Program MikroMasters dalam Internet Perkara (IoT) (Curtin University)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

IoT memimpin revolusi digital untuk industri. Belajar merangka penyelesaian IoT dan panduan projek IoT canggih dalam bidang anda.

Letupan peranti pintar, sistem, dan teknologi pintar yang disambungkan dan disambungkan dalam kehidupan kita telah mewujudkan peluang untuk menghubungkan setiap 'perkara' ke internet. Pengumpulan dan penghubung data yang dihasilkan telah menghasilkan kecekapan dan penyelesaian yang pernah dimimpulkan hanya dalam kisah fiksyen sains.

Ini mengganggu dan mengubah setiap industri di seluruh dunia.

Program MicroMasters ini akan menempatkan anda di hadapan revolusi digital, di mana anda boleh merekabentuk sistem penyelesaian masalah atau membimbing projek-projek IoT canggih dalam industri dan bidang kepakaran anda. Profesional dari mana-mana bidang yang ingin memanfaatkan perniagaan dan / atau pengetahuan teknikal mereka yang sedia ada merentasi fungsi yang berkaitan dengan IoT di tempat kerja mereka akan belajar dengan tepat apa IoT, bagaimana ia berfungsi, dan bagaimana memanfaatkan kuasa untuk meningkatkan dan memperkemaskan perniagaan anda.

Program ini akan menunjukkan kepada anda skop IoT, dan mendedahkan prinsip asas dan senibina rangkaian, peranti, pengaturcaraan, data, dan keselamatannya. Anda akan belajar bagaimana idea boleh menjadi produk IoT yang boleh dilaksanakan dan dapat menghasilkan idea IOT anda sendiri dan reka bentuk dan / atau menyokong perkembangan mereka.

Pelajar yang disahkan akan dapat mengambil bahagian dalam perbincangan secara langsung dengan pensyarah kursus, dan mengakses peralatan makmal sebenar untuk sesi praktikal. Di samping itu, pelajar yang disahkan akan diberi akses kepada sumber Cisco Network Academy.

Curtin menduduki ranking 200 teratas di dunia untuk Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik mempunyai penarafan QS 5-bintang dan kedudukan ERA 5 (penarafan tertinggi untuk Kecemerlangan dalam Penyelidikan di Australia).

Outlook Job

 • IoT akan menjejaskan kebanyakan industri dan sektor perniagaan - sekitar 30% daripada tugas dan sehingga 60% pekerjaan dapat diautomatikasikan, dan hampir setiap pekerjaan memiliki potensi untuk otomasi separa. (Sumber: Institut Global McKinsey)
 • IoT membawa kepada penciptaan pekerjaan baru, di mana orang yang memahami dan boleh memanfaatkan IoT untuk mencipta penyelesaian akan sangat memerlukan.
 • Untuk kekal berdaya saing dan berjaya dalam ekonomi digital, para profesional perlu memahami apa yang IoT dan bagaimana ia dapat digunakan untuk membuat penyelesaian perniagaan.
 • MicroMasters ini juga akan membantu para pelajar untuk membangunkan kemahiran analitikal, kreatif, menyelesaikan masalah dan pemikiran kritikal mereka, yang sangat dihargai oleh majikan di semua bidang.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Menjana konsep IoT dan reka bentuk penyelesaian IoT dalam bidang kepakaran anda.
 • Peta proses untuk penyelesaian IoT, dan kenali sensor dan peranti lain yang diperlukan.
 • Menilai komponen infrastruktur dan sistem rangkaian yang berbeza, dan reka bentuk rangkaian asas untuk idea IOT anda.
 • Terapkan penyelesaian perisian untuk sistem yang berbeza dan Big Data kepada reka bentuk konsep anda, dan menghargai bagaimana data diuruskan dalam rangkaian.
 • Mengenal pasti dan menganalisis risiko keselamatan dan privasi IoT, dan reka bentuk konsep perkakasan dan perisian yang selamat.
 • Menghasilkan reka bentuk konsep IoT yang berdaya maju yang menyelesaikan masalah, bersedia untuk prototaip dan ujian, dan mempunyai laluan yang dikenal pasti ke pasaran.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro
Untuk dianugerahkan sijil program MicroMasters, pelajar mesti melengkapkan dan berjaya mendapatkan Sijil Yang Disahkan dalam semua 6 kursus IOT, termasuk Projek Capstone IoT (harga pada USD $ 599).

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Selesaikan kesemua enam kursus yang diverifikasi menyediakan Pathway masuk ke salah satu daripada program Sarjana berikut:

 • Program Sarjana Perniagaan dan Keusahawanan Antarabangsa di Curtin University. Tertakluk kepada memenuhi kriteria penerimaan Curtin, anda akan menerima 100 kredit (25%) ke arah 400 program Sarjana Perniagaan Perniagaan dan Keusahawanan kredit.
 • Program Sarjana Sains Kejuruteraan (Kejuruteraan Elektrik) di Curtin University. Sila ambil perhatian bahawa Sarjana Sains Kejuruteraan juga memerlukan pemohon untuk memiliki Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan. Tertakluk kepada memenuhi kriteria pengakuan Curtin, anda akan menerima 100 kredit (25%) ke arah 400 program ijazah Sarjana Sains Kejuruteraan (Kejuruteraan Elektrik).

Maklumat lanjut

 • Panjang Panjang: 6-7 minggu setiap kursus
 • Usaha: 2-8 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 6 Kursus dalam Program
 • Subjek: Sains Komputer
 • Institusi: Universiti Curtin
 • Kredit Tawaran Institusi: Universiti Curtin
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Pada asalnya $ 1,294 USD, sekarang $ 1,164.60 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 129.40 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas