Reka Bentuk Media Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

Reka Bentuk Media Sarjana Muda

Dalam bidang yang hampir tidak ada pendigitalan masyarakat mempunyai kesan segera seperti dalam komunikasi dengan semua aspek medianya. Sehubungan itu, profil pekerjaan di sektor media telah berubah sepenuhnya. Reka bentuk dan penghantaran maklumat sentiasa menjadi tugas utama pereka media; Melakukannya dengan jayanya dalam dunia digital memerlukan banyak kemahiran baru. Reka bentuk web, strategi cross-media, penyuntingan video dan pembangunan aplikasinya juga sama pentingnya dengan "klasik" tetapi pengetahuan yang kurang penting mengenai tipografi dan reka bentuk, teknologi percetakan dan teori komunikasi. Ijazah sarjana muda dalam reka bentuk media memberi anda pengetahuan yang mendalam dalam semua bidang reka bentuk media - cetak, dalam talian, media mudah alih, foto dan video, infographic dan persembahan.

Buat portfolio dalam talian anda sendiri semasa pengajian anda!

Ia adalah alat pemasaran sendiri yang paling penting bagi pereka: portfolio. Dalam program BA Reka Bentuk Media, kami menawarkan anda peluang untuk membuat portfolio dalam talian yang bermakna semasa pengajian anda.

Inilah cara ia berfungsi:

Sebagai sebahagian daripada kajian anda, anda membangunkan projek digital dan mempelajari pendekatan dan bentuk persembahan yang paling umum dalam bidang reka bentuk media. Anda melengkapkan modul reka bentuk dengan dokumentasi dan persembahan karya kreatif anda melalui platform portfolio digital.

Gunakan projek reka bentuk anda walaupun selepas tamat pengajian untuk folder aplikasi anda dan memberi anda kelebihan yang menentukan untuk kerjaya masa depan anda!

Kerjaya masa depan anda dalam reka bentuk media

Pereka media boleh bekerja dalam iklan tradisional atau agensi media, aktif dalam penerbitan dan televisyen, atau merancang dan melaksanakan kempen pengiklanan di jabatan pengiklanan dalam syarikat-syarikat besar.

Gambaran Keseluruhan kursus

Kajian ini memberi anda pengetahuan metodologi profesional dan kaedah persembahan dan teknik kreatif. Anda akan mengamalkan ilmu pengetahuan anda dalam amalan. Tumpuan selalu pada aspek brainstorming, hubungan antara bentuk dan kandungan, serta aspek komunikasi visual. Berurusan dengan alat perisian semasa melengkapkan keseluruhan perkara.

Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, terdapat kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

pengkhususan

Pada semester kelima dan keenam, anda memilih dua pengkhususan anda dengan 20 ECTS. Untuk melakukan ini, anda akan memilih sekurang-kurangnya satu pengkhususan pakar ("pengkhususan wajib") dalam bidang reka bentuk media dan paling satu pengkhususan dan pengkhususan cawangan ("pengkhususan elektif").

Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:

  • Psikologi pasaran dan pengiklanan
  • E-Commerce
  • Penyelidikan pasaran dan tingkah laku pengguna
  • Pengurusan Media Sukan
  • Pemasaran antarabangsa dan penjenamaan
  • ...

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.

Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.

Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka.

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai masa yang kurang daripada yang diharapkan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

kemasukan

Program sarjana muda kami secara amnya bebas kemasukan. Kami hanya memerlukan kelayakan masuk universiti daripada anda untuk pendaftaran yang berjaya.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas