Program Sarjana dalam Terbuka eGovernment

Umum

Penerangan Program

Program sarjana dalam eGovernment Terbuka menyediakan anda dengan perancangan, pengurusan dan kemahiran teknikal yang diperlukan untuk memimpin dan mengubah organisasi awam untuk menjadi terbuka, inklusif, inovatif, fleksibel dan berkesan menggunakan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT).

Program ini diberikan sebagai satu set kursus jarak jauh dan boleh dipelajari mengikut jadual pilihan anda. Dengan itu, program ini boleh dipelajari di mana sahaja anda berada di dunia, dan dengan mudah dapat disesuaikan dengan keadaan belajar dan bekerja anda. Program ini juga mengandungi bengkel tidak wajib, satu setiap semester, di kampus di Kista, di luar Stockholm. Semasa bengkel ini, para pelajar dapat bertemu dengan pelajar, guru dan pakar lain dalam bidang e-Government, dan melawat eGovlab, pusat kecemerlangan dalam e-governance di Universiti Stockholm.

Program ini menyediakan pengetahuan mendalam, termasuk teori dan amalan, dalam bidang seperti reka bentuk e-perkhidmatan dan inovasi, e-demokrasi, e-urus tadbir, kejuruteraan keperluan, pengurusan proses perniagaan dan penambahbaikan, keselamatan dan privasi dalam e-Kerajaan, ICT seni bina, integrasi sistem ICT serta pengurusan projek dan perubahan. Program ini juga mempunyai tumpuan khusus pada perisikan perniagaan, sistem sokongan keputusan, dan pengurusan data terbuka dan besar untuk e-Government.

Program induk mempromosikan peranan baru yang diperlukan dalam organisasi awam, arkitek e-Kerajaan, peranan yang mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk memacu perubahan membolehkan ICT dalam sektor awam. Seorang arkitek e-Kerajaan menggabungkan pengetahuan tentang proses demokrasi, perkhidmatan awam dan pentadbiran awam dengan kemahiran dalam merancang sistem ICT yang berkesan dan e-perkhidmatan untuk e-Kerajaan.

Program induk ini diilhamkan oleh model demokrasi Sweden serta model-model dalam bidang e-Government yang dibangunkan di Eropah dan seluruh dunia.

Kerjaya

Graduan akan mendapati kedudukan sebagai arkitek perusahaan dan IT, pengurus projek dan agen perubahan dalam organisasi awam serta organisasi swasta dan bukan kerajaan yang bekerja dalam bidang e-Kerajaan. Graduan juga boleh memasuki program PhD untuk kerjaya penyelidikan.

Garis besar program

Program Master dalam Terbuka e-Government terdiri daripada kursus perniagaan dan teknologi, semua diberikan sebagai kursus jarak jauh. Kurikulum program kami direka untuk mendorong anda sepanjang laluan kerjaya yang berjaya dalam bidang e-Kerajaan.

Maklumat lanjut mengenai program ini

Kredit: 120
Bahasa Inggeris
Borang kajian: Jarak
Tempoh: 2 tahun
Bermula: Musim luruh

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web kami di sini! http://dsv.su.se/SMEFO
Maklumat lanjut di www.dsv.su.se/en/

Keperluan kelayakan

Ijazah Sarjana Muda atau ijazah bersamaan dengan 180 ECTS

Penguasaan Bahasa

Kursus sekolah menengah atas Bahasa Sweden B atau:

IELTS (Perkhidmatan Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa) - Modul Akademik: Skor minimum keseluruhan 6.5 (tanpa bahagian di bawah 5.5).

TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing)

Berdasarkan kertas: Skor minimum keseluruhan 575 (dengan skor minimum 4.5 dalam ujian bertulis) Berdasarkan Internet: Skor minimum keseluruhan 90 (dengan skor minimum 20 dalam ujian bertulis)

Universiti Cambridge dan Oxford: Sijil Bahasa Inggeris atau Diploma Pengajian Bahasa Inggeris Lanjutan

Pemilihan

Pemilihan pelajar berdasarkan gred kursus akademik.

Ini bermakna anda tidak perlu menghantar surat cadangan atau surat motivasi apabila memohon kepada program khusus ini.

Permohonan

Permohonan ini dilakukan secara dalam talian di:

www.universityadmissions.se

Tarikh akhir permohonan untuk semua pemohon adalah pada 15 Januari.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of ... Baca lebih lanjut

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of Social Sciences at Stockholm University and has a strong partnership with The Royal Institute of Technology (KTH). DSV puts great emphasis on providing quality university education through its excellent faculty and its innovative learning environment. Baca Ringkas