Program MikroMasters dalam Kepimpinan dalam Pembangunan Global (The University of Queensland)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ketahui kemahiran kepimpinan yang diperlukan untuk memajukan kerjaya anda dalam pembangunan antarabangsa.

Adakah anda bekerja di sektor pembangunan dan ingin mengambil langkah seterusnya dalam kerjaya anda?

Pembangunan antarabangsa dan masyarakat bertujuan untuk mengurangkan kemiskinan dan meningkatkan taraf hidup, kesihatan dan kualiti hidup bagi mereka yang paling memerlukannya. Memandangkan dunia kita dan cabaran yang kita hadapi menjadi lebih kompleks, kita memerlukan profesional yang berkelayakan dan mahir untuk menerajui sektor dan organisasi.

Mengimbangi pengetahuan teori dengan kemahiran praktikal, Kepimpinan dalam program Pembangunan Global MicroMasters menyediakan kemahiran teknikal dan pengurusan yang kuat yang anda perlukan untuk menangani cabaran yang paling mencabar dan rumit dalam pembangunan global. Sijil program ini akan menunjukkan bahawa anda mempunyai kemahiran maju agensi pembangunan antarabangsa semakin menuntut dari pemimpin dan pengurus mereka.

Melalui setiap kursus, anda akan belajar bagaimana untuk menganalisis dan bertindak balas dengan berkesan kepada masalah rumit dalam pembangunan, melihatnya dari pelbagai perspektif yang berbeza, dan bagaimana untuk menjadi pemimpin penyesuaian. Selepas mendapat sijil yang disahkan untuk setiap empat kursus prasyarat, lulus Penilaian Capstone dan dianugerahkan sijil program MicroMasters dalam Kepimpinan dalam Pembangunan Global.

Bina kelayakan ini dan memohon untuk satu tahun eksklusif UQ Master of Leadership dalam program Pembangunan Global.

Outlook Job

 • Wakil-wakil industri pembangunan telah menyatakan perlunya para profesional yang mempunyai pengetahuan kontekstual dan kemahiran kepimpinan untuk mengurus masalah yang semakin rumit.
 • Permintaan untuk profesional pembangunan di sektor swasta juga semakin meningkat.
 • Kredensial inovatif dan pelbagai disiplin ini akan membezakan anda daripada pasaran pekerjaan yang semakin kompetitif.
 • Peluang kerjaya yang menarik tersedia dengan agensi bantuan pelbagai hala dan dua hala, kontraktor bantuan, jabatan kerajaan, pertubuhan bukan kerajaan dan perlombongan, dan syarikat sektor swasta yang lain.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Pemahaman mengenai perspektif, trend, dan cabaran gaya kepimpinan dalam pembangunan.
 • Pengetahuan kritikal terhadap sains, amalan, dan dasar mampan Pathways kepada pembangunan.
 • Kemahiran dalam amalan pembangunan adaptif, dalam mencari penyelesaian tempatan untuk masalah yang rumit, dan untuk mengukur penyelesaian tersebut untuk memperbaiki dasar.
 • Keupayaan untuk menerapkan penalaran kritikal terhadap analisis isu berkaitan pembangunan.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro
Berjaya lengkap dan dapatkan Sijil Yang Disahkan dalam semua empat kursus dan lulus Penilaian Capstone muktamad. Kos Penilaian Capstone ialah USD $ 750.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Para pelajar yang berjaya memperoleh sijil program MicroMasters mungkin layak memohon Master of Leadership dalam Pembangunan Global di Universiti Queensland. Pelajar mesti memohon kepada UQ dan memenuhi semua keperluan kemasukan untuk Sarjana Kepimpinan dalam program Pembangunan Global. Penyelesaian yang berjaya dalam Program Pembangunan MicroMasters Global adalah hanya sebahagian daripada keperluan kemasukan.

Maklumat lanjut

 • Panjang Panjang: 3-12 minggu setiap kursus
 • Usaha: 10-12 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 5 Kursus dalam Program
 • Subjek: Kemanusiaan, Sains Sosial, Perniagaan
 • Institusi: Universiti Queensland
 • Kredit Tawaran Institusi: Universiti Queensland
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 1350 USD, sekarang $ 1215 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 135 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas