Program MikroMasters dalam Sains Data (UC San Diego)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Mendapat kemahiran kritikal yang diperlukan untuk menjadi saintis data, menilai salah satu pekerjaan terbaik di Amerika dan permintaan secara global.

Excel dalam Data Science, salah satu bidang terpanas dalam teknologi hari ini. Ketahui cara mendapatkan wawasan baru dari data besar dengan menanyakan soalan yang betul, memanipulasi set data dan menggambarkan penemuan anda dengan cara yang menarik.

Dalam program MicroMasters ini, anda akan membangunkan pemahaman yang baik tentang peralatan matematik dan pengiraan yang membentuk asas sains data dan cara menggunakan alat tersebut untuk membuat cadangan perniagaan yang berasaskan data.

Program MicroMasters ini merangkumi dua aspek pembelajaran sains data: matematik dan yang digunakan.

Kursus matematik meliputi kebarangkalian, statistik, dan pembelajaran mesin. Kursus yang diterapkan meliputi penggunaan alat dan bahasa tertentu seperti Python, Numpy, Matplotlib, panda dan Scipy, persekitaran notebook Jupyter dan Apache Spark untuk menyelidiki data dunia nyata.

Anda akan belajar cara mengumpul, membersihkan dan menganalisis data besar menggunakan perisian sumber terbuka yang popular akan membolehkan anda melakukan analisis data berskala besar dan mengemukakan penemuan anda dengan cara yang meyakinkan dan visual. Apabila digabungkan dengan kepakaran dalam jenis perniagaan tertentu, ia akan menjadikan anda pekerja yang sangat diingini.

Outlook Job

 • Data Scientist telah menilai pekerjaan terbaik di Amerika pada 2017, dengan gaji dasar median $ 110,00. (Sumber: Glassdoor)
 • Terdapat kira-kira 215,000 jawatan kerja terbuka dalam Sains Data. (Sumber: Indeed.com)
 • Kini terdapat kira-kira 31,000 bukaan untuk jawatan Statistik di AS (LinkedIn), menawarkan gaji purata $ 77,000. (Pintu kaca)
 • Di bidang perisikan Perniagaan, terdapat sekitar 14,000 bukaan di AS (LinkedIn) dengan gaji dasar $ 88,000.
 • Kerjaya termasuk ahli sains data, jurutera data, penganalisis data, statistik, pengurus data, arkitek data, penganalisis perniagaan.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Bagaimana untuk memuatkan dan membersihkan data dunia nyata.
 • Bagaimana untuk membuat kesimpulan statistik yang boleh dipercayai dari data bising.
 • Cara menggunakan pembelajaran mesin untuk mempelajari model untuk data.
 • Bagaimana untuk menggambarkan data kompleks.
 • Cara menggunakan Apache Spark untuk menganalisis data yang tidak sesuai dalam memori komputer tunggal.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Pengiktirafan MicroMasters
Untuk mendapat kredit MicroMasters, pelajar mesti melengkapkan dan berjaya mendapatkan Sijil Yang Disahkan dalam semua empat kursus dan lulus kursus Penilaian Capstone.

Ambil Kelayakan Anda Ke Tahap Seterusnya
Para pelajar yang berjaya memperolehi kelayakan MicroMasters layak mendapat kredit ke ijazah Masters Keusahawanan dan Inovasi (MEI) UQ. Pemegang kelayakan yang memenuhi syarat kemasukan program akan menerima kredit bersamaan satu semester (8 unit), mengurangkan masa pengajian sebanyak 6 bulan. Pelajar perlu melengkapkan baki 12 bulan pengajian sepenuh masa (16 unit) di kampus.

Pelajar yang mendaftar dalam ijazah MEI akan dapat memilih dari pelbagai bidang pengajian: Bioteknologi; Reka Bentuk dan Teknologi Maklumat; Keusahawanan Makanan; Keusahawanan Sosial dan Masyarakat; dan Tenaga Lestari. Pelajar juga akan mempunyai peluang untuk menerapkan pengetahuan dan kemahiran mereka kepada kes perniagaan sebenar melalui kursus capstone unik kami.

Maklumat lanjut

 • Purata Panjang: 10 minggu setiap kursus
 • Usaha: 8-10 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 4 Kursus dalam Program
 • Subjek: Sains Komputer, Analisis Data
 • Institusi: University of California, San Diego
 • Kredit Tawaran Institusi: Universiti Curtin
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 1400 USD, sekarang $ 1260 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 140 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas