Read the Official Description

Ciri-ciri utama

40 Kemahiran Dalam Permintaan

15 Projek Nyata-Hidup: Melaksanakan projek di CloudLab

Sijil Sarjana: Dapatkan sijil sarjana apabila siap

$ 85K - $ 106K: Gaji purata tahunan di Amerika Syarikat

Program Pakar Analisis Perniagaan direka untuk mengasah kepakaran anda dalam analisis data dan membantu anda menguasai pelaksanaan konsep sains data seperti penerokaan data, visualisasi dan pengujian hipotesis. Kursus Analisis Perniagaan kami akan melatih anda untuk menerapkan teknik analisis dan ramalan analisis dalam persekitaran perniagaan, mengubah anda menjadi siap kerja.

Apakah objektif kursus?

Simplilearn Perniagaan Analyze Perniagaan Simplilearn akan memberikan anda kepakaran yang luas dalam analisis data. Dengan kursus Pakar Analisis Perniagaan ini, anda akan belajar menguasai alat statistik dan analisis seperti pengujian hipotesis, klustering, pokok keputusan, visualisasi data, model regresi, pengumpulan data, ekstrak data, R Studio, analisis ad hoc, peta panas, treemap , Air terjun, Pareto, carta Gantt, dan peramalan.

Tumpuan khusus telah diberikan pada analisis ramalan seperti regresi, clustering, dan teknik penyetelan. Kursus ini juga akan memberikan kepakaran dalam teknik visualisasi perniagaan menggunakan Tableau dan Power BI. Anda akan mendapat kemahiran untuk membina visualisasi, menyusun data dan reka bentuk papan pemuka. Keseluruhan pengalaman belajar diikat bersama dengan demo dan projek yang akan dilaksanakan di CloudLabs / Machines Maya. Selepas melengkapkan semua aspek latihan, anda akan bersedia untuk peranan penganalisis perniagaan.

Mengapa menjadi Pakar Analisis Perniagaan?

Data amat penting untuk ekonomi digital. Profesional analitik dalam permintaan yang tinggi dalam pasaran semasa dijangka berkembang dengan pesat dalam beberapa tahun akan datang.

Projek apa yang dimasukkan dalam kursus Analytics Perniagaan ini?

Program Perniagaan Pakar Analitik Perniagaan ini merangkumi 15 projek kehidupan nyata, berasaskan industri pada domain yang berbeza untuk membantu anda menguasai konsep analitik dan kecerdasan perniagaan, seperti pokok keputusan, visualisasi data, pencampuran data dan banyak lagi. Projek-projek seperti berikut:

Projek 1: Periksa bagaimana syarikat besar seperti Amazon dan Flipkart menggunakan alat perisikan perniagaan untuk melakukan analisis kategori.

Tajuk Projek: Analisis Prestasi Kategori

Penerangan: Menurut Program Penilaian Prestasi, subkategori yang menghasilkan keuntungan yang konsisten untuk empat tahun yang lalu dianugerahkan Subkategori Terbaik. Bantu pengurus mengenal pasti subkategori teratas berdasarkan keuntungan dan gunakan ciri papan pemuka lanjutan untuk menggambarkan gambar lengkap untuk jualan subkategori.

Projek 2: Ketahui bagaimana pasaran saham seperti NASDAQ, NSE dan BSE, sains dan analisis data leverage untuk sampai ke data habis dari dataset kompleks.

Domain: Pasar Saham

Penerangan: Sebagai sebahagian daripada projek, anda akan mengimport data menggunakan pembaca data Yahoo untuk syarikat berikut: Yahoo, Apple, Amazon, Microsoft dan Google. Lakukan analitik asas termasuk merancang harga penutup, merancang perdagangan stok secara volum, melakukan analisa pulangan harian, dan menggunakan plot pasangan untuk menunjukkan korelasi antara semua stok.

Projek 3: Lihat bagaimana bank-bank seperti Citigroup, Bank of America, ICICI dan HDFC menggunakan sains data untuk terus menjelang pertandingan.

Domain: Perbankan

Penerangan: Institusi perbankan Portugis menjalankan kempen pemasaran untuk meyakinkan bakal pelanggan untuk melabur dalam deposit jangka bank. Kempen pemasaran mereka dilakukan melalui panggilan telefon, dan kadangkala pelanggan yang sama dihubungi lebih dari satu kali. Tugas anda adalah untuk menganalisis data yang dikumpulkan dari kempen pemasaran.

Projek 4: Ketahui bagaimana peneraju pemimpin industri penjagaan kesihatan memanfaatkan sains data untuk memanfaatkan perniagaan mereka.

Domain: Penjagaan Kesihatan

Penerangan: Analisis ramalan boleh digunakan dalam penjagaan kesihatan untuk memeterai kemasukan hospital. Dalam industri penjagaan kesihatan dan industri lain, peramal adalah yang paling berguna apabila mereka boleh dipindahkan ke tindakan, tetapi data sejarah dan masa nyata sahaja tidak bernilai tanpa campur tangan. Lebih penting lagi, untuk menilai kecekapan dan nilai meramal trend dan akhirnya berubah tingkah laku, kedua-dua prediktor dan campur tangan mesti digabungkan kembali ke sistem dan alur kerja yang sama di mana trend asalnya berlaku.

Projek 5: Memahami bagaimana syarikat terkemuka seperti Walmart, Amazon dan Target menggunakan sains data untuk menganalisis dan mengoptimumkan penempatan dan inventori produk mereka.

Domain: Runcit

Penerangan: Analitis digunakan untuk mengoptimumkan peletakan produk pada rak atau pengoptimuman inventori untuk disimpan di gudang menggunakan contoh industri. Melalui projek ini, peserta mempelajari kitaran harian pengoptimuman produk dari rak ke gudang. Ini memberi mereka gambaran mengenai kejadian biasa dalam sektor runcit.

Projek 6: Memahami bagaimana pemimpin insurans seperti Berkshire Hathaway, AIG dan AXA memanfaatkan sains data dengan mengusahakan projek berasaskan insurans sebenar.

Domain: Insurans

Penerangan: Penggunaan analisis ramalan telah meningkat dengan pesat dalam perniagaan insurans, terutamanya untuk syarikat-syarikat terbesar, menurut Suruhanjaya Pemodelan Prediktif 2013. Walaupun tinjauan menunjukkan peningkatan dalam pemodelan ramalan di seluruh industri, semua responden dari syarikat yang menulis lebih dari $ 1 bilion dalam insurans peribadi menggunakan pemodelan ramalan, berbanding 69% syarikat yang kurang daripada jumlah premium.
Program taught in:
English

See 14 more programs offered by Simplilearn »

Last updated October 26, 2018
This course is Online
Start Date
Open Enrollment
Duration
Price
1,799 GBP
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date