Read the Official Description

Ciri-ciri utama

 • Akses kursus 365 hari: Akses kepada 75 kelas dalam talian yang diketuai oleh pengajar langsung
 • 45 Projek
 • Pensijilan OMCP: Dapatkan baucar ujian OMCP bernilai USD 395 apabila selesai
 • $ 111K - $ 135K: Purata gaji tahunan di Amerika Syarikat

Apakah objektif kursus?

Program Pemasaran Digital Simplilearn Digital memberikan anda pemahaman yang mendalam dan pengetahuan lanjutan dari lapan domain pemasaran digital yang paling penting dan termasuk projek dunia nyata dan simulasi maya untuk mendapatkan pengalaman domain. Anda akan terdedah kepada 40 alat pemasaran digital pengalaman projek yang luas dan simulasi Mimic Pro untuk menjadikan anda siap sedia.

Selepas anda menyelesaikan program ini, anda akan menerima sijil Masters dari Simplilearn menyatakan bahawa anda telah memperoleh set kemahiran Pakar Pemasaran Digital, mengesahkan keupayaan anda untuk memimpin usaha pemasaran digital dalam organisasi anda.

Kemahiran apa yang akan anda pelajari?

Pemasaran digital merangkumi pelbagai disiplin, dan terdapat permintaan besar untuk pemasar digital dengan kemahiran yang tepat. Program ini menyediakan akses kepada 35 kelas dalam talian yang diketuai oleh pengajar secara langsung yang dikendalikan oleh beberapa jurulatih pakar. Anda juga akan mendapat akses kepada kandungan e-pembelajaran berkualiti tinggi, peperiksaan simulasi, komuniti yang disederhanakan oleh pakar, sesi bimbingan bulanan oleh pakar, dan sumber lain untuk membantu anda menguasai set kemahiran pemasaran digital yang lengkap. Kursus ini akan membantu anda untuk:

 • Membangunkan pemahaman yang mendalam mengenai fungsi pemasaran digital yang terkemuka seperti pemasaran masuk, pemasaran berbayar, pemasaran media sosial dan analisis web.
 • Menjadi berwibawa dalam merancang, mengurus, dan melaksanakan kempen berbilang saluran bersepadu
 • Memimpin pasukan pemasaran digital dan inisiatif pemasaran digital untuk organisasi anda
 • Fahami bagaimana disiplin pemasaran digital semuanya berfungsi bersama dan bagaimana untuk mengoptimumkan penggunaan anda masing-masing

Siapa yang patut mengambil Program Sarjana Pakar Pemasaran Digital ini?

Sesiapa yang ingin melanjutkan kerjayanya dalam pemasaran digital harus mengambil kursus ini, terutama yang mencari kedudukan kepimpinan. Mana-mana peranan ini boleh mendapat manfaat daripada latihan Pakar Pemasaran Digital:

 • Pengurus Pemasaran
 • Pakar Pemasaran Digital
 • Pemasaran atau Profesional Jualan
 • Pengurusan, Kejuruteraan, Perniagaan, atau Graduan Komunikasi
 • Usahawan atau Pemilik Perniagaan
 • Perunding Pemasaran

Berikut adalah beberapa fakta dan angka yang menunjukkan permintaan yang tinggi untuk pemasar digital di seluruh dunia:

 • Purata gaji tahunan 'Pemasaran Digital Head' adalah $ 102,358 di Indeed.com
 • Di Amerika Syarikat, terdapat 58,944 pekerjaan, dan di UK, terdapat 18,335 pekerjaan dalam Pemasaran Digital di Indeed.com
 • Di India, terdapat 16,508 pekerjaan untuk Pemasar Digital di Naukri.com
 • Purata gaji tahunan di AS adalah $ 111K - $ 153K

Apakah pensijilan OMCP?

Pensijilan OMCP (Pemasaran Profesional Bersertifikat Dalam Talian) adalah pensijilan utama industri untuk profesional pemasaran dalam talian yang mempunyai pengalaman yang disahkan dan telah menunjukkan pengetahuan kerja konsep pemasaran digital dan amalan terbaik. Keperluan untuk pensijilan adalah berdasarkan gabungan pengalaman industri penerapan, keputusan peperiksaan pendidikan dan pensijilan yang dirancang oleh pemimpin pemikiran industri, pakar, pengarang terkenal dan pendidik dalam bidang. Mereka yang ingin meneruskan pensijilan OMCP akan menunjukkan pengetahuan dan kepakaran mereka dengan memenuhi keperluan oleh OMCP dan penyedia latihan yang diluluskan.

Simplilearn diiktiraf oleh OMCP sebagai salah satu penyedia latihan terbaiknya.

Bagaimanakah saya boleh menjadi certified OMCP?Apabila berjaya menyelesaikan Program Pemasaran Digital Simplilearn Digital, anda akan menerima baucar Simplilearn yang akan membolehkan anda memohon untuk mengambil peperiksaan dengan OMCP. Baucar yang disediakan akan sah selama 1 tahun dari tarikh peserta mendaftar dalam kursus ini. Oleh itu selepas tamat kursus, para peserta perlu memohon sijil OMCP dalam tempoh 12 bulan dari tarikh pembelian, untuk layak mendapat peperiksaan.

Apa yang dilakukan oleh Pakar Pemasaran Digital?

Pakar pemasaran digital adalah pemasar digital 360 darjah yang mempunyai pengetahuan yang baik tentang semua domain pemasaran digital. Objektif utama pakar pemasaran digital adalah untuk meningkatkan kesedaran jenama, mempromosikan produk, membina trafik di laman web berjenama, memperoleh pelanggan baru, menjana minat produk di kalangan prospek dan mewujudkan penglihatan produk yang tinggi di kalangan penonton yang berbeza.

Pakar pemasaran digital berfungsi untuk memulakan kempen pemasaran dalam talian yang berkesan, menilai keperluan pasaran pengguna, dan memahami bagaimana dan di mana untuk memperoleh pengetahuan tentang trend dan tuntutan pengguna. Mereka bertanggungjawab untuk membangunkan strategi untuk memasarkan produk syarikat secara dalam talian dengan menyepadukan pelbagai promosi untuk mendapatkan mesej syarikat daripada prospek.

Apakah tempat kerja Pakar Pemasaran Digital seperti?

Pakar pemasaran digital bertanggungjawab untuk merangka dan melaksanakan pelbagai promosi dan kempen pemasaran dalam talian. Ini boleh dilakukan melalui mana-mana domain pemasaran digital - SEO, SEM, PPC, media sosial, e-mel, dan kandungan. Pakar pemasaran digital adalah seorang pemasar yang harus memaparkan pemahaman lengkap tentang semua domain supaya dia boleh membuat keputusan yang tepat untuk kempen untuk berjaya.

Aktiviti pemasaran digital lain termasuk menganalisis data dan prestasi kempen berterusan, membandingkan ROI bulan sebelumnya pada kempen, merancang / melaksanakan perubahan yang akan dibuat, dan menentukan langkah seterusnya untuk meningkatkan prestasi kempen. Pakar harus sangat mahir dalam menganalisis data untuk lebih memahami pasaran dan lanskap pelanggan. Salah satu aspek yang paling penting dalam tugas pakar ialah strategi strategi yang berkaitan dengan prestasi mereka, peruntukan organik dan bukan organik dan anggaran. Pakar pemasaran digital juga bertanggungjawab untuk mencari jalan baru dan geografi untuk mendapatkan petunjuk, klik, dan pelanggan baru.

Apakah Simulasi Sim Mimik yang termasuk dalam program ini?

Simulasi Mimic Pro termasuk dalam kursus kami memberi anda kesempatan untuk melangkah ke kasut pengurus pemasaran digital sebuah syarikat e-dagang. Simulasi, yang dikuasai oleh data Google dunia sebenar, akan membolehkan anda menjalankan eksperimen pemasaran digital, membuat kempen pemasaran enjin carian maya, mengkonseptasikan halaman pendaratan dan kempen e-mel, dan melaksanakan pelbagai tugas pemasaran lain menggunakan wang maya.

Program taught in:
English

See 14 more programs offered by Simplilearn »

Last updated October 26, 2018
This course is Online
Start Date
Open Enrollment
Duration
Price
1,999 GBP
Bagi individu, belajar sendiri.
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date