Reka bentuk untuk kemampanan kursus dalam talian - dimensi ekologi

Gaia Education

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Reka bentuk untuk kemampanan kursus dalam talian - dimensi ekologi

Gaia Education

Kita semua pereka, kerana tindakan dan inactions kami bertanggungjawab untuk membentuk dunia di sekeliling kita. Jika anda sudah bersedia untuk menjadi seorang pereka sedar untuk mewujudkan sebuah dunia yang lebih baik untuk diri sendiri dan masyarakat anda, maka Program Sky unik kami adalah apa yang anda telah menunggu.

yu

pereka Ecological memastikan fungsi semula jadi kehidupan yang menyokong bukan sahaja dipelihara tetapi dibangunkan semula jika boleh. Mereka bekerja dengan Alam dan bukannya terhadap beliau. Mereka memahami bahawa reka bentuk penyelesaian yang mampan ialah kejadian, menjana semula diri 'sistem hidup' diri mengekalkan berdikari yang boleh menyokong kehidupan masyarakat yang maju untuk semua penduduk mereka. Mereka tahu bahawa kebimbangan ekologi merupakan asas kepada reka bentuk dan pembangunan ecovillages dan masyarakat sengaja mampan secara keseluruhan. Belajar untuk menjadi ejen perubahan yang aktif untuk mereka bentuk rumah yang lebih baik untuk diri sendiri dan orang lain.

op

Bermula pada 2 Januari, program 8 minggu ini, dengan 80 jam masa belajar akan melengkapkan anda dengan kefahaman dan kebolehan untuk menjadi pengambil tindakan yakin dalam kawasan penting ini. Ini Dimensi Ecological boleh diambil sebagai pendirian program bersendirian atau sebagai titik permulaan untuk Program Sky lebih luas. Ini akan membolehkan anda untuk meningkatkan kredibiliti anda untuk kerja-kerja yang berterusan, manakala memberi anda pilihan untuk meneruskan 3 Dimensi kami yang lain dan Design Studio dalam program Sky 10 bulan kami untuk mendapatkan sijil penuh dalam Design untuk Kelestarian.

ui

Selepas menamatkan Dimensi ini, anda akan mempunyai keyakinan dan keupayaan untuk memulakan meletakkan diri anda dalam Design & Sustainability bidang ekologi. Siswazah dari program kami telah pergi untuk menyumbang kepada projek-projek kemampanan, membina masyarakat, menjadi usahawan sosial, partaken dalam projek-projek permakultur & pertanian bio-dinamik, pergerakan peralihan disokong dan banyak lagi.

rt

"Marilah kita menjadi pengelola yang baik dari bumi kita warisi. Semua kita perlu berkongsi Bumi ekosistem rapuh dan sumber berharga, dan setiap daripada kita mempunyai peranan untuk memelihara mereka. Jika kita ingin terus hidup bersama-sama di muka bumi ini, kita semua mesti bertanggungjawab untuk itu. " Kofi Annan

Kandungan kursus

Pemimpin dunia telah komited untuk 17 Matlamat Global untuk mencapai 3 perkara yang luar biasa dalam 15 tahun akan datang. Membasmi kemiskinan. Fight ketidaksamaan & ketidakadilan. Betulkan perubahan iklim. Matlamat Global untuk pembangunan lestari boleh mendapatkan perkara-perkara ini dilakukan. Di semua negara. Untuk semua orang. Jika Matlamat akan bekerja, semua orang perlu tahu tentang mereka. Ia adalah mengapa Dimension Ekologi adalah salah satu daripada 4 komponen utama kepada Program Sky kami dan untuk pembangunan peribadi anda sendiri. Dimensi yang dikarang oleh: Michael Shaw, Daniel C. Wahl, Ezio Gori, dan Lisa Shaw.

Modul 1: Sistem Seluruh Pendekatan Design Ecological

Bermula daripada konsep "Budaya Bangunan Sustainability", bahagian ini merangkumi "gambar besar". Ia kelihatan pada satu falsafah dan prinsip-prinsip reka bentuk ekologi luas. Kita melihat keseluruhan sistem di mana kami menjalankan kehidupan kita dan memberi kesan kepada dunia melalui keputusan reka bentuk tertentu yang kita ambil dan melaksanakan.

1

Modul 2: sesuai Water Technology

Hubungan antara rizab bahan api fosil dan perang telah corak yang jelas selama beberapa dekad, namun sama-sama banyak konflik ganas dan peperangan telah pun berjuang atas akses kepada air. Air adalah sumber yang sangat terhad tetapi adalah sia-sia dan tercemar di skala yang sangat besar masih terdapat tujuh penduduk dunia tidak mempunyai akses kepada bekalan air yang selamat. Belajar untuk mewujudkan sistem yang lebih cekap untuk menjaga air di dunia adalah kritikal.

2

Modul 3: Food Systems Tempatan

makanan tempatan yang sihat adalah salah satu yang terbaik pintu masuk ke dalam bangunan masyarakat mampan, sama ada dalam Ecovillage yang baru dibina atau dalam transformasi kampung atau bandar. Makanan mengajak kita untuk berfikir tentang kesihatan kita, ekonomi tempatan kita, hubungan kita dengan tanah itu. Sebagai satu keperluan asas memastikan kami mereka bentuk sistem makanan yang berdaya tahan, produktif, dan regeneratif adalah asas masyarakat yang maju dan wilayah.

3

Modul 4: Teknologi yang sesuai

Memperkatakan teknologi yang sesuai untuk penjanaan dan penggunaan tenaga. Kelihatan di reka bentuk yang mampan sistem tenaga neutral karbon kelihatan teknologi tenaga sebagai sebahagian daripada strategi daya tahan untuk masyarakat dan ecovillages mampan. Scaling dan skala untuk disesuaikan dengan pelbagai jenis pembangunan, lokasi dan bio-wilayah.

4

Modul 5: Green Building & Retrofitting

Cabaran-cabaran yang wujud dalam bangunan dan pembinaan teknik, teknik bangunan hijau 'moden', lebih banyak tenaga struktur cekap dan kurang merosakkan alam sekitar. Mendiskriminasi pilihan bahan bangunan, gaya seni bina bergantung kepada rantau ini, retrofitting struktur direka dengan buruk, dan corak pinggir bandar.

5

"Kami perlu berjalan dengan cara yang kita hanya mencetak keamanan dan ketenangan di bumi. Berjalan seolah-olah anda mencium bumi dengan kaki anda." Thich Nhat Hanh

Apa yang kamu dapat

 • A nota dengan sumber-sumber penyelidikan dan tambahan terkini
 • Panduan Pelajar: Huraian hasil pembelajaran setiap dimensi, objektif dan garis masa, ditambah dengan set aktiviti bagi setiap modul perjalanan pembelajaran
 • Akses kepada kampus maya, di mana anda menyertai kelas kami, forum, pasukan reka bentuk, komunikasi secara terus dengan tutor, bahan-bahan sampel, semua bahan dan aktiviti pembelajaran untuk sijil, dan media sosial yang berkaitan dengan kursus
 • Orientasi kepada kampus maya, alat e-pembelajaran dan platform Moodle
 • sokongan teknikal dan akademik sepenuhnya untuk pergi melalui kursus maya dan mencapai semua hasil pembelajaran
 • Sijil tamat kursus dari Gaia Pendidikan
 • Mendapat kredit untuk meneruskan ke program kelayakan utama kami di Sustainability & Design
 • Kebolehan dan kemahiran praktikal untuk mengambil langkah-langkah aktif di kawasan strategik Design untuk Kelestarian
 • Membuka jalan menyertai Gaia Education Learning Journey

pelaburan anda

Kos kursus ini unik dan menarik adalah £ 297 GBP. Ia boleh menjadi pelaburan terbaik yang pernah dibuat pada diri sendiri. Kursus ini bermula dengan Haluan pada 17 Okt untuk tempoh 8 minggu, merangkumi kira-kira 80 jam masa belajar.

Setelah selesai anda akan dilengkapi dengan pemahaman dan kemahiran untuk menjadi pembuat perubahan yakin dalam isu-isu sosial kemampanan. Ia juga akan melayakkan anda untuk pergi untuk belajar di program disahkan penuh kami di Design untuk Kelestarian dan menyertai Design Studio selepas menamatkan empat dimensi kursus.

This school offers programs in:
 • English
 • Sepanyol
 • Portuguese (Brazil)
Gaia Education
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
297 GBP
Locations
United Kingdom - Forres, Scotland
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
United Kingdom - Forres, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat