Rasuah dan Tadbir Urus MA (dalam talian)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Menyediakan pendekatan interdisipliner yang berbeza untuk mengkaji rasuah, MA ini meminta tiga soalan asas; apakah rasuah, berapa banyak yang ada, dan apa yang perlu dilakukan untuk memeranginya?

Meneroka korupsi dan anti rasuah dari perspektif undang-undang, antropologi, ekonomi, kajian pembangunan, sosiologi dan sains politik; anda akan mendapat pengetahuan teoritis dan latihan praktikal yang diperlukan untuk memahami kerumitan yang menentukan, mengukur dan memerangi rasuah.

Dengan tarikh setahun (Januari, Mac, Mei, Julai, dan November), anda boleh memulakan kursus ini apabila anda suka dan belajar dalam masa anda sendiri, dari rumah anda sendiri.

Kursus ini adalah sambilan dan boleh disiapkan dalam tempoh minimum dua tahun dan maksimum empat. Pelajar berpeluang untuk menjeda kajian mereka jika komitmen kerja atau kehidupan mereka memerlukan.

Mengapa mengkaji Rasuah dan Tadbir Urus MA (dalam talian) di Sussex?

 • Sertai satu-satunya MA di Eropah untuk mengambil pendekatan interdisiplin yang luas untuk mengkaji rasuah dan anti-rasuah.
 • Belajar dari ahli akademik yang terkenal di peringkat antarabangsa dari Pusat Kajian Rasuah.
 • Mengambil pendekatan praktikal dan diterapkan, meneroka rasuah dan penyelesaian untuk anti-rasuah dalam pelbagai konteks sektor dan global.
 • Meneliti dan mencabar secara kritis struktur dan dasar yang dilarang untuk memerangi rasuah.
 • Rasai Sarjana anda untuk kepentingan anda dengan memilih kajian kes yang relevan dengan kerjaya anda sekarang atau masa hadapan.
 • Sertai kohort pelbagai pelajar yang belajar dalam talian dengan Sussex dari seluruh dunia.

118183_Corruption2.jpg

Prospek kerjaya

Pendekatan kami yang berbeza untuk kajian korupsi dan tadbir urus akan melengkapi anda dengan pengetahuan dan kemahiran untuk meneruskan kerjaya yang berjaya dalam memerangi rasuah dalam pelbagai peranan dan industri.

Kursus ini membincangkan rasuah dari perspektif global, dan dalam sektor termasuk perniagaan, kerajaan, NGO, badan amal, perundingan, perdagangan dan media. Anda akan lulus memahami bagaimana dan mengapa terdapatnya rasuah dan bagaimana untuk membangunkan penyelesaian untuk melawannya.

Kepakaran akademik

Kursus ini dihantar dari Pusat Pengajian Rasuah, pusat akademik pertama di UK yang didedikasikan untuk kajian interdisipliner, kesan dasar dan pengajaran mengenai rasuah dan anti rasuah.

Pusat ini menarik para ahli akademik yang terkenal di peringkat antarabangsa yang pengalaman dan kepakaran yang pelbagai memberikan pelbagai pandangan mengenai penyelesaian rasuah dan anti korupsi yang dipelajari sepanjang kursus.

Yuran kursus

Yuran dikenakan secara modular dengan setiap modul berharga £ 955 * .

Yuran kursus penuh ialah £ 11,450 * .

Yuran pengajian mungkin tertakluk kepada kenaikan tahunan setiap tahun akademik selaras dengan terma dan syarat Universiti Sussex. Peningkatan akan berkuat kuasa pada bulan September setiap tahun.

* tertakluk kepada pembundaran untuk tujuan pentadbiran

Beasiswa

Bilangan biasiswa terhad yang bernilai £ 2,000 disediakan untuk pelajar yang memohon kursus ini.

Deposit

Untuk menerima tempat anda di Korupsi dan Tadbir Urus MA (dalam talian), anda perlu membayar yuran modul pertama sebanyak £ 955.

Ini adalah deposit yang tidak dapat dikembalikan untuk menjamin tempat anda dalam kursus ini.

Deposit akan dikreditkan ke dalam jumlah bayaran bayaran anda.

Mengapa belajar dalam talian?

 • Memperoleh manfaat daripada pengajaran oleh para penyelidik terkemuka dari Pusat Sussex untuk Kajian Rasuah dari mana sahaja anda berada di dunia.
 • Belajar dalam kelas global, menyertai pelajar dari lebih dari 100 negara yang belajar di Sussex.
 • Belajar pada satu masa, kadar dan tempat yang sesuai dengan anda.
 • Bacalah Sarjana anda dalam 2-4 tahun, dengan peluang untuk mengetepikan dan mematikan kursus ini seperti yang diperlukan oleh kerjaya / kehidupan anda.
 • Belajar dalam Persekitaran Pembelajaran Maya yang dipesan lebih awal, boleh diakses 24 jam sehari, 365 hari setahun.

118185_Corruption1.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1961, the University of Sussex has a long-standing reputation for providing a world-class education to all. Our online courses give you the opportunity to gain a Masters from Sussex and exp ... Baca lebih lanjut

Founded in 1961, the University of Sussex has a long-standing reputation for providing a world-class education to all. Our online courses give you the opportunity to gain a Masters from Sussex and experience the same academic rigour and teaching recognised world-wide for its excellence from anywhere in the world. Baca Ringkas