Program MikroMasters dalam Mengurus Teknologi

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ketahui cara memimpin organisasi untuk berjaya dengan menjangka dan memanfaatkan perubahan mengganggu yang dibawa oleh teknologi dan trend pasaran.

Kejayaan atau kegagalan? Masa depan organisasi anda hari ini bergantung kepada sejauh mana ia dapat menyesuaikan diri dengan dan memanfaatkan teknologi mengganggu dan model perniagaan.

Ambil langkah seterusnya dalam karier anda dan tambahkan pengetahuan perniagaan kepada kemahiran teknikal anda untuk mencapai kedudukan terkemuka di syarikat anda menggunakan minda keusahawanan.

Program MicroMasters ini membolehkan anda berbuat demikian - untuk menangani perubahan mengganggu di pasaran dan memanfaatkan landskap yang beralih untuk memberi manfaat kepada organisasi anda.

Dengan menggabungkan unsur-unsur dari inovasi, keusahawanan, dan penyelidikan strategi, program ini akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan toolkit standard untuk menilai dan menilai kes-kes kehidupan sebenar dan belajar menggunakan pendekatan yang berorientasikan amali.

Anda akan dibimbing menerusi proses inovasi dari ideasi ke pelaksanaan, akan meneroka proses penciptaan tipikal usaha baru dan akan mempelajari lebih lanjut mengenai perbezaan antara corak pemikiran keusahawanan dan pengurusan. Sebagai bahagian akhir program, anda akan mempelajari konsep pengurusan strategik - jadi organisasi anda boleh mendahului lengkung dan bukan menjadi mangsa gangguan.

Untuk berjaya dalam program ini, anda perlu mempunyai pengetahuan asas matematik dan kepentingan umum dalam perniagaan untuk berjaya dalam program ini.

Program ini direka oleh RWTH Aachen University, salah satu universiti terkemuka di Jerman yang bekerja di persimpangan teknologi dan pengurusan. Anda akan belajar daripada pakar keusahawanan dan inovasi yang terkemuka seperti Malte Brettel, yang dinamakan sebagai Professor Keusahawanan # 1 di Jerman.

Outlook Job

 • Peluang kerjaya termasuk jawatan pengurusan dalam pembangunan perniagaan, integrasi pasca penggabungan / pengambilalihan, pengurusan inovasi, dan jawatan pengurus umum bagi usaha "intrapreneurial" yang baru dilancarkan.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Untuk mengimbas persekitaran organisasi dan mengenal pasti ancaman yang berkaitan dengan perniagaannya.
 • Untuk membangunkan satu set strategi untuk cepat menangani perubahan yang akan datang.
 • Untuk mengetahui risiko dan sumber rintangan dalaman terhadap inovasi dan membangunkan strategi balas yang berjaya.
 • Untuk membiasakan diri dengan perbezaan antara pemikiran keusahawanan dan korporat.
 • Untuk meletakkan kedudukan organisasi anda secara strategik semasa ketidakpastian.
 • Pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk meneruskan kerjaya di antara muka teknologi dan pengurusan dalam masa yang mengganggu.
 • Kemahiran pengurusan penting yang akan membolehkan anda untuk mengetuai pekerja dan membantu syarikat anda berjaya di pasaran dengan berkesan menangani perubahan mengganggu.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro
Lengkap dan berjaya mendapatkan Sijil Yang Disahkan dalam semua 6 kursus MicroMasters.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Sijil program MicroWasters RWTHx membolehkan anda menggabungkan pengalaman pembelajaran dalam talian anda dengan kerja di kampus di kampus RWTH di Aachen, Jerman.

Selepas selesai sijil program RWTHx MicroMasters, peserta layak memohon M.Sc. Pengurusan dan Kejuruteraan dalam Teknologi, Inovasi, Pemasaran dan Keusahawanan (MME-TIME), satu format pembelajaran campuran yang sebahagiannya kediaman, sebahagiannya dalam talian. Untuk maklumat lanjut, sila rujuk http://www.mme-time.rwth-aachen.de.

Peserta akan dikreditkan 15 ECTS kerana telah melengkapkan Kredensial, yang akan dikira ke arah 90 ECTS yang diperlukan untuk tamat pengajian dengan ijazah MME-TIME. Penyelesaian sijil program MicroMasters sebelum memohon MME-TIME juga akan menghasilkan pengurangan yuran pengajian berkadar dan boleh dianggap sebagai kelebihan dalam proses permohonan, dengan syarat semua keperluan rasmi dipenuhi.

Maklumat lanjut

 • Panjang Panjang: 6 minggu setiap kursus
 • Usaha: 6-10 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 6 Kursus dalam Program
 • Subjek: Perniagaan
 • Institusi: RWTH Aachen University
 • Kredit Tawaran Institusi: RWTH Aachen University
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Bermula $ 894 USD, sekarang $ 804.60 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 89.40 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas