Program MikroMasters dalam Perakaunan dan Pengurusan Kewangan (Sistem Universiti Maryland)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Membina kemahiran kewangan dan perakaunan yang diperlukan untuk meningkatkan tahap tanggungjawab dan kuasa penghasilan eksekutif.

Adakah anda ingin memajukan kerjaya anda dan bergerak ke arah kedudukan kepimpinan organisasi, seperti Ketua Pegawai Kewangan? Sesuai untuk profesional pertengahan kerjaya, program MicroMasters ini akan membantu anda membina kemahiran yang anda perlukan untuk membuat keputusan peringkat tinggi yang memberi kesan kepada operasi semasa dan masa depan kewangan organisasi anda.

Anda akan mendapat pengalaman bersendirian semasa anda melaporkan dan menganalisis transaksi kewangan syarikat. Selanjutnya, anda akan mempelajari cara menaksir risiko dan pulangan pelaburan alternatif dengan menganalisis laporan SEC 10-K syarikat Fortune 500 dan meningkatkan keupayaan anda untuk membuat keputusan pengurusan kewangan yang berkesan untuk bersedia untuk kemajuan kerjaya masa depan.

Outlook Job

 • Industri perakaunan dan pengauditan berkembang lebih cepat daripada purata dan dijangka berkembang pada kadar 11% hingga 2024. (Sumber: Biro Statistik Buruh)
 • Pada tahun 2016, gaji tahunan median untuk akauntan dan juruaudit dengan ijazah sarjana muda ialah $ 68,150 dan gaji median tahunan untuk pengurus kewangan ialah $ 121,750. (Sumber: Biro Statistik Buruh)
 • Peranan kerjaya yang berpotensi untuk orang yang mempunyai latihan yang sama termasuk akauntan korporat, akauntan pengurusan, pengurus kewangan, penganalisis bajet, penganalisis kewangan, penaja jamin insurans, dan pegawai pinjaman.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Mengurus operasi kewangan organisasi; termasuk pendapatan, perbelanjaan, aset, liabiliti, dan ekuiti.
 • Menilai pelaburan alternatif dengan menggunakan nilai masa pengiraan wang, dan memahami kesannya terhadap aliran tunai.
 • Lakukan analisis dan pemodelan kewangan.
 • Menyumbang kepada pengambilan keputusan pengurusan strategik dan penyelesaian masalah operasi.
 • Gunakan kajian kes bagi syarikat-syarikat sebenar yang menghadapi cabaran kewangan untuk menganalisis situasi, menilai risiko, dan mencadangkan kursus tindakan.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro

Lengkap dan berjaya memperoleh Sijil Yang Disahkan dalam semua 4 kursus.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya
Melalui program Perakaunan Siswazah UMUC, para pelajar boleh menggabungkan Bukti MikroMasters dengan kursus kursus dalam talian di UMUC untuk memperoleh Master of Science dalam Pengurusan Perakaunan dan Kewangan (MSAF).

Pelajar yang berjaya mendapat Kelulusan Mikro adalah layak memohon kepada program Perakaunan Siswazah tanpa perlu mengambil peperiksaan GMAT atau GRE. Mereka yang telah memperoleh Kredit MikroMasters akan dikreditkan selama 12 jam kredit (36 jam kredit diperlukan untuk tamat pengajian dengan ijazah Sarjana Perakaunan dan Pengurusan Kewangan).

Maklumat lanjut

 • Purata Panjang: 8 minggu setiap kursus
 • Usaha: 10-15 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 4 Kursus dalam Program
 • Subjek: Perniagaan
 • Institusi: Sistem Universiti Maryland, UMUC
 • Kredit Tawaran Institusi: UMUC
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Bermula $ 996 USD, kini $ 896.40 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 99.60 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas