Reka Bentuk Media Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

Hampir tidak ada bidang yang menjadi digitalisasi masyarakat secara langsung seperti komunikasi dengan semua aspek media. Oleh itu, profil pekerjaan di sektor media telah berubah sepenuhnya. Penyediaan dan penyebaran maklumat secara kreatif selalu menjadi tugas utama pereka media; Melakukan ini dengan jayanya di dunia digital memerlukan banyak kemahiran baru. Reka bentuk web, strategi silang media, penyuntingan video dan pengembangan aplikasi sama pentingnya dengan "klasik" tetapi tidak kurang pentingnya pengetahuan mengenai tipografi dan reka bentuk, dalam teknologi percetakan dan teori komunikasi. Ijazah sarjana muda dalam reka bentuk media memberi anda pengetahuan mendalam dalam semua bidang reka bentuk media - cetak, dalam talian, media mudah alih, foto dan video, infografik dan persembahan.

Buat portfolio dalam talian anda sendiri semasa belajar!
Ini adalah alat pemasaran diri yang paling penting untuk pereka: portfolio. Dalam kursus BA Media Design, kami menawarkan anda peluang untuk membuat portfolio dalam talian yang bermakna semasa pengajian anda.

Cara kerjanya: Sebagai sebahagian daripada kajian anda, anda mengembangkan projek digital dan mempelajari pendekatan dan bentuk persembahan yang paling biasa dalam bidang reka bentuk media. Anda melengkapkan modul reka bentuk dengan dokumentasi dan persembahan bahan kerja kreatif anda melalui platform portfolio digital.

Gunakan projek reka bentuk anda walaupun selepas tamat pengajian untuk folder aplikasi anda dan memberi anda kelebihan yang menentukan untuk kerjaya masa depan anda!

tempoh pengajian

  • Tempoh pengajian standard: 36 bulan
  • Model masa yang berbeza mungkin
  • Permulaan belajar mungkin pada bila-bila masa
kemasukan
(Teknikal) Kelayakan masuk universiti yang berkaitan dengan Abitur atau subjek
Tanpa Abitur:
  • Sijil Sarjana atau latihan lanjutan
  • Sekurang-kurangnya dua tahun latihan vokasional diikuti oleh sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman profesional (sepenuh masa)
akreditasi
FIBAA, ZFU (No. 1100219)

Gambaran Keseluruhan kursus

Kursus ini memberi pengetahuan metodologi teknikal dan teknik perwakilan kreatif kepada anda. Anda akan menguji pengetahuan yang anda perolehi dalam praktik. Tumpuannya selalu pada aspek mencari idea, hubungan antara bentuk dan isi dan aspek komunikasi visual. Berurusan dengan alat perisian terkini melengkapkan keseluruhannya.

Program sarjana kami adalah modular, yang bermaksud bahawa anda belajar menggunakan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang disebut "modul". Di dalam modul ini terdapat kursus pengantar dan kursus mendalam, yang mempersiapkan anda secara sistematik untuk menyelesaikan modul ini. Dalam modul, anda akan mendapat mata ECTS (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) untuk setiap kejayaan yang berjaya, yang mendokumentasikan prestasi anda. Titik ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan tentunya diakui.

pengkhususan

Pada semester kelima dan keenam anda memilih dua pengkhususan anda dalam jumlah 20 ECTS. Untuk melakukan ini, anda memilih sekurang-kurangnya satu pengkhususan pakar ("pengkhususan wajib") dari bidang reka bentuk media dan paling banyak satu pengkhususan fungsi dan industri ("pengkhususan dalam pilihan raya").

Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:

  • Psikologi pasaran dan pengiklanan
  • E-Commerce
  • Penyelidikan pasaran dan tingkah laku pengguna
  • Pengurusan Media Sukan
  • Pemasaran antarabangsa dan penjenamaan

Ijazah yang diiktiraf

Semua kursus semasa di IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Pentadbiran Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).
Akreditasi hanya diberikan jika kandungan dan struktur program pengajian memenuhi semua syarat kualitatif.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik yang memeriksa kualiti kursus Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (akreditasi semula) tahun - jaminan untuk kualiti pengajaran kami.
FIBAA menganugerahkan meterai premiumnya untuk kursus berkualiti. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai khas ini. IUBH adalah salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih meterai premium.

Kerjaya masa depan anda dalam reka bentuk media

Pereka media boleh bekerja di agensi iklan atau media klasik dan juga di penerbit atau di televisyen. Selain itu, mereka dapat merancang dan melaksanakan kampanye iklan di jabatan periklanan dalaman perusahaan yang lebih besar.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Baca Ringkas