Reka bentuk untuk kemampanan kursus dalam talian - dimensi sosial

Gaia Education

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Reka bentuk untuk kemampanan kursus dalam talian - dimensi sosial

Gaia Education

Adakah anda sedang mencari untuk sedar mencipta semula cara kerjasama dan harmoni yang tinggal dan bekerja bersama-sama?

Jika ya, bagaimana kita merancang untuk pembangunan kumpulan, kepimpinan, penyelesaian konflik, membuat keputusan, kreativiti, keadilan sosial, dan komunikasi?

5 Sertai Gaia Pendidikan Design sosial untuk Kelestarian kursus dan belajar cara-cara praktikal yang berkesan untuk mewujudkan perubahan yang kita semua cari. program berbeza kami adalah peluang anda untuk belajar tentang cara yang berbeza untuk mengambil bahagian dalam ini (r) anjakan evolusi dalam paradigma.

7

Matlamat kami adalah untuk memberi anda pemahaman yang lebih baik tentang makna sebenar ekuiti sosial dan tindakan penyertaan, dan untuk membolehkan peserta untuk memohon alat transformatif yang menyelaraskan kami dengan sistem sosial yang lebih berdaya tahan. hubungan kita dengan orang lain adalah terlalu sayang untuk membiarkan ia lalai pada paradigma bersifat menguasai dgn keras lama.

Ramai di antara kita merasakan bahawa sistem sosial semasa kita tidak lagi mampan, dan yang lebih penyayang dan hanya cara penganjur adalah mungkin, tetapi apakah alternatif? Ia adalah kepercayaan umum bahawa terdapat perkara-perkara individu boleh lakukan untuk mengubah sistem atau memperbaiki keadaan sosial mereka. Tetapi dalam konteks masyarakat global yang kompleks, keberkesanan tindakan individu terpencil adalah terhad. Namun kita semua bersama mewujudkan sistem yang kita hidup dalam, dan apabila kita menyertai dengan orang lain dan bekerja untuk sebuah wawasan bersama untuk memperbaiki keadaan di dalam masyarakat kita, kita mengambil bahagian dalam kuasa yang kuat untuk perubahan positif.

2

Jika anda telah menjadi sebahagian daripada kumpulan, anda sudah tahu bahawa salah satu daripada sebab yang paling biasa untuk kegagalan projek kumpulan adalah konflik. Konflik adalah isu struktur dalam pembentukan kumpulan. Jadi menyebarkan projek kumpulan berjaya semestinya akan melibatkan proses penyembuhan di mana kita melangkah keluar dari kitaran kesakitan dan keganasan yang telah berjalan melalui sejarah manusia dan mengambil tanggungjawab untuk memulakan corak baru.

Menemui semula keindahan, sifat belas kasihan, dan kuasa semula jadi manusia adalah sebahagian daripada perjalanan kami melalui Dimensi sosial reka bentuk untuk kemampanan.

Kandungan kursus

Dalam Dimensi sosial kami akan menangani soalan-soalan berikut:

 • Apa yang akan menjadi wawasan yang akan membantu projek-projek kami menjadi koheren dan bersemangat?
 • Bagaimanakah keputusan dibuat dan konflik diselesaikan?
 • Bagaimana kita akan berjalan garis halus antara menjadi seorang individu dan berkembang memperkasakan peribadi kita, pada masa yang sama sebahagian daripada badan kolektif?
 • Adakah kita akan dapat meraikan kepelbagaian kita dengan cara yang adil dan inklusif, atau kita akan mendapati perbezaan kita terlalu mencabar?
 • Apa yang kita akan lakukan untuk menyambung semula dengan sumber kreatif dalam Web Kehidupan dan membawa rasa kecantikan dengan semua yang kita lakukan?
 • Akhirnya, akan kumpulan, organisasi, atau komuniti kami mendekati masyarakat tempatan dan bioregional, jambatan membina, pembelajaran dan pengajaran, memberi dan menerima?

Mereka bentuk untuk Kelestarian membayangkan proses reka bentuk holistik yang memberi perhatian ke tepi 'orang' perkara, di samping kerja-kerja di bidang ekonomi, ekologi, dan pandangan dunia kita. Di ambang antara visi dan realiti, reka bentuk yang integratif boleh menetapkan kursus untuk realiti yang sihat dan mampan.

63

Apa yang kamu dapat

 • Sebuah buku kursus boleh dimuat turun dengan penyelidikan terkini dan sumber tambahan (juga boleh didapati sebagai e-book dalam talian)
 • Buku panduan pelajar dengan semua maklumat penting concenring kursus
 • Panduan Pelajar: perihal hasil setiap dimensi 'pembelajaran, objektif dan garis masa, ditambah dengan set aktiviti bagi setiap modul perjalanan pembelajaran
 • Salinan yang boleh dimuat turun daripada Key Tempah Sosial: Beyond Anda dan saya, yang diterbitkan oleh Gaia Pendidikan dan aslo disediakan dalam bentuk salinan keras membentuk penerbitan rakan kongsi, Penerbitan Tetap kami
 • Akses kepada kampus maya, di mana anda menyertai kelas kami, forum, pasukan reka bentuk, komunikasi secara terus dengan tutor, bahan-bahan sampel, semua bahan dan aktiviti pembelajaran untuk sijil, dan media sosial yang berkaitan dengan kursus
 • Orientasi kepada kampus maya, alat e-pembelajaran dan platform Moodle
 • sokongan teknikal dan akademik sepenuhnya untuk pergi melalui kursus maya dan mencapai semua hasil pembelajaran
 • Sijil tamat kursus dari Gaia Pendidikan
 • Mendapat kredit untuk meneruskan ke program kelayakan utama kami di Sustainability & Design
 • Kebolehan dan kemahiran praktikal untuk mengambil langkah-langkah aktif di kawasan strategik Design untuk Kelestarian
 • Membuka jalan menyertai Gaia Education Learning Journey

pelaburan anda

Kos kursus ini unik dan menarik adalah £ 297 GBP. Ia boleh menjadi pelaburan terbaik yang pernah dibuat pada diri sendiri. Kursus ini bermula dengan Haluan pada 17 Oktober untuk tempoh 8 minggu, merangkumi kira-kira 80 jam masa belajar.

Setelah selesai anda akan dilengkapi dengan pemahaman dan kemahiran untuk menjadi pembuat perubahan yakin dalam isu-isu sosial kemampanan. Ia juga akan melayakkan anda untuk pergi untuk belajar di program disahkan penuh kami di Design untuk Kelestarian dan menyertai Design Studio selepas menamatkan empat dimensi kursus.

This school offers programs in:
 • English
 • Sepanyol
 • Portuguese (Brazil)
Gaia Education
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
297 GBP
Locations
United Kingdom - Forres, Scotland
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
United Kingdom - Forres, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat