Sains Komputer Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

Pembelajaran Jarak Jauh Sains Komputer Sarjana Muda

Sains Komputer adalah bidang pengajian yang sentiasa berubah dan berubah dengan cepat. Ini juga ditunjukkan oleh topik semasa seperti Big Data. Dalam jarak pembelajaran sains komputer kami mengajar anda pengetahuan asas yang luas dengan penekanan khusus pada kejuruteraan perisian. Oleh itu, anda mendapat asas kukuh untuk kejayaan pelaksanaan konsep sains komputer. Dengan memilih pengkhususan anda, anda juga boleh memberi tumpuan kepada topik tertentu sains komputer dan dengan itu layak mendapat asumsi langsung tanggungjawab di kawasan yang dipilih.

Ijazah yang diiktiraf

Semua program semasa IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).

Akreditasi hanya dinyatakan jika program pengajian memenuhi semua keperluan kualitatif dari segi kandungan dan struktur.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik, yang memeriksa kualiti program Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi ini diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (tahun akreditasi) - jaminan kualiti pengajaran kami.

Untuk kursus yang luar biasa, FIBAA mengagihkan meterai premiumnya. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai istimewa ini. Oleh itu, IUBH merupakan salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih segel premium.

Kerjaya masa depan anda dalam sains komputer

Tanpa seorang saintis komputer tiada apa-apa yang berfungsi dalam perniagaan dan sains. Industri IT adalah pemacu inovasi, dan graduan IT yang berkelayakan dicari dalam semua sektor: pembangunan perubatan, kewangan, automotif atau permainan hanyalah beberapa contoh. Perniagaan dan masyarakat semakin perangkaian. Pekerjaan dalam industri sains komputer dengan itu menjadi lebih serba boleh dan dengan ilmu komputer pembelajaran jarak jauh anda mengharapkan hari kerja yang berbeza dan gaji yang menarik. Dalam IUBH Fernstudium sains komputer, anda boleh mengkhususkan antara lain dalam pembangunan rangkaian, kejuruteraan perisian dengan Python, reka bentuk antara muka pengguna, kejuruteraan perisian mudah alih atau kejuruteraan perisian tanpa embel-embel dan membangunkan anda ke dalam pakar dalam bidang kepakaran anda.

Gambaran Keseluruhan kursus

Sebagai tambahan kepada topik sains komputer dalam pengertian yang lebih sempit, kursus ini juga merangkumi kursus-kursus asas matematik dan saintifik / teknikal. Di samping itu, kami mengajar anda pengetahuan interdisipliner dan kecekapan utama interdisipliner.

Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, terdapat kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

pengkhususan

Pada semester kelima dan keenam, anda memilih dua pengkhususan anda dengan 20 ECTS. Untuk ini, anda akan memilih sekurang-kurangnya satu pengkhususan pakar ("pengkhususan wajib") dalam bidang kejuruteraan perisian dan paling satu pengkhususan dan pengkhususan cawangan ("pengkhususan dalam pilihan raya").

Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:

  • E-Commerce
  • Diperkaya, Campuran dan Realiti Maya
  • Kejuruteraan Media Digital
  • Pembelajaran Mesin
  • Perisikan Perniagaan
  • ...

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.

Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.

Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka.

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai masa yang kurang daripada yang diharapkan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas