Program XSeries dalam Reka Bentuk Video Video (Institut Teknologi Rochester)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ketahui apa pereka permainan berjaya dan bagaimana mereka berfikir.

Bayangkan betapa rasanya untuk menjadikan cinta anda bermain permainan video menjadi kerjaya. Apakah kemahiran yang anda perlukan untuk menjadi seorang pereka permainan video yang berjaya, dan peluang pekerjaan apa yang dapat anda lakukan dalam industri?

Dalam XSeries ini, soalan-soalan tersebut dan banyak lagi akan dijawab oleh fakulti Reka Bentuk dan Pembangunan Permainan Rochester Institute of Technology dan pengarah Pusat Antarabangsa bagi Sejarah Permainan Elektronik di The Museum of Play of Strong. Anda akan belajar bagaimana pelbagai peranan dalam disiplin reka bentuk permainan video berfungsi bersama, membantu anda menyelam lebih mendalam ke kawasan minat anda dan laluan kerjaya yang tersedia.

Program Reka Bentuk dan Pembangunan Permainan RIT menduduki tempat ketiga dalam "Reka Bentuk Atas Sekolah untuk Video Permainan Princeton Review untuk 2016" dan telah berada di Top 10 selama bertahun-tahun. Pelajar dalam program ini adalah sebahagian daripada komuniti media baru yang bersemangat dan aktif, membina, berkongsi dan belajar semua bentuk dan bentuk permainan dan media baru. Pelajar yang telah berjaya menyelesaikan program RIT telah diupah untuk bekerja di beberapa majikan terkemuka industri, termasuk Amazon Games, Apple, Bungie Studios, Blizzard Entertainment, EA Games, Epic Games, Google, Konami Gaming Inc., Microsoft, Rockstar Games , Sony Interactive Entertainment, Valve Corporation dan Walt Disney Interactive.

Apa yang akan anda pelajari:

 • Asal dan evolusi mekanik permainan dan integrasi yang berkesan ke dalam permainan video
 • Proses reka bentuk dan kaedah mengimbangi reka bentuk dan mekanik permainan untuk kesan optimum
 • Bagaimana peranan industri yang berlainan bekerjasama untuk menghasilkan, memasarkan, dan menghantar permainan video
 • Bagaimana enjin dan aset yang berbeza dicipta dan dibawa bersama untuk membina permainan video
 • Bagaimana untuk membuat beberapa elemen mudah menjalankan kod permainan

Butiran Program

Ini adalah satu siri 5 kursus yang boleh diambil dalam sebarang pesanan, namun kami mengesyorkan bahawa Pemrograman Elemen Pemrograman Permainan untuk Pereka Permainan Video diambil terakhir dalam urutan sekiranya mungkin.

XSeries

Dicipta oleh pakar terkenal di dunia dan universiti teratas, program XSeries memberikan pemahaman mendalam tentang bidang yang menarik dan memerlukan. Dapatkan perakuan pencapaian untuk menunjukkan pengetahuan anda.

Maklumat lanjut

 • Panjang purata: 5 minggu setiap kursus
 • Usaha: 3 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 5 Kursus dalam Program
 • Subjek: Sains Komputer, Reka Bentuk
 • Institusi: Institut Teknologi Rochester
 • Bahasa: Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): $ 49 setiap kursus

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas