Read the Official Description

Program Sijil Siswazah Autis

Kerja kursus untuk Sijil Autisme boleh didapati sebagai sijil yang berdiri sendiri atau bidang penekanan dengan Sarjana Pendidikan Pendidikan Khas. Sama ada cara, kelas-kelas itu sepenuhnya dalam talian.

Penerangan Program

Sijil siswazah bertujuan untuk memenuhi keperluan pendidikan profesional pascasarjana tambahan. Program sijil lepasan adalah satu set kursus yang memberikan pengetahuan mendalam dalam satu perkara. Set kursus menyediakan asas pengetahuan yang cermat.

Gambaran Keseluruhan Program

 • 15 jam kredit
 • Kerja kursus selesai dalam talian
 • Prasyarat: ijazah sarjana muda
 • Masa selesai berbeza-beza. Pelajar mungkin mengambil masa tiga kelas setiap semester dan dua sesi setiap musim panas, menjadikan masa penyelesaian berbeza mengikut individu.
 • Kursus berasaskan semester sejajar dengan Kalendar Akademik Texas Tech University. Pelajar baru boleh mendaftar pada permulaan mana-mana satu daripada empat semester sepanjang tahun.
 • Kerja kursus boleh dipasangkan dengan Sarjana Pendidikan Pendidikan Khas

Proses permohonan

Walaupun tidak ada tarikh akhir aplikasi, calon pelajar digalakkan untuk menyerahkan semua bahan permohonan sekurang-kurangnya dua bulan sebelum memproyeksikan kemasukan awal.

1. Lengkapkan aplikasi ApplyTexas.

 • Apabila ditanya untuk memilih utama anda, anda akan memilih "Sijil Grad - Autisme".
 • Yuran permohonan awal $ 60 atau $ 50 untuk setiap permohonan berikutnya (termasuk perubahan tarikh kemasukan, menambah / menukar permintaan program, atau permintaan kemasukan semula).

2. Lengkapkan permohonan tambahan seperti yang digariskan oleh Texas Tech University Graduate School.

 • Pemohon mesti mempunyai transkrip tidak rasmi dari semua kolej dan universiti yang sebelum ini telah dihantar ke Texas Graduate School. Sekiranya anda diterima, anda dikehendaki mengemukakan transkrip rasmi.
 • Semua pemohon antarabangsa mesti memberikan bukti penguasaan Bahasa Inggeris sebelum permohonan mereka boleh dipertimbangkan untuk kemasukan. Ujian ini hanya diketepikan untuk lulusan universiti atau universiti di Amerika Syarikat dalam negara pengecualian kecekapan bahasa Inggeris. Pemohon yang telah menyelesaikan sekurang-kurangnya dua tahun berturut-turut di kolej atau universiti di Amerika Syarikat atau di negara pengecualian kecekapan bahasa Inggeris, juga dikecualikan daripada keperluan penguasaan Bahasa Inggeris.

3. Semak tab Aplikasi di Raiderlink anda untuk pemberitahuan perubahan status kemasukan anda.

 • Apabila anda diterima masuk ke Sekolah Siswazah dan Kolej Pendidikan, anda akan bekerjasama dengan penasihat fakulti untuk membangunkan pelan ijazah. Jika anda menerima surat penolakan, anda boleh menghubungi Dekan Bersekutu Pendidikan Siswazah dan Penyelidikan untuk menasihati mengenai proses rayuan kemasukan.

Berminat untuk mengambil hanya satu atau dua kursus? Gunakan Status Sementara Siswazah Texas Tech University untuk memohon dan mengambil sebanyak 12 jam kredit tanpa melengkapkan proses permohonan ke program ijazah.

Keperluan Program

Program sijil boleh dijalankan secara bebas atau serentak dengan program sarjana. Semua kerja kursus ditawarkan secara dalam talian.

Kursus yang Diperlukan (15 jam kredit)

 • EDSP 5303 ABA I: Analisis Perilaku Terapan dalam Pendidikan Khas
 • Strategi Pengajaran EDSP 5306 untuk Mengajar Kecacatan Insiden Rendah
 • EDSP 5320 Ciri-ciri Pelajar yang Kurang Upaya Kemungkinan Rendah
 • EDSP 5345 ABA II: Kaedah Pengumpulan Data dan Reka Bentuk Subjek Tunggal
 • EDSP 5344 Augmentative and Alternative Communication

Untuk Sarjana Pendidikan dalam Pendidikan Khas, penekanan dalam Autisme, 21 jam kerja kredit tambahan dan penilaian atau tesis yang komprehensif diperlukan.

Peluang Kerjaya Dengan Ijazah ini

Membolehkan pelajar untuk pakar dalam bidang autisme sambil mengembangkan kemahiran tambahan dalam bekerja dengan kanak-kanak dengan gangguan spektrum autisme.

Bantuan kewangan

Beasiswa dan pembantu untuk pelajar kedoktoran boleh didapati melalui pejabat pendidikan dan penyelidikan siswazah di Kolej Pendidikan.

Tarikh akhir

Tiada tarikh akhir yang keras. Rolling Admission

Program taught in:
English
Texas Tech University Worldwide eLearning

See 65 more programs offered by Texas Tech University Worldwide eLearning »

Last updated April 25, 2018
This course is Online
Start Date
Jun 2019
Julai 2019
Duration
15 
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Jun 2019
Application deadline
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jun 2019

Location
Application deadline
End Date

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date

Jan. 2020

Location
Application deadline
End Date