Program Mikrogram dalam Pengujian dan Pengesahan Perisian (University of Maryland University College)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Pelajari kaedah dan teknik untuk menguji dan mengesahkan perisian untuk memajukan kerjaya anda sebagai penguji perisian atau pemaju perisian.

Perisian menyentuh segala-galanya di dunia kita hari ini. Pelanggan hari ini menjangkakan teknologi yang intuitif dan boleh dipercayai, dan dalam pasaran yang semakin ramai, kesilapan kecil boleh mencetuskan rasa tidak puas hati dan ditinggalkan. Ujian perisian menangani kelemahan dalam pembangunan perisian semasa membangunkan proses pembangunan berskala untuk memastikan pengalaman pengguna terbaik dalam kelas. Ketahui kemahiran yang diperlukan untuk cemerlang sebagai Penguji Perisian atau Jurutera Jaminan Kualiti.

Dalam Program Pengujian dan Pengesahan Perisian ini, anda akan mendapat pengetahuan penting mengenai konsep dan teknik ujian perisian dan belajar dengan mengkaji ke dalam pelbagai kes ujian perisian dan bagaimana ia didokumenkan. Anda juga akan belajar cara merancang, mengeksekusi dan mengurus ujian perisian serta teknik kualiti perisian untuk pengesahan rasmi, yang digunakan dalam projek misi kritis.

Program ini akan memberi manfaat kepada Jurutera Perisian, Pemaju dan Jurutera Jaminan Kualiti. Ia akan menyediakan kerjaya-penukar dengan kemahiran untuk mendapatkan pekerjaan peringkat kemasukan dalam Pengujian Perisian dan membantu kemahiran Pemaju Perisian dalam ujian unit.

Outlook Job

 • Prospek kerjaya untuk orang yang mempunyai latihan yang serupa termasuk pereka UX, pemaju web, pemaju perisian, pengurus teknologi maklumat, saintis data, perunding, dan penganalisis penyelidikan. (Laporan Pekerjaan UMSI 2015)
 • Dianggarkan terdapat 233,000 Jurutera dan Penguji Jaminan Kualiti Perisian dan akan ada 37,000 pembukaan kerja tambahan untuk Jurutera dan Penguji Jaminan Kualiti Perisian. (Sumber: O * Net Online)
 • Jurutera Jaminan Kualiti Perisian di kedudukan sebagai salah satu pekerjaan paling gembira di Amerika oleh Forbes. (sumber: forbes.com)

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Perisian menguji teknik dan konsep penting.
 • Membangunkan pelbagai jenis ujian perisian.
 • Kes ujian dokumen dan keputusan melaksanakan ujian.
 • Mengurus kecacatan perisian.
 • Mengendalikan pengesahan perisian formal.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro
Lengkap dan berjaya memperoleh Sijil Yang Disahkan dalam semua 3 kursus.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Pelajar yang berjaya mendapatkan sijil yang disahkan untuk semua kursus dalam program MicroMasters ini layak untuk beralih ke program Master dalam Teknologi Maklumat, dengan pengkhususan dalam Kejuruteraan Perisian, di University of Maryland University College (UMUC). Program ini sepenuhnya dalam talian. Pelajar perlu melengkapkan proses permohonan ke UMUC dan memenuhi semua syarat kemasukan untuk Sekolah Siswazah. Untuk maklumat lanjut layari: https://www.umuc.edu/admissions/admission-requirements/graduate-admissions.cfm.

Sijil Program Pengujian dan Pengesahan Perisian MicroMasters akan mengira 12 kredit ke ijazah Penuh (36 kredit diperlukan untuk lulus dengan MS dalam bidang Teknologi Maklumat dengan pengkhususan dalam Kejuruteraan Perisian).

Maklumat lanjut

 • Purata Panjang: 8 minggu setiap kursus
 • Usaha: 8-10 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 3 Kursus dalam Program
 • Subjek: Sains Komputer, Kejuruteraan, Perniagaan
 • Institusi: Sistem Universiti Maryland, UMUC
 • Kredit Tawaran Institusi: UMUC
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 747 USD, sekarang $ 672.30 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 74.70 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas