Program MikroMasters dalam Tenaga Lestari (The University of Queensland)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Menjadi pemimpin tenaga masa depan. Ketahui bagaimana untuk mengatasi cabaran-cabaran beralih kepada sistem tenaga karbon rendah untuk menyediakan tenaga yang berpatutan, boleh dipercayai dan mampan.

Ketahui tentang sifat kompleks penjanaan, pengedaran dan pembekalan tenaga, dan cabaran-cabaran peralihan kepada masa depan tenaga lestari.

Dunia kita menghadapi krisis tenaga dan kita memerlukan profesional yang mempunyai pengetahuan interdisipliner di seluruh sains, dasar, dan industri untuk membantu organisasi mencapai kecemerlangan dalam ekonomi karbon rendah.

Program MicroMasters ini akan menyediakan anda dengan pengetahuan untuk mengambil cabaran-cabaran ini.

Anda akan meneroka peranan penting teknologi, dasar, dan inovasi dalam pengurusan dan pembangunan projek tenaga dan memahami kepentingan mengimbangi pertukaran antara pertimbangan sosial, ekonomi dan alam sekitar.

Anda akan mendapat pemahaman yang mendalam tentang prinsip-prinsip pengurusan kemapanan dan risiko yang anda boleh memohon kepada situasi anda sendiri di mana ia bersilang dengan dunia tenaga yang kompleks.

Sijil program MicroMasters ini akan mempamerkan pengetahuan anda yang mendalam mengenai sifat dinamik penjanaan dan bekalan tenaga lestari.

Sijil program MicroMasters ini membolehkan anda memanfaatkan peluang untuk diterima masuk ke dalam Sarjana Tenaga Lestari di The University of Queensland dan mempercepatkan penyelesaian gelar.

Outlook Job

 • Tenaga tenaga boleh diperbaharui global mencapai 8.1 juta, peningkatan 5%, pada 2015 (Agensi Tenaga Boleh Diperbaharui Antarabangsa (IRENA))
 • Gaji purata jurutera tenaga di AS ialah $ 80,489, dan $ 56,085 untuk perunding tenaga (Glassdoor)
 • Prospek kerjaya termasuk: peraturan tenaga atau konsultan kecekapan tenaga; penganalisis pasaran tenaga; penasihat atau perancang tenaga; pengurus projek dalam tenaga boleh diperbaharui; pembangunan perniagaan dalam tenaga; pengurus operasi dalam tenaga; jurutera kecekapan tenaga

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Tentukan kelestarian dan implikasinya untuk tenaga global
 • Terangkan prinsip-prinsip penjanaan tenaga, bekalan, dan permintaan dari pelbagai pilihan teknologi yang ada
 • Menilai kekuatan dan kelemahan pilihan teknologi tenaga untuk pelbagai lokasi
 • Tentukan peranan sains dan dasar dalam peralihan kepada masa depan tenaga lestari
 • Memahami perancangan senario, penilaian risiko, pengurusan pemegang kepentingan, kemahiran komunikasi dan penglibatan

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro
Lengkap dan berjaya mendapatkan Sijil Yang Disahkan di semua empat kursus ENGYx dengan pas 70% atau lebih. Kemudian lengkapkan Penilaian Capstone, yang melibatkan (2) tugas penilaian berperingkat dan tugas selanjutnya untuk menunjukkan pemilikan dan keaslian kerja anda.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Anda boleh menggabungkan sijil program MicroMasters anda dengan kursus di kampus di The University of Queensland (UQ) untuk mendapatkan ijazah Sarjana Muda Tenaga Mampan (MSE).

Pelajar yang berjaya mendapatkan sijil program MicroMasters dan mendapatkan lulus sebanyak 70% atau ke atas layak memohon program Sarjana Muda Lestari di The University of Queensland. Pelajar yang memperoleh sijil program MicroMasters layak mendapat 6 unit akademik (24 unit akademik dikehendaki melengkapkan ijazah MSE).

Maklumat lanjut

 • Panjang Panjang: 10-12 minggu setiap kursus
 • Usaha: 10-12 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 5 Kursus dalam Program
 • Subjek: Kejuruteraan, Sains, Sains Sosial, Pengajian Alam Sekitar
 • Institusi: Universiti Queensland
 • Kredit Tawaran Institusi: Universiti Queensland
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 1495 USD, sekarang $ 1345.50 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 149.50 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas