Program MikroMasters dalam Hak Asasi Manusia (Universiti Curtin)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Belajar tentang hak asasi manusia sebagai bidang pelbagai disiplin dari sejarah menjadi aktivisme, pembangunan, dan banyak lagi.

Memperkukuhkan pemahaman anda tentang idea dan amalan hak asasi manusia di peringkat tempatan, kebangsaan dan antarabangsa sepanjang siri kursus ini dari Curtin University.

Teori dan Falsafah Hak Asasi Manusia

Terokai apa yang dimaksudkan dengan hak asasi manusia melalui pembelajaran tentang pembangunan pemahaman konvensional tentang hak asasi manusia sejagat serta beberapa kritikan utama konsep itu.

Hak Asasi Manusia dan Pembangunan

Ketahui mengapa pemahaman kritikal tentang pembangunan adalah penting untuk menangani kemiskinan, ketidaksamaan, perubahan iklim, hak-hak orang asli dan isu keadilan sosial.

Aktivisme, Advokasi, dan Perubahan

Siri ini pelbagai disiplin dan akan memberi manfaat kepada siapa saja yang ingin memulakan atau memajukan kerjaya mereka dalam pelbagai bidang. Memperoleh kesedaran tentang isu-isu semasa dalam hak asasi manusia adalah penting dalam profesion seperti pendidikan, kesihatan, undang-undang, kerja sosial, dan kerja-kerja pembangunan, baik dalam sektor awam dan swasta.

Anda juga boleh mendapat manfaat daripada pengetahuan hak asasi manusia dalam keupayaan sukarela, yang menyokong keadilan sosial, keamanan atau membina masa depan yang mampan.

Selesaikan kesemua tiga kursus yang diverifikasi (sebagai tambahan kepada tugasan penilaian awal) menyediakan Pathway masuk ke dalam program gelar Master of Human Rights di Curtin University, yang boleh dipelajari di kampus atau sepenuhnya dalam talian. Tertakluk kepada memenuhi syarat kemasukan Curtin, anda akan menerima kredit untuk tiga daripada sepuluh unit yang terdiri daripada program ijazah.

Outlook Job

 • Hak asasi manusia adalah kawasan pelbagai disiplin yang menggabungkan politik, antropologi, falsafah, pendidikan, kerja sosial, dan rangka kerja undang-undang.
 • Peluang kerjaya termasuk pekerja hak asasi manusia, pendidik / guru, pekerja kesihatan, peguam, pekerja sosial, aktivis, pengantara dan pekerja konflik, pekerja masyarakat dan pekerja pembangunan, di sektor awam dan swasta.
 • Graduan dari program sarjana Curtin telah berkhidmat dalam program anti-perkauman, organisasi bukan kerajaan, peranan pembangunan dasar, peruntukan perkhidmatan langsung dalam pelbagai perkhidmatan manusia, dan kedudukan advokasi dan lobi.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Peranan institusi hak asasi moden.
 • Idea politik, sejarah dan falsafah mengenai hak asasi manusia yang menyokong sistem semasa.
 • Perspektif pelbagai disiplin, pelbagai budaya dan pelbagai agama tentang hak asasi manusia.
 • Peranan gerakan sosial, kempen akar umbi, dan inisiatif lain telah dimainkan dalam pembangunan idea dan amalan hak asasi manusia.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro
Lengkap, lulus dan dapatkan Sijil Yang Disahkan dalam ketiga-tiga kursus Hak Asasi Manusia untuk menerima sijil program MicroMasters anda.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Pelajar yang berjaya mendapatkan sijil program MicroMasters layak memohon kemasukan ke program Master of Human Rights di Curtin University.

Jika pelajar memohon untuk masuk ke program Master of Human Rights di Curtin University dan diterima, sijil program MicroMasters akan mengira 25% daripada kursus yang diperlukan untuk tamat pengajian dalam program Curtin (di kampus atau dalam talian).

Maklumat lanjut

 • Panjang Panjang: 12 minggu setiap kursus
 • Usaha: 8-10 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 3 Kursus dalam Program
 • Subjek: Kemanusiaan, Sains Sosial
 • Institusi: Universiti Curtin
 • Kredit Tawaran Institusi: Universiti Curtin
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Percuma untuk mencuba atau mengejar kepercayaan MicroMasters untuk $ 900
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas