Program Sarjana dalam Reka Bentuk untuk Teknologi Kreatif dan Immersive

Umum

Penerangan Program

Kehidupan telah berubah dengan ketara dengan kedatangan era digital, tetapi kita masih hanya di peringkat awal pembangunan. Teknologi inovatif dan cara kita berinteraksi dengannya telah memudahkan perhubungan sosial dan mempercepatkan infrastruktur komunikasi, tetapi juga mengganggu media lama dan struktur masyarakat asas. Walaupun masyarakat masih bergelut untuk memahami kesan media sosial dan telefon pintar, perkembangan selanjutnya sedang berjalan dengan pesat dalam teknologi kreatif dan mendalam seperti Internet Perkara, Realiti Semula, Realiti Maya, Realiti yang dicadangkan, Kecerdasan Buatan dan Data Besar untuk menamakan satu beberapa.

Dalam landskap teknologi yang berubah-ubah dan pantas, terdapat keperluan mendesak bagi orang-orang yang memahami ketiga-tiga aspek utama reka bentuk: teknologi itu sendiri, pengguna individu dan implikasi sosial memperkenalkan teknologi baru. Program ini akan melatih anda untuk mencipta teknologi baru, sambil mengabaikan keperluan dan kehendak pengguna serta transformasi masyarakat yang lebih besar.

Kerjaya

Anda akan memenuhi syarat untuk jawatan seperti pakar teknologi immersive, pereka interaksi, ejen perubahan, pengurus projek, inovator dan usahawan dalam teknologi novel. Graduan juga boleh memasuki Ph.D. program untuk mengikuti kerjaya dalam penyelidikan akademik atau perindustrian.

Garis besar program

Program ini diarahkan kepada pelajar dengan darjah sebelumnya dengan latar belakang teknikal dalam sains komputer dan sistem.

Tahun pertama akan mendamaikan latar belakang pelajar dalam teknologi dan sains sosial dan memperkenalkan pelajar kepada penyelidikan akademik pada peringkat lanjutan.

Tahun kedua akan membincangkan inovasi teknologi dan masyarakat. Pelajar akan diberikan peluang yang banyak untuk meneruskan minat mereka dalam teknologi kreatif dan mendalam dalam projek yang didorong oleh pelajar yang berkaitan dengan projek penyelidikan semasa di jabatan kami.

Maklumat lanjut mengenai program ini

Kredit: 120
Bahasa Inggeris
Borang kajian: Di Kampus
Tempoh: 2 tahun
Bermula: Musim luruh

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web kami di sini! www.dsv.su.se/SDKIO
Maklumat lanjut di www.dsv.su.se/en/

Keperluan kelayakan

Ijazah Sarjana Muda atau Ijazah bersamaan dengan 180 ECTS termasuk projek essay sekurang-kurangnya 15 ECTS atau setaraf. Minimum 90 ECTS dalam sains komputer dan sistem, sains sistem, informatika atau sistem maklumat, atau setaraf.

Penguasaan Bahasa

Kursus sekolah menengah atas Bahasa Sweden B / Bahasa Inggeris 6 atau:

IELTS (Perkhidmatan Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa) - Modul Akademik: Skor minimum keseluruhan 6.5 (tanpa bahagian di bawah 5.5).
TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing)

Kertas Berdasarkan: Skor minimum keseluruhan 575 (dengan skor minimum 4.5 dalam ujian bertulis)
Berdasarkan internet: Skor minimum keseluruhan 90 (dengan skor minimum 20 dalam ujian bertulis)

Universiti Cambridge dan Oxford: Sijil Bahasa Inggeris atau Diploma Pengajian Bahasa Inggeris Lanjutan

Pemilihan

Pemilihan pelajar berdasarkan gred kursus akademik.

Ini bermakna anda tidak perlu menghantar surat cadangan atau surat motivasi apabila memohon kepada program khusus ini.

Permohonan

Permohonan ini dilakukan secara dalam talian di:

www.universityadmissions.se

Nota! Tarikh akhir permohonan untuk semua pemohon adalah pada 15 Januari.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of ... Baca lebih lanjut

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of Social Sciences at Stockholm University and has a strong partnership with The Royal Institute of Technology (KTH). DSV puts great emphasis on providing quality university education through its excellent faculty and its innovative learning environment. Baca Ringkas