Program Mikrogram dalam Undang-undang Antarabangsa (Université catholique de Louvain)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Menguasai bahasa komuniti undang-undang antarabangsa, termasuk peraturan dan institusi, yang berkaitan dengan hak asasi manusia, perang, dan pelaburan asing.

Undang-undang Antarabangsa adalah undang-undang komuniti antarabangsa dan dalam dunia global kita, ia adalah bidang yang berkembang dan politik antarabangsa tidak dapat difahami hari ini tanpa pengetahuan tentang kekangan undang-undang yang membabitkannya.

Dengan Program MicroMasters Undang-Undang Antarabangsa ini, anda akan menguasai bahasa dan institusi undang-undang antarabangsa. Program MicroMasters akan memberi anda pemahaman yang jelas mengenai cara-cara yang mana undang-undang antarabangsa wujud sebagai suatu perintah undang-undang dan berlandaskan tadbir urus tempatan (hak asasi manusia), perang (undang-undang konflik bersenjata) dan ekonomi (undang-undang pelaburan). Anda akan belajar untuk membaca semula berita antarabangsa dari perspektif undang-undang dan memahami peraturan undang-undang yang bermain dalam bidang profesional hubungan antarabangsa tertentu (diplomasi, bantuan kemanusiaan, NGO ...).

Jika anda bukan seorang peguam, anda akan dapat berinteraksi dengan peguam profesional dengan cara yang jelas.

Jika anda sudah tamat pengajian dalam bidang sains, sains politik atau hubungan antarabangsa, anda mungkin juga berminat untuk mengambil credential anda ke peringkat seterusnya dan menjadi pelajar master lanjutan di Louvain!

Kredensial MicroMasters anda akan bernilai 20 kredit daripada 60 kredit yang diperlukan untuk menyelesaikan tuan lanjutan. 33% masa belajar disimpan!

Outlook Job

 • Peluang kerjaya termasuk Peguam, saintis politik, wartawan, ahli ekonomi, aktivis, dan pakar NGO.
 • anggota angkatan tentera, kakitangan awam, ahli organisasi kerajaan dan antara kerajaan, diplomat, pegawai kedutaan.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Memahami peraturan undang-undang yang bermain dalam bidang profesional hubungan antarabangsa tertentu. (diplomasi, bantuan kemanusiaan, NGO).)
 • Jadikan hujah undang-undang yang kukuh untuk meningkatkan tuntutan berdasarkan undang-undang antarabangsa dan berinteraksi dengan peguam profesional dengan cara yang jelas.
 • Merapatkan berita antarabangsa dari perspektif undang-undang.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro
Berjaya mendapatkan Sijil Yang Disahkan dalam semua empat kursus. Kami mencadangkan anda memulakan dengan kursus Undang-undang Antarabangsa, kerana ia akan memberikan anda pengetahuan prasyarat yang berguna untuk lebih mudah mengikuti kursus berikut.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Belajar di Belgium (berhampiran Brussels)! Daftar di (Majikan) Master Maju (LL.M.) dalam Undang-undang Antarabangsa.

Setiap MOOC dalam program MicroMasters ini bernilai 5 kredit. Oleh itu, keseluruhan program MicroMasters dinilai pada 20 kredit atau 33% daripada program induk kediaman penuh. Oleh kerana ini adalah program sarjana khusus, anda perlu lulus dalam undang-undang (sarjana dalam undang-undang), dalam hubungan antarabangsa atau sains politik untuk memohon kepada tuan lanjutan.

Maklumat lanjut

 • Purata Panjang: 8-11 minggu setiap kursus
 • Usaha: 8-12 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 4 Kursus dalam Program
 • Subjek: Undang-undang, Kemanusiaan
 • Institusi: Université Catholique de Louvain
 • Kredit Tawaran Institusi: Université Catholique de Louvain
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 600 USD, sekarang $ 540 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 60 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas