Program Mikrogram dalam Analisis: Alat dan Kaedah Penting (Georgia Tech)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ketahui kemahiran analisis asas, dalam permintaan untuk memaksimumkan kesan perniagaan dan memajukan kerjaya anda sebagai penganalisis.

Memperoleh pemahaman antara disiplin asas asas analisis, termasuk kaedah analisis, alat analisis, seperti R, Python dan SQL, dan aplikasi perniagaan.

Dengan menggunakan perisian dan peralatan analisis umum, kaedah pembelajaran statistik dan mesin, dan teknik pengkomputeran dan visualisasi intensif data, pelajar akan memperoleh pengalaman yang diperlukan untuk menggabungkan semua bahagian ini untuk kesan maksimum.

Pengalaman projek juga termasuk sebagai sebahagian daripada program MicroMasters. Melalui projek-projek ini, pelajar akan mengasah kemahiran mereka dengan pengumpulan data, penyimpanan, analisis, dan alat visualisasi, serta mendapatkan naluri untuk bagaimana dan kapan setiap alat harus digunakan.

Projek-projek ini menyediakan pengalaman bersuara dengan aplikasi perniagaan analisis dunia sebenar dan pemahaman yang lebih mendalam mengenai cara menerapkan kemahiran analytics untuk membuat perbezaan terbesar.

Outlook Job

 • Kekurangan yang diunjurkan sebanyak 140,000-190,000 orang dengan kemahiran analisis mendalam dan 1.5 juta pengurus terlatih analisis menjelang 2018. (sumber: McKinsey Global Institute 2011)
 • Peningkatan 4.4 juta pekerjaan analisis dari tahun 2013 hingga 2015, dengan yang ketiga tidak dipenuhi kerana kekurangan pemohon terlatih. (sumber: Gartner Inc. 2013)
 • 97% daripada syarikat dengan pendapatan lebih dari $ 100 juta menggunakan analisis (sumber: Bloomberg Business Week), tetapi 42% dari majikan percaya pekerja mereka tidak mempunyai kemahiran analitik yang diperlukan. (sumber: Deloitte 2013)
 • Prospek kerjaya bagi orang yang mempunyai latihan yang sama termasuk ahli sains data, penganalisis data, statistik, penganalisis perniagaan, perunding, penganalisis penyelidikan, penganalisis penyelidikan operasi, pengurus analisis, jurutera pemodelan. (sumber: Pusat Kerjaya INFORMS)

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Gunakan alat analisis penting seperti R, Python, SQL, dan banyak lagi.
 • Memahami model asas dan kaedah analisis, dan bagaimana dan bila untuk menerapkannya.
 • Belajar untuk membina saluran analisis data, dari pengumpulan dan penyimpanan melalui analisis dan visualisasi interaktif.
 • Gunakan kemahiran analisis baharu anda dalam konteks perniagaan untuk memaksimumkan impak anda.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro

Berjaya lengkap dan dapatkan sijil yang disahkan di ketiga-tiga kursus MicroMasters. Sila ambil perhatian bahawa bilangan pelajar sijil yang disahkan dalam setiap kursus dalam program MicroMasters ini adalah terhad. Apabila had tersebut tercapai, pendaftaran sijil yang disahkan akan ditutup di setiap kursus. Sila lihat setiap kursus di halaman untuk butiran tambahan.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Program Analitik Mikro adalah terdiri daripada tiga kursus asas dari Georgia Tech yang penuh, sarjana dalam talian Disiplin Ilmu dalam Analitis (OMS Analytics) yang tersedia kurang dari $ 10,000. Program MicroMasters boleh menjadi pengantar yang berguna kepada tahap pengalaman. Sesiapa sahaja yang memiliki ijazah Sarjana Muda atau setaraf boleh memohon program OMS Analytics, tetapi kejayaan menyelesaikan satu atau lebih kursus MicroMasters ini dapat membantu aplikasi anda menonjol dalam proses kemasukan. Sekiranya mengakui, pelajar mempunyai peluang untuk memohon sehingga 9 jam (3 kursus) credential edX MicroMasters sebagai kredit kedudukan maju ke arah sejumlah 36 jam yang diperlukan untuk ijazah.

Maklumat lanjut

 • Panjang purata: 15 minggu setiap kursus
 • Usaha: 8-10 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 3 Kursus dalam Program
 • Subjek: Kejuruteraan, Sains Komputer, Perniagaan
 • Institusi: Institut Teknologi Georgia
 • Kredit Tawaran Institusi: Institut Teknologi Georgia
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): $ 500 setiap kursus
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas