Program MikroMasters dalam Kepimpinan Perniagaan (The University of Queensland)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Maju kerjaya anda dengan belajar bagaimana untuk mengetuai organisasi yang kompleks dan moden.

Kepimpinan perniagaan adalah lebih daripada sekadar gelaran pekerjaan mewah dan pejabat sudut. Kepimpinan yang berkesan memerlukan pemahaman yang mendalam terhadap organisasi; orang yang menjalankannya; konteks di mana ia beroperasi; dan mungkin yang paling penting, wawasan diri. Dengan membina kecekapan ini, program MicroMasters Kepimpinan Perniagaan menyediakan kedua-dua pengurus yang baru muncul dan berpengalaman untuk menghadapi cabaran kepimpinan.

Setiap kursus dalam program MicroMasters mengintegrasikan teori akademik semasa dengan kebijaksanaan pemimpin yang berpengalaman, memberikan pengalaman pembelajaran yang tidak dapat dicapai di dalam kelas sahaja. Objektif: memperkasakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk bertindak secara berkesan sebagai pemimpin.

MicroMasters ini bertujuan untuk orang yang berminat untuk menjadi pemimpin yang efektif dalam organisasi mereka. Program ini dan projek batu kapur akan mengajar anda kemahiran yang diperlukan untuk memberi inspirasi kepada rakan sekerja anda dan untuk mengembangkan perniagaan anda.

Outlook Job

 • Lebih daripada 80% responden menyatakan bahawa mereka mencari kemahiran kepimpinan dan keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan di resume calon. (Sumber: Suruhanjaya Kerja Outlook 2016 oleh NACE)
 • Lebih 500,000 pekerjaan di AS (memerlukan ijazah sarjana) mencari calon dengan kemahiran berikut - kepimpinan, membuat keputusan, kerja berpasukan / kerjasama, pengurusan, dan pengurusan perubahan. (Sumber: BurningGlass)
 • Pekerjaan dalam permintaan yang mencari kemahiran kepimpinan termasuk jurutera perisian, pengurus akaun, penganalisis perniagaan, pengurus pemasaran, dan pengurus jualan.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Fahami kekuatan dan kelemahan pelbagai gaya kepimpinan, dan dapatkan pemahaman tentang kecenderungan pemimpin anda sendiri.
 • Meningkatkan keupayaan anda untuk mengetuai organisasi moden yang kompleks dengan membangunkan kemahiran membuat keputusan anda.
 • Lebih baik melibatkan orang anda, dan mengembangkan lebih banyak pasukan kerjasama.
 • Menavigasi isu sosial yang lebih luas dan tekanan politik yang memberi kesan kepada perniagaan anda.
 • Bawakan inisiatif perubahan yang lebih berkesan dalam organisasi anda

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Pengiktirafan MicroMasters
Untuk mendapat kredit MicroMasters, pelajar mesti melengkapkan dan berjaya mendapatkan Sijil Yang Disahkan di semua empat kursus Kepimpinan Perniagaan dan lulus kursus Penilaian Capstone.

Penilaian Capstone melibatkan ujian pengetahuan, esei refleksi kepimpinan, dan persembahan video.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya
Terjemah keupayaan kepimpinan anda ke kepakaran kandungan yang dipertingkatkan dan ijazah Sarjana Muda Perniagaan (MBus) di kampus dari The University of Queensland.

Pelajar yang berjaya mendapat kredit MicroMasters layak mendapat kredit ke program Master of Business (MBus) UQ. Pemegang bupati yang memenuhi syarat kemasukan program akan menerima kredit bersamaan satu semester (8 unit), mengurangkan masa pengajian sebanyak 6 bulan (12-18 bulan pengajian sepenuh masa untuk menyelesaikan gelar MBus, 16-24 unit lagi).

Lengkapkan pengajian MBus anda di Brisbane, Australia yang cerah. Teruskan pelajaran anda dalam kepimpinan, atau pilih salah satu pengkhususan kami yang lain: pengiklanan; pengurusan Sumber Manusia; sistem maklumat; inovasi dan keusahawanan; perniagaan Antarabangsa; Pemasaran; atau impak sosial dan kemampanan.

Maklumat lanjut

 • Panjang Panjang: 3-10 minggu setiap kursus
 • Usaha: 8-10 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 5 Kursus dalam Program
 • Subjek: Komunikasi, Perniagaan
 • Institusi: Universiti Queensland
 • Kredit Tawaran Institusi: Universiti Queensland
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Bermula $ 1497 USD, sekarang $ 1347.30 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 149.70 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas