Program MikroMasters dalam Teknologi Otomotif yang Muncul (Chalmers University of Technology)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Mengambil kemahiran anda ke barisan hadapan teknologi automotif dan menjadi jurutera masa depan.

Industri automotif berubah dalam cara asas. Hari ini, enjin pembakaran dalaman semakin melengkapi atau bahkan diganti dengan motor elektrik. Kenderaan menjadi lebih autonomi, mewujudkan keperluan yang semakin meningkat untuk perisian yang lebih baik. Akibatnya, jurutera automotif mahir dikehendaki memenuhi tuntutan mengenai pergerakan individu yang berkualiti tinggi dan pengangkutan orang dan barangan, terutamanya apabila mempertimbangkan cabaran alam sekitar dan visi kemalangan sifar.

Dalam program MicroMasters ini, anda akan mempelajari asas bukan sahaja bagaimana kenderaan direka, tetapi juga bagaimana untuk membuat model dan mensimulasikan dinamik kenderaan. Ketahui cara untuk melaksanakan persepsi pintar dan prosedur keputusan yang diperlukan untuk kereta memandu sendiri dan bagaimana reka bentuk berasaskan model digunakan secara meluas dalam industri untuk mensimulasikan kenderaan secara tepat tetapi juga untuk merekabentuk algoritma yang cekap.

Program MicroMasters ini menyediakan anda dengan tujuh kursus yang memberikan perspektif holistik kepada pendekatan baru untuk tenaga elektrik dan hibrid; keselamatan dan mengelakkan kemalangan; dan pembangunan model pengawalan tertanam. Bahagian kedua program ini memperkenalkan kepada anda perkembangan terkini dalam pemanduan autonomi dan memfokuskan pada persepsi dan membuat keputusan untuk kenderaan autonomi yang canggih.

Graduan dari program MicroMasters akan dilengkapi dengan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya dalam industri automotif dan mempunyai perspektif yang luas mengenai teknologi baru dalam pembangunan teknologi automotif.

Outlook Job

 • Pendaftaran kereta elektrik mencatatkan rekod baru pada 2016, dengan lebih 750,000 jualan di seluruh dunia. (Sumber: Agensi Tenaga Antarabangsa)
 • Sebaik sahaja isu-isu teknologi dan peraturan telah diselesaikan, sehingga 15 peratus daripada kereta baru yang dijual pada tahun 2030 boleh menjadi autonomi sepenuhnya. (Sumber: McKinsey
 • Program ini menyediakan pelajar dengan latar belakang yang sesuai apabila menyasarkan kerjaya / peranan dalam kejuruteraan powertrains, keselamatan aktif, dan memandu autonomi serta sokongan teknikal dan jualan pada tahap yang berbeza.
 • Purata gaji untuk Jurutera Kereta Memandu Sendiri ialah $ 233,000. (Sumber: Paysa)

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Reka bentuk dan mensimulasikan powertrains elektrik dan hibrid.
 • Memahami asas-asas konsep keselamatan pasif dan aktif.
 • Model dan simulasi kenderaan dinamik.
 • Menerapkan persepsi pintar dan prosedur keputusan yang diperlukan untuk memandu kereta sendiri.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Lengkap dan berjaya mendapatkan Sijil Yang Disahkan di semua tujuh kursus ChalmersX serta peperiksaan topstone akhir.

Pelajar yang berjaya mendapatkan sijil program MicroMasters boleh memohon kepada Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Otomotif Chalmers University atau dalam Sistem, Kawalan dan Mekatronik. Sekiranya diterima masuk ke dalam program Sarjana, pelajar akan mendapat kursus akreditasi yang bersesuaian dengan 20-22.5 kredit (120 ECTS diperlukan untuk tamat pengajian dalam program sarjana yang disebut di atas).

Untuk menerima kredit ke arah salah satu daripada dua pelajar program Sarjana perlu memohon dan diterima (keperluan formal mesti dipenuhi) sebagai pelajar kampus biasa.

Maklumat lanjut

 • Panjang Panjang: 6-8 minggu setiap kursus
 • Usaha: 10-20 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 7 Kursus dalam Program
 • Subjek: Kejuruteraan, Sains Komputer, Analisis Data
 • Institusi: Chalmers University of Technology
 • Kredit Tawaran Institusi: Chalmers University of Technology
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 1400 USD, sekarang $ 1260 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 140 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas