes-kes penipuan dalam talian dan kes-kes jenayah siber yang lebih biasa. Anda akan mempertimbangkan bagaimana kes-kes ini menghubungkan ke kawasan lain sistem keadilan jenayah, dan aspek lain yang dipelajari mengenai program ini.

Pencegahan Jenayah
Sebelum ini dianggap sebagai jatuh ke dalam bidang pentadbiran dan dasar, modul ini menggunakan idea kritikal terkini untuk aspek praktikal pencegahan jenayah. Di sini, anda akan membahaskan kekuatan dan kelemahan pendekatan ini, merit tindakan sosial dan situasi sosial dalam pencegahan jenayah, dan bagaimana masyarakat dan alam sekitar mempengaruhi kepolisan dan kawalan jenayah.

Psikologi Salib Kebudayaan
Kerana kebanyakan kajian psikologi telah dilakukan di kalangan masyarakat Barat, ia kebanyakannya terpakai kepada penduduk yang terhad. Sebagai sempadan kebudayaan kabur, modul ini melihat persamaan dan perbezaan antara budaya, dan bagaimana kita memahami dan bertindak terhadap satu sama lain. Anda akan belajar bagaimana kajian-kajian ini dilakukan dan mempunyai peluang untuk menggunakan kemahiran kritikal dan analitik anda melalui pendekatan kajian kes.

Persatuan Pengguna & Penggabungan Makhluk
Modul ini mengkaji bagaimana idea-idea neoliberal yang diperkenalkan pada tahun 1970-an secara asasnya mengubah masyarakat dan ekonomi kita. Anda akan meneroka bagaimana manusia menjadi pengguna dan komoditi, seperti cara produk digantikan oleh jenama, dan bagaimana orang menggunakan jenama dan selebriti untuk membentuk identiti mereka sendiri. Anda akan membincangkan bagaimana pengaruh beberapa jenama utama mempengaruhi pemikiran asal.

Perancangan & Projek Penyelidikan
Modul terakhir ini memberi anda peluang untuk mengkhususkan diri dalam bidang program yang paling menarik minat anda. Dengan tutor penyelia anda, anda akan menentukan bidang interdisipliner yang berkaitan dengan ijazah anda untuk membuat penyelidikan. Anda perlu memasukkan semua kemahiran yang diperoleh dalam program untuk menyelesaikan kerja utama ini.

Apa yang Kami Katakan Pelajar:

121475_Skjermbilde2019-09-19kl.15.28.12.png

" Setiap orang yang saya temui, rakan-rakan dan tutor saya, sangat membantu dan saya menghargai bahawa para pengajar memastikan bahawa pelajaran mudah difahami dan tersedia untuk menjawab soalan-soalan saya tahu saya menerima pendidikan yang berkualiti. "

Sarah Feldman,

Psikologi BSc (Kepujian)

Afrika Selatan

Keperluan Kelayakan

Untuk layak untuk kursus ini, anda mestilah mempunyai:

  • Dua mata pelajaran di GCE A-Level atau setaraf, ditambah pas pada gred C atau ke atas dalam tiga mata pelajaran di peringkat GCSE atau setaraf; ATAU
  • Menyelesaikan Program Akses yang diiktiraf atau setaraf.
  • Bagi pelajar yang sebelum belajar tidak diajar dalam bahasa Inggeris: IELTS 6.0 atau setaraf (tidak kurang daripada 5.5 dalam sebarang elemen).
Jika anda mempunyai pengalaman kerja

Kami secara positif menggalakkan dan mempertimbangkan permohonan daripada mereka yang dapat menunjukkan motivasi mereka untuk mempelajari program ini. Kami akan meminta penyataan peribadi anda, bersama-sama dengan CV dan rujukan anda dalam menyokong permohonan anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Here at Arden University, we believe that everyone everywhere should have access to the higher education they deserve. Whether you already hold a post-secondary degree or are just beginning your journ ... Baca lebih lanjut

Here at Arden University, we believe that everyone everywhere should have access to the higher education they deserve. Whether you already hold a post-secondary degree or are just beginning your journey into higher education, Arden has the tools and the passion to help provide you with a truly engaging and beneficial learning experience. Baca Ringkas