Reka Bentuk Komunikasi Bachelor

Umum

Penerangan Program

Reka Bentuk Komunikasi Bachelor

Sama ada poster, majalah, laman web, aplikasi atau pameran: Komunikasi berlaku di mana-mana hari ini dan pada bila-bila masa. Pereka komunikasi mempunyai tugas untuk membuat maklumat yang rumit dan mesej yang diangkut melalui saluran yang berbeza ini difahami oleh penonton. Matlamat mereka berbeza-beza bergantung kepada projek: Sebagai contoh, mereka dapat mengoptimumkan kesan pengiklanan produk atau memastikan syarikat dapat menunjukkan keunikannya melalui reka bentuk korporat dengan cara yang konsisten dan konsisten.

Untuk berjaya melaksanakannya dalam dunia digital kami, pereka komunikasi perlu mempunyai bukan sahaja kekayaan pengetahuan asas tetapi juga pengetahuan dalam bidang seperti reka bentuk web, strategi cross-media atau aplikasi mudah alih.

Reka bentuk komunikasi pembelajaran jarak jauh memberi anda pengetahuan yang diperlukan di semua bidang komunikasi visual yang berkaitan - cetak, dalam talian, mudah alih, video, infographic, ruang dan persembahan.

Ciri khas: Setiap semester, anda menyedari projek reka bentuk anda sendiri dan secara beransur-ansur mengisi portfolio peribadi anda dengan mereka. Dasar yang sempurna untuk aplikasi anda selepas tamat pengajian.

Ijazah yang diiktiraf

Semua program semasa IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).

Akreditasi hanya dinyatakan jika program pengajian memenuhi semua keperluan kualitatif dari segi kandungan dan struktur.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik, yang memeriksa kualiti program Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi ini diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (tahun akreditasi) - jaminan kualiti pengajaran kami.

Untuk kursus yang luar biasa, FIBAA mengagihkan meterai premiumnya. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai istimewa ini. Oleh itu, IUBH merupakan salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih segel premium.

Kerjaya masa depan anda dalam reka bentuk komunikasi

Pereka komunikasi boleh bekerja di agensi pengiklanan dan media, pejabat reka bentuk, industri media, jabatan editorial dan penerbit, serta jabatan reka bentuk syarikat dan institusi. Prospek pekerjaan lebih jauh adalah lompatan ke dalam pekerjaan sendiri atau penyertaan bebas dalam agensi.

Untuk mendapatkan kedudukan dalam bidang ini, anda bukan sahaja perlu kreatif tetapi juga mempunyai pertalian teknikal, cara pemikiran berorientasikan penyelesaian dan tahap komunikasi dan kecekapan perundingan yang tinggi. Kerana kerja anda sebagai pereka komunikasi tidak hanya pelaksanaan pesanan yang murni. Anda juga menasihatkan pelanggan anda dan membuat konsep yang sesuai.

Gambaran Keseluruhan kursus

Dalam reka bentuk komunikasi pembelajaran jarak jauh, kami secara khusus mempromosikan kemahiran kreatif, seni kreatif, konseptual dan kaedah anda. Kami memberi perhatian khusus untuk mengajar kemahiran berorientasikan aplikasi, pengetahuan teoritis dan pembangunan kemahiran praktikal.

Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, terdapat kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

pengkhususan

Pada semester keenam pembelajaran jarak jauh anda, anda memilih dua pengkhususan anda dalam jumlah 20 ECTS. Untuk ini anda memilih sekurang-kurangnya satu pengkhususan pakar ("pengkhususan wajib") dalam bidang reka bentuk komunikasi dan paling satu pengkhususan dan pengkhususan sektor ("pengkhususan dalam pilihan raya").

Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:

  • Pemasaran Media Dalam Talian dan Sosial
  • Pengalaman pengguna
  • pengurusan acara
  • Diperkaya, Campuran dan Realiti Maya
  • Perundingan Perniagaan
  • ...

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.

Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.

Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka.

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai masa yang kurang daripada yang diharapkan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas