Gambaran Keseluruhan Kursus

Biasanya, anda tidak boleh belajar psikologi di peringkat sarjana tanpa latar belakang sarjana muda. Walau bagaimanapun, program penukaran ini membolehkan anda berbuat demikian. Sekiranya anda mempunyai sarjana muda (dalam mana-mana subjek) tetapi merancang perubahan kepada bidang psikologi, kini anda boleh lulus dengan Psikologi MSc yang diiktiraf oleh British Psychological Society (BPS) dengan Arden University .

Melalui mod pembelajaran fleksibel Arden, lebih mudah untuk mendapatkan tuan psikologi anda bersama dengan komitmen dan tanggungjawab anda yang sedia ada. Program ini akan membantu anda mengambil kerjaya anda ke peringkat seterusnya sementara anda menyerap pemahaman kita tentang minda manusia.

Semua program Arden disampaikan dengan tumpuan yang kuat terhadap kebolehpasaran dan kejayaan kerjaya. Program profesional ini diakreditasi oleh Persatuan Psikologi Inggeris, jadi anda boleh memastikan karier anda dalam psikologi mempunyai asas yang terbaik.

Modul Kursus

119796_logosmaller.jpg

Kaedah Penyelidikan:

Modul pertama ini memperkenalkan asal-usul psikologi dan evolusinya sebagai disiplin saintifik. Anda akan membina pemahaman yang baik tentang kedua-dua kaedah penyelidikan kualitatif dan kuantitatif, dan belajar bagaimana untuk merancang eksperimen, mengumpulkan dan menganalisis data, melakukan wawancara, dan melaporkan penemuan anda.

Psikologi kognitif:

Anda akan mempertimbangkan cara otak kita menafsirkan dunia, dan bagaimana tafsiran ini dapat mengelirukan. Dengan mempertimbangkan persepsi, bahasa, ingatan dan pembelajaran, anda akan membahas isu-isu utama yang menyokong psikologi kognitif. Mengkaji penyelidikan empirikal dalam membangunkan teori kognitif, modul ini juga mempertimbangkan bidang penyelidikan konseptual dan etika.

Psikologi sosial:

Dapatkan pemahaman tentang tingkah laku manusia apabila anda meneroka isu-isu konseptual dan sejarah dalam psikologi sosial. Menggunakan kaedah penyelidikan tradisional dan kritikal, anda praktikal akan menggunakan pelbagai teori untuk isu dunia sebenar, dan meneroka pembinaan sosial, budaya, bahasa, dan identiti, antara lain.

Perbezaan Individu dan Psikologi Abnormal:

Sertai perbincangan yang membezakan perbezaan dalam keperibadian. Anda akan menghampiri penilaian keperibadian dan kepintaran, dan berpeluang untuk mempelajari pengukuran kontroversial dan definisi ketidaknormalan. Anda akan dilengkapi dengan cara psikoanalisis dan psikometrik, dan mendapat keupayaan untuk mengklasifikasikan gangguan dan rawatan.

Pembangunan jangka hayat:

Pertimbangkan perkembangan manusia di sepanjang hayat, dan jelajahi teori lampiran, genetik tingkah laku, bersama perkembangan kognitif, emosi, dan moral. Anda juga akan menimbang perwakilan meta, dan bagaimana kita melihat keinginan, emosi, dan perkembangan peribadi kita sendiri.

Neurosains Tingkah Laku:

Temui struktur dan fungsi sistem saraf manusia, dan pelajari mengenai metodologi psikologi biologi dan neurosains kognitif. Anda akan mendapat pemahaman berharga mengenai perilaku manusia dari perspektif biologi, termasuk genetik, evolusi, neuroimaging, dan gangguan otak, dan meliputi isu etika dan konseptual dalam pelbagai penyelidikan manusia dan haiwan.

Projek Psikologi Lanjutan:

Projek penting ini memberi anda peluang untuk menjalankan penyelidikan empirikal di kawasan pilihan anda, berkaitan dengan tema program, dan mengembangkan kemampuan kritis anda. Anda akan membuat cadangan penyelidikan, memilih antara disertasi konvensional, atau artikel akademik dan persembahan, menangani isu psikologi utama. Pada peringkat ini, anda akan memohon semua pengetahuan anda dari program ini, dengan peluang untuk menghubungkan penyelidikan anda dengan keperluan pekerjaan anda yang sebenarnya.

Apa yang Kami Katakan Pelajar:

Syarat kemasukan

Untuk layak untuk kursus ini, anda mestilah mempunyai:

  • Ijazah kepujian UK sekurang-kurangnya kelas kedua (2.2) atau setaraf,
  • Dan kelayakan matematik setara dengan sekurang-kurangnya Gred C di GCSE
  • Bagi pelajar yang sebelum belajar tidak diajar dalam bahasa Inggeris: IELTS 6.5 atau setaraf (tidak kurang daripada 6.0 dalam mana-mana elemen).
Bagaimana jika saya tidak mempunyai kelayakan akademik?

Kami secara positif menggalakkan dan mempertimbangkan aplikasi daripada mereka yang mempunyai pengalaman pengurusan yang substansial (biasanya 5 tahun) dan dapat menunjukkan motivasi mereka untuk mempelajari program ini. Kami akan meminta CV dan rujukan anda untuk menyokong permohonan anda.

Bayaran

£ 9,500 (UK

116437_MScPsychology.jpeg

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 48 lagi program yang ditawarkan oleh Arden University »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 18, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Okt 2019
Jan 2020
Duration
18 - 60 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
6,957 EUR
Yuran Per Tahun: € 6,957 (UK / EU), € 6,957 (Antarabangsa)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Apr. 2020
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Apr. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date