Program MikroMasters dalam Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa (Universiti Politeknik Hong Kong)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Dapatkan kepercayaan berharga dalam pengurusan perhotelan dan pelancongan antarabangsa dari salah satu program terkemuka di dunia untuk memajukan kerjaya anda.

Program MicroMasters Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa menawarkan cara baru untuk memupuk bakat untuk industri hospitaliti global dinamik.

Program ini direka untuk membangunkan pemimpin untuk industri perhotelan global. Anda akan mendapat pengetahuan yang mendalam tentang pasaran mewah, teknologi terkini dalam bidang, dan pemasaran terbaik, sumber manusia, dan amalan perniagaan penting lainnya.

Anda akan belajar melalui gabungan perspektif strategik dan pelaksanaan pragmatik, pengenalan masalah dan membuat keputusan, serta teori interdisipliner dan aplikasi pengurusan.

Sekiranya anda ingin melanjutkan pendidikan anda, sijil program MicroMasters anda boleh melayari laman web anda untuk gelaran Master of Science di gelar Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa di sebahagian kecil daripada kos.

Outlook Job

 • Permintaan untuk profesional hospitaliti dan pelancongan jauh lebih tinggi daripada bekalan. Industri pelancongan menyumbang 313 juta pekerjaan pada tahun 2017, bersamaan dengan 1 dari 10 pekerjaan dalam ekonomi global.
 • Peluang kerjaya yang menarik termasuk pengurus jenama, profesional IT, pakar modal insan, eksekutif pemasaran, dan perunding.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Kemahiran kepimpinan dan amalan terbaik untuk mengurus sumber manusia.
 • Pengurusan pemasaran bersepadu dan strategi untuk industri perhotelan moden.
 • Teknologi dan inovasi dalam hospitaliti dan seterusnya.
 • Konsep produk mewah, kuasa jenama mewah, dan penilaian pengalaman mewah.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro
Berjaya lengkap dan dapatkan Sijil Yang Disahkan dalam empat kursus. (Perhatikan bahawa semua harga kursus dalam USD).)

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Pelajar yang berjaya mendapatkan sijil program MicroMasters boleh memohon untuk Sarjana Sains di kampus PolyU di program Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa. Setelah dimasukkan, anda akan dapat memindahkan 9 dari 31 kredit yang diperlukan untuk melengkapkan Ijazah Penuh.

Keperluan Masuk untuk Sarjana Sains dalam Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa di HKPolyU adalah seperti berikut:

 • Ijazah Sarjana Muda dalam bidang hotel dan pengurusan pelancongan, pengurusan rekreasi dan rekreasi, kajian perniagaan, pengurusan, perakaunan dan kewangan, atau bidang perniagaan dan pengurusan lain yang berkaitan dengan pengalaman kerja industri tidak kurang dari satu tahun; ATAU
 • Ijazah Sarjana Muda di kawasan selain daripada yang disenaraikan di atas, dengan pekerjaan semasa atau masa lalu di hotel dan industri pelancongan untuk tidak kurang daripada satu tahun; ATAU
 • Kelayakan profesional yang sama juga boleh dipertimbangkan.

Sekiranya pemohon bukan penutur asli bahasa Inggeris, dan ijazah Sarjana Muda atau kelayakan yang setaraf diberikan oleh institusi di mana bahasa pengantarnya bukan bahasa Inggeris, skor minimum 80 (berasaskan Internet) atau 550 (berasaskan kertas) atau 213 (berasaskan komputer) dalam Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL); atau Skor Band keseluruhan sekurang-kurangnya 6 dalam Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) diperlukan.

Maklumat lanjut

 • Panjang Panjang: 6 minggu setiap kursus
 • Usaha: 6-8 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 4 Kursus dalam Program
 • Subjek: Perniagaan
 • Institusi: Universiti Politeknik Hong Kong
 • Kredit Tawaran Institusi: Universiti Politeknik Hong Kong
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 792 USD, sekarang $ 712.80 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 79.20 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas